Ornyho recept na zapečené brambory s chorizem a čedarem
Dnes to bude drsňácký recept na drsné cesty pro nejen drsné řidiče - kamioňáky. Připomíná dobu dávno ztracenou, kdy kovbojové táhli s dobytkem a na cestách si dělali takovéto dobroty v kotlíku. Doba trochu pokročila a proto to tentokrát nebude v kotlíku, ale na pánvi a ne na ohni, ale na grilu. A když na cesty, tak s plynovým grilem s pořádným výkonem. Los padl na plynový cestovní gril Napoleon Travel Pro 285X Phantom
Suroviny na Ornyho zapečené brambory s chorizem a čedarem:
- brambory
- chorizo
- čedar
- sůl
- pepř
- máslo
- zakysaná smetana
- vejce
- jarní cibulka
- olej
Postup přípravy Ornyho zapečených brambor s chorizem a čedarem:
příprava surovin
- uvařené a oloupané brambory propasírujeme přes mřížku nebo nakrájíme na menší kousky a hodíme do misky
- přidáme velkou porci nastrouhaného čedaru
- vyklepneme celá vajíčka
- chorizo nakrájíme na proužky a také přidáme do mísy
- osolíme, opepříme a doplníme zakysanou smetanou
- pokrájíme jarní cibulku
- přihodíme kousek másla
příprava na grilu
- rozpálíme litinovou pánev, na kterou dáme kousek másla a trošku oleje
- gril rozehřejeme na cca 315 °C
- všechno společně promícháme a vložíme do pánve
- pánev dáme na litinový rošt grilu a zavřeme víko
- za přibližně 20 minutek se vrátíme a vše sníme
Vidíte sami, že i jednoduchý recept může vypadat velmi dobře a skvěle chutnat. Mějte se krásně a hlavně vařte a grilujte!
Přejeme dobrou chuť!