5 snadno přenosných udíren, aneb mějte udírnu vždy po ruce!

Pokud udíte kudy chodíte, je tento článek právě pro Vás. Představíme Vám v něm několik typů udíren, které se dobře přemísťují a převážejí. Čím více chcete udírnu přenášet, tím by měla být lečí a kompaktnější. Klíčovými vlastnostmi jsou tedy rozměry a váha. Níže Vám představíme 5 největších cestovatelů v této kategorii.

elektrické udírny Stolní udírna/gril Pit Boss Navigator 150

Začneme poněkud netradičně, a to hybridem mezi grilem a udírnou. Jako palivo se používají dřevěné pelety, které se jako dřevo na uzení prodávají v různých příchutích, abyste mohli kouřové aroma správně sladit s druhem uzeného či grilovaného masa. Rozměry 68 x 38 x 47 cm a váha 19,7 kg z něj dělají ideální mobilní zařízení na uzení teplým kouřem. Více o Pit Boss Navigator 150 v recenzi.

stolní gril pit boss navigator 150

Stolní udírna/gril Pit Boss Navigator 150 

Udírna Napoleon Apollo AS200K

Udírna od tradiční kanadské značky Napoleon, se skládá ze čtyř dílů a váží 13 kg. Udírna jako taková dosahuje výšky 104 cm a má průměr 42 cm. Apollo AS200K můžete udělat ještě lehčím a menším, pokud z něj odeberete jeden nebo oba dva díly s dvířky. Nejmenší možné verzi váží udírna 7 kg a měří 56 cm. V grilu se topí briketami, které postupně odhořívají a tím vytváří správné podmínky pro uzení.

udírna apollo napoleon

Udírna Napoleon Apollo AS300K

Udírna Bradley Smoker Original 4

První zástupce z kategorie elektrických udíren je také z Kanady. Jedná se opět o velmi mobilní kousek, který můžete vzít všude sebou vzhledem k jejím rozměrům 43 x 35 x 80 cm (s generátorem kouře: 62 x 35 x 80 cm) a váze 20 kg. Udírnu Bradley Smoker Original 4 lze převážet i v kufru menšího auta. Na obrázku jsme ji sice naložili zabalenou v krabici, nicméně vzhledem k tomu, že ji po rozbalení téměř není třeba montovat, jsou její rozměry v porovnání s balením téměř totožné.

udírna bradley smoker original

Udírna Bradley Smoker 4 digitální 

udírna v kufru auta

Udírna Bradley Smoker Original 4 - černá s kouřem

Provedením velice podobná udírna jako v předchozí produkt od Bradley. Rozměry jsou na chlup stejné tedy: 43 x 35 x 80 cm (s generátorem kouře: 62 x 35 x 80 cm) a váha 16 kg. Od Bradley Smoker digitální 4 se liší se především designem. Na rozdíl od velmi tradiční stříbrné barvy se zde setkáme s moderní černou, která je doplněná motivy kouře. Způsob ovládání je v tomto případě manuální.

udírna bradley smoker orginal 4

Udírna Bradley Smoker Original 4 

Udírna Borniak UWDS-70 Simple digitální

Pokud Vás zaujaly předchozí elektrické udírny, tak pro Vás máme ještě jednu tentokrát z Polska. Namísto briket se v ní na uzení používají štěpky, které si také můžete zakoupit v libovolné příchuti. Udírna váží pouhých 25 kg a má rozměry 43 x 35 x 80 cm (s generátorem kouře: 62 x 35 x 80 cm).

udírna borniak uwds-70

Udírna Borniak UWDS-70 Simple digitální 

počet hlasů: 3
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.