Ornyho recept na telecí tomahawk s ovesnou kaší a pancettou
Dnes máme pro vás recept, který určitě zaujme všechny milovníky sytých a chutných snídaní. Může to znít neobvykle, ale proč se nezkusit trochu odlišit od klasické ovesné kaše s ovocem a udělat si snídani pro pořádné chlapy?
Máme pro vás „telecí tomahawk s ovesnou kaší a pancettou." Tato snídaně je odvážnou variací na zdravou snídani, kterou jistě znáte. Namísto tradiční ovesné kaše s kousky ovoce si pojďme dát flák masa.
Telecí tomahawk, kterým snídani obohatíme, je symbolem síly a robustnosti. S masem, ovesnou kaší a šťavnatou pancettou vytvoříme snídani, která vám dodá potřebnou energii na celý den.
Není čas ztrácet čas! Vaše chuťové buňky si zaslouží to nejlepší, a my vám ukážeme, jak si tuto pochoutku připravit.
Suroviny na na telecí tomahawk s ovesnou kaší a pancettou:
- Telecí tomahawk
- Ovesné vločky
- Smetana 33%
- Pažitka
- Máslo
- Česnek
- Červená cibule
- Olej
- Pancetta
- Sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy telecího tomahawku s ovesnou kaší a pancettou:
- Nejprve připravte telecí tomahawk. Nechte ho zatáhnout na prskající plotýnce plynového grilu Napoleon rozpálené na 800 °C na z každé strany po dobu zhruba minuty a půl.
- Předehřejte plynový gril na 150 stupňů Celsia. Maso vložte na rozpálený rošt grilu a grilujte až do požadovaného stupně propečení. Čas grilování se bude lišit, podle toho, jak propečené maso máte rádi, ale obvykle to bývá přibližně 10 minut. Pokud máte teploměr na maso, můžete si teplotu uvnitř masa průběžně kontrolovat až do požadovaného stupně propečení.
- Ve chvíli, kdy máte maso ugrilované, odložte ho stranou na dohřívací rošt a pusťte se do přípravy ovesné kaše. Ve woku nebo hluboké pánvi rozehřejte olej.
- Přidejte pancettu a restujte ji, dokud nebude křupavá. Osolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte nasekanou červenou cibuli a smažte ji spolu s pancettou, dokud se cibule nezesklovatí.
- Následně přidejte plátky česneku a restujte je jen krátce, aby nezhořkl. Poté sundejte z plotny a nechte stranou.
- Ugrilované maso mezitím nechte odpočívat mimo hlavní žár grilu nebo na dohřívacím roštu grilu, aby šťáva zůstala uvnitř.
- Mezitím dokončete ovesnou kaši. Vraťte wok zpět na plotnu a přidejte smetanu. Ohřejte ji a nechte ji lehce vařit.
- Přidejte ovesné vločky a dobře je promíchejte. Vařte krátce, dokud kaše nezhoustne.
- Nakonec do hotové kaše vmíchejte máslo a nasekanou pažitku.
- Odpočinuté Telecí Tomahawk osolte a opepřete podle chuti.
- Kaši naservírujte na talíře a položte na ni porce grilovaného masa
- Dozdobte jídlo klíčky nebo pažitkou a podávejte. Dobrou chuť!