Recenze kotlového grilu Weber Master Touch GBS SE E-5775

Kotlový gril Master Touch je už léta prověřenou značkou a jedním z nejpopulárnějších grilů, se kterými se lze na českém grilovacím trhu setkat. Jednoho by skoro napadlo, že na takto vychytaném grilu nelze už nic vylepšovat. Chyba lávky. Vždy se dá něco zlepšit. No a nový Master Touch přichází hned se čtyřmi zbrusu novými vychytávkami, díky kterým bude vaše grilování ještě jednodušší a nepochybně také zábavnější.

Novinka č. 1:Poklop na pantu

Jednou z nejvýraznějších změn na novém modelu kotlového grilu Weber Master Touch je zcela překopané provedení uchycení poklopu. U staršího modelu grilu Master Touch se víko po odklopení zasouvalo do speciálního držáku, který byl přišroubovaný v zadní části grilovací vany. Nový model Master Touch má způsob uchycení poklopu ještě vychytanější. Master Touch SE E-5775 je totiž vybaven velkým masivním pantem s pružinami, který víko po odklopení spolehlivě udrží, a vy se můžete soustředit čistě jen a jen na grilování.

Novinka č. 2: Difuzér

Další novinka udělá radost především milovníků uzení a „klasického barbecue“. K původnímu Master Touchi, který jsme vám představili v jedné ze starších recenzí, jste jako součást základní výbavy obdrželi palivový rošt a palivové nádoby Char-Basket, které usnadňovaly manipulaci se žhavými briketami při přechodu z přímého na nepřímé grilování. Nyní kromě palivového roštu a nádob na brikety dostanete navíc speciální dírkovanou obruč a plechový difuzér. Díky difuzéru a speciálně tvarovaným větracím průduchům je s novým Master Touchem mnohem jednodušší uzení a také nepřímé grilování při hodně nízkých teplotách. S difuzérem můžete grilovat velké kusy masa a další pokrmy při teplotě hodně pod hranicí 100 °C. Nový Master Touch je tak přímo stvořen pro pravé barbecue, jehož princip spočívá právě v pozvolném, několik hodin trvajícím grilování masa při velmi nízké teplotě. Tradičními pokrmy pro pravé barbecue jsou vepřová žebra, různé druhy pečení, vepřové koleno a obecně velké kusy masa.

Novinka č. 3: Držák na termosondu iGrill 2

Kotlový Master Touch SE E-5775 je prvním grilem svého druhu, který je „oficiálně“ kompatibilní s digitální termosondou iGrill 2. K madlu přivařeném na grilovací vaně se přišroubuje malá plechová destička z nerezové oceli se čtyřmi vyvrtanými dírkami. Tento nenápadný doplněk slouží jako držák pro termosondu iGrill 2, se kterou se pomocí čidel měří teplota uvnitř grilovaných pokrmů. Předvrtané dírky na držáku pak fungují jako stojan na čidla. Při grilování se tak nemusíte spoléhat jen na svůj instinkt a termosondu v poklopu, ale máte možnost pomocí 1 až 4 čidel změřit teplotu grilovaného pokrmu s maximální přesností. A to jak ve stupních Celsia, tak ve stupních Fahrenheita.

Novinka č. 4: Litinová mřížka na steaky zdarma

Na rozdíl od ostatních inovací nebo, ale i tak z ní bude mít nový vlastník grilu nelíčenou radost. Do základní výbavy Master Touche totiž přibyla ikonická mřížka Sear Grate z masivní černé litiny, která se nejvíce osvědčila během grilování steaků a jiných plátků masa při zvlášť vysoké teplotě. Litinová mřížka patří do kolekce příslušenství Weber GBS a nasazuje se do grilovacího roštu místo kruhové vyjímatelné části.

Výhody

  • Je to starý dobrý Master Touch plus čtyři nový vychytávky navíc
  • Nepřímé grilování a uzení nebylo na kotlovém grilu nikdy jednodušší
  • S termosondou iGrill 2 pro vás bude mnohem jednodušší správně odhadnout, kdy je třeba sundat maso z roštu
  • Na steaky neexistuje nic lepšího než pořádná litinová mřížka a tahle je navíc zadarmo

 

Nevýhody

  • Oproti staršímu modelu se trochu zvýšila cena
  • Stanete se na grilování ještě závislejšími než doteď
počet hlasů: 13
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.