Recenze univerzálního grilu Pit Boss Memphis Ultimate 4v1

Navzdory chladnějším dnům a zdánlivě končící sezóně grilování jsme se podívali na „střeva“ nového grilu Pit Boss Memphis Ultimate 2.0. U něj totiž žádné sezónní omezení neplatí. Tento gril je přímo určený pro letní grilování i zimní uzení. Navíc je tak všestranný, že na čerstvém vzduchu vás grilovačka prostě bude bavit i za chladnějších dnů.

recenze grilu pit boss memphis

Montáž grilu Pit Boss Memphis 4v1

Vždy se snažíme dívat na vlastnosti grilu ze všech stran a ani dnes tomu nebude jinak. Celý gril jsme proto opět od základů sestavili. Stejně tak, jako když vaříte polévku, ale pozor, NE tu z pytlíku! Na rozbalení kartonové bedny máme po tolika sestavených grilech v rukávu už takový fígl – po odstranění pásky krabici jednoduše vysunete směrem nahoru a pohodlně odhalíte celý obsah bedny.

recenze grilu pit boss memphis 4v1

Samotné vybalování zabere nějaký čas, protože vše je do detailu zabalené proti oděru a mechanickému poškození. Montáž vyžaduje přítomnost dvou osob. Nepokoušejte se pracovat sami.

 gril pit boss memphis

Montáž grilu je složitější ze dvou důvodů. Za prvé, gril je masivní a některé díly jsou těžší. Za druhé je skládání poměrně obtížné, protože je tam hodně šroubků. Nicméně výsledek stojí za to. Doporučujeme vše důkladně roztřídit.

Nejprve se namontují kolečka na již připravenou spodní desku. Na ni přijdou čtyři očíslované nohy a elektrická pec.

recenze grilu pit boss memphis

Dále připevníte na spodní část kolejnice pro odkapávací misky. Poté na gril položíte konstrukci a přidáváte komponenty: elektrický kabel, podpěru deflektoru, komínek, madla, teploměry, dva boční stolky s věšáky. Vložíte šuplíky, nasadíte otočné knoflíky, stříšku nad hořáky (deflektory), litinové rošty a jako třešničku na dortu tužkovou baterii do zapalovače.

recenze grilu pit boss memphis

Funkčnost grilu Pit Boss Memphis 4v1

První, co nás na tomto grilu zaujalo, je jeho kombinace funkcí. Můžete na něm grilovat, udit, vařit, péct – a to kombinovaně. Na plynu, elektrice a hlavně na dřevě. Je to 4 v 1 – všechno v jednom stroji: plynový gril, gril na dřevěné uhlí, elektrická trouba  i udírna s možností studeného uzení. Vypadá to, že výrobce myslel na každého.

Univerzální gril, který zvládne vše! Plynový gril – tři nerezové hořáky s výkonem 30 000 BTU a porcelánem potažené litinové rošty zajišťují rovnoměrné a rychlé grilování. Zkoušeli jsme na něm grilovat kuřecí prsa i zeleninu a obojí bylo skvělé.

recenze grilu pit boss memphis

Gril na dřevěné uhlí – tento gril se 6-polohovým nastavením roštů poskytuje větší kontrolu nad grilováním než klasické uhlíkové grily. Navíc má přední nasávání vzduchu a zadní výfuk, takže si můžete krásně regulovat teplotu.

recenze grilu pit boss memphis

Elektrická udírna – s výkonem 1500 wattů a možností studeného kouře je to skvělá věc pro ty, co rádi udí. Například sýr za studena nebo krůtí maso – obojí dopadlo na jedničku.

recenze grilu pit boss memphis

Originální vychytávky grilu Pit Boss Memphis 4v1

Je třeba pochválit i pár dalších vychytávek. Boční police poskytují dostatek prostoru pro přípravu jídla a grilovací náčiní můžete mít díky háčkům vždy po ruce. Uzamykatelná kolečka jsou také super, protože gril je celkem těžký (váží 97 kg). Díky kolečkům ho můžete jednoduše přemístit, kam potřebujete. Dvě kolečka jsou otočná o 360° a je možné je zaaretovat na místě.

recenze grilu pit boss memphis

Velkorysá varná plocha Memphis Ultimate 2.0 nabízí neuvěřitelnou varnou plochu 12 503 cm², což je ideální, pokud často grilujete pro více lidí. Ať už připravujete klasický steak, grilujete zeleninu, nebo zkoušíte uzení větších kusů masa, nikdy nemáte pocit, že by vám chyběl prostor. Navíc se dají používat všechny varné části jednotlivě. 

Praktické detaily grilu Pit Boss Memphis 4v1

Jednou z věcí, které si na grilu ceníme, je jeho snadná údržba. Má vyjímatelné nádoby na popel a tuk, takže po grilování nebo uzení stačí nádoby vyndat a vyčistit, aniž byste se museli dlouho trápit komplikovaným čištěním grilu.

recenze grilu pit boss memphis

Kouř z grilovací komory odchází průduchy v zadní části grilu. Má dvě na sobě zcela nezávislé grilovací komory – plynovou a na dřevěné uhlí. Plynový gril o výkonu 8,79 kW se třemi hořáky.

recenze grilu pit boss memphis

Regulace dřevěného uhlí pomocí páčky, která má 6 poloh a určuje vzdálenost palivového roštu s uhlím od grilovacího roštu. Což je pecka!

recenze grilu pit boss memphis

Elektrická udírna/trouba je perfektně izolovaná silným magnetem, díky čemuž neuniká žádný kouř. Barva je převážně černá s několika chromovými prvky.

recenze grilu pit boss memphis

Závěrem o grilu Pit Boss Memphis 4v1

Je tohle gril pro vás? Jednoznačně doporučuji, pokud si chcete dopřát víc než jen obyčejný gril. Pit Boss Memphis Ultimate 2.0 vás určitě nezklame. Díky kombinaci plynového grilu, grilu na dřevěné uhlí a elektrické udírny získáte univerzální zařízení, které zvládne jak rychlé grilování, tak i uzení. Velkorysá varná plocha vám umožní připravit větší množství jídla najednou, s možností přesného nastavení teploty.

Mobilita grilu je zajištěna díky kolečkům, které usnadňují jeho přemístění, a potěší vás i snadná údržba – nádoby na popel a tuk jsou vyjímatelné, což usnadňuje čištění. Tento gril je ideální pro všechny, kteří chtějí univerzální a výkonné zařízení pro venkovní vaření. Navíc jeho větší váha a robustní konstrukce zajišťuje dlouhou životnost.

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.