Ornyho recept na zapečené brambory s chorizem a čedarem

Dnes to bude drsňácký recept na drsné cesty pro nejen drsné řidiče - kamioňáky. Připomíná dobu dávno ztracenou, kdy kovbojové táhli s dobytkem a na cestách si dělali takovéto dobroty v kotlíku. Doba trochu pokročila a proto to tentokrát nebude v kotlíku, ale na pánvi a ne na ohni, ale na grilu. A když na cesty, tak s plynovým grilem s pořádným výkonem. Los padl na plynový cestovní gril Napoleon Travel Pro 285X Phantom

Ornyho zapečené brambory s chorizem a čedarem

Suroviny na Ornyho zapečené brambory s chorizem a čedarem:

  • brambory 
  • chorizo 
  • čedar 
  • sůl 
  • pepř 
  • máslo 
  • zakysaná smetana 
  • vejce 
  • jarní cibulka 
  • olej

Postup přípravy Ornyho zapečených brambor s chorizem a čedarem:

příprava surovin 

  • uvařené a oloupané brambory propasírujeme přes mřížku nebo nakrájíme na menší kousky a hodíme do misky 

recept: Ornyho zapečené brambory s chorizem a čedarem

  • přidáme velkou porci nastrouhaného čedaru 
  • vyklepneme celá vajíčka 

recept: Ornyho zapečené brambory s chorizem a čedarem

  • chorizo nakrájíme na proužky a také přidáme do mísy

recept: Ornyho zapečené brambory s chorizem a čedarem

  • osolíme, opepříme a doplníme zakysanou smetanou
  • pokrájíme jarní cibulku 

recept: Ornyho zapečené brambory s chorizem a čedarem

  • přihodíme kousek másla

příprava na grilu 

  • rozpálíme litinovou pánev, na kterou dáme kousek másla a trošku oleje 
  • gril rozehřejeme na cca 315 °C 

recept: Ornyho zapečené brambory s chorizem a čedarem

  • všechno společně promícháme a vložíme do pánve

recept: Ornyho zapečené brambory s chorizem a čedarem

  • pánev dáme na litinový rošt grilu a zavřeme víko
  • za přibližně 20 minutek se vrátíme a vše sníme 

recept: ornyho zapečené brambory s chorizem a čedarem

Vidíte sami, že i jednoduchý recept může vypadat velmi dobře a skvěle chutnat. Mějte se krásně a hlavně vařte a grilujte!

Přejeme dobrou chuť!

 

počet hlasů: 2
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.