Ornyho recept na vepřovou kotletu s mátovým bramborem
Dnes si uděláme s Ornym „fanfárovou“ vepřovou kotletu s mátovým bramborem. Není to složitý recept, ale o to chutnější. A jak se říká „v jednoduchosti je síla“.
Ornyho pomocníkem byl dnes plynový gril Napoleon Travel Phantom na kterého je vždy spoleh i v takovém horku. Tak pojďme na to. Čas běží!
Suroviny na Ornyho vepřovou kotletu s mátovým bramborem:
- 4 ks vepřová kotleta s kostí
- olej
- 1 kg brambor
- datlový sirup
- 250 g tvarohu
- máslo
- 1 limetku
- sušený česnek
- mletý česnek
- sůl, pepř
- hrst máty
Postup přípravy Ornyho vepřových kotlet s mátovým bramborem:
Příprava dresingu:
- odebereme a nasekáme mátu
- mátu smícháme s tvarohem
- nastrouháme kůru z limetky, vymačkáme trochu šťávy
- zlehka zakápneme datlovým sirupem • osolíme, opepříme a řádně promícháme
Příprava grilovaných brambor:
- brambory předvaříme ve slupce
- do pánve na grilu nalijeme trošku oleje a pořádně jej rozpálíme
- přidáme pečlivě omyté brambory a necháme je opékat
Příprava grilované vepřové kotlety:
- kotletu pokapeme šťávou z limetky
- přidáme kávovou lžičku sušeného česneku
- osolíme, opepříme a zakápneme kapkou oleje
- rukama koření do kotlety vetřeme a položíme ji na gril
- ze všech stran opečené maso položíme na regenerační rošt dogrilovat
- opečené brambory ještě osolíme, opepříme a přidáme máslo
- nasekáme hrst máty a společně s mletým česnekem brambory ve směsi obalíme
- pokud je kotleta hotová můžeme servírovat
Servírování Ornyho vepřové kotlety s mátovým bramborem:
- maso podélně nakrájíme a servírujeme na talířek s bramborem.
- polijeme troškou dresingu
Chcete vidět, jak se vepřová kotleta s mátovým bramborem připravuje krok za krokem? Koukněte se na video, kde Orny ukazuje celý proces přípravy neotřelého receptu s jeho osobitým přístupem. Jeho praktické tipy a triky vám pomohou dosáhnout dokonalých výsledků a přinést na váš stůl opravdový kulinářský zážitek. Přejeme vám dobrou chuť a úspěšné vaření!