Recept na uzené ořechy s BBQ kořením Burnt Finger Bacon

Pokud hledáte nový způsob, jak si vychutnat ořechy, máme pro Vás recept na uzené ořechy. Existuje spoustu druhů ořechů, které jsou vhodné pro tento proces, a výsledkem je výborná kombinace oříškové chuti a uzeného aroma. Ořechy jsou již dlouhou dobu oblíbenou svačinkou a ingrediencí v mnoha kulinářských pokrmech. Pokud jste ale unavení z tradičního způsobu konzumace ořechů a hledáte způsob, jak jim dodat nový rozměr chuti, pak je uzení tou správnou volbou. Uzení ořechů není jen způsobem, jak jim přidat na pikantnosti, ale také způsobem, jak zkombinovat oříškovou chuť s uzeným aroma.

 Recept na uzené ořechy s BBQ kořením Burnt Finger Bacon

Jedním z nejpopulárnějších druhů ořechů pro uzení jsou vlašské ořechy, které při tomto procesu získávají bohatou a máslovou chuť. Ta se skvěle doplňuje s uzeným aroma. Můžete však také vyzkoušet jiné druhy ořechů, jako jsou lískové ořechy, para ořechy nebo mandle, a objevit nové chuťové kombinace. Kromě výběru ořechů si můžete také hrát s různými druhy BBQ koření, které můžete při uzení použít. Nebo se můžete inspirovat naším nápadem a využít BBQ koření Burnt Finger Bacon BBQ jako my, nebo si pohrát s dalšími variantami grilovacího koření. Tímto způsobem můžete přidat různé vrstvy chutí a zajímavé kombinace, které uzené ořechy více obohatí.

Jak vyudit ořechy v elektrické udírně?

Ingredience pro uzené ořechy:

  • BBQ koření – jakékoliv pikantnější grilovací koření, my jsme udili s BBQ kořením Burnt Finger Bacon
  • Ořechy různých druhů – použili jsme kombinaci vlašských ořechů, kešu oříšků a mandlí. Ve skutečnosti můžete použít jakýkoli druh Vámi oblíbených ořechů.
  • Slunečnicový olej (může být jakýkoliv olej na smažení)
  • Dřevěnou štěpku či brikety do udírny - pro naše uzení byla použita třešňová štěpka od Borniaku

Postup přípravy uzených ořechů:

Recept na uzené ořechy s BBQ kořením Burnt Finger Bacon

  •  Ořechy postříkejte olejem smíchaným s vodou, aby se na ně grilovací koření dobře uchytilo

Recept na uzené ořechy s BBQ kořením Burnt Finger Bacon

  •  Posypejte ořechy vybraným kořením a míchejte je tak dlouho, dokud nejsou zcela obalené.

Recept na uzené ořechy s BBQ kořením Burnt Finger Bacon

  •  Okořeněné ořechy společně s nerezovým roštem vložte do předem vyhřáté udírny. 

Recept na uzené ořechy s BBQ kořením Burnt Finger Bacon

  •  Ořechy udíme přibližně 1 hodinu s tím, že je každých 15 minut důkladně promícháme.

Recept na uzené ořechy s BBQ kořením Burnt Finger Bacon

  •  Po vyuzení vyndejte ořechy z udírny a před konzumací je nechte vychladnout.

Recept na uzené ořechy s BBQ kořením Burnt Finger Bacon

 A je to! Pro jistotu jich vyuďte větší množství, které můžete uložit i do mrazáku, abyste je mohli mlsat, kdykoli budete mít chuť. 

Tipy a triky pro přípravu uzených oříšků:

Začněte se syrovými, nepraženými a nesolenými ořechy. Pokud si vyberete pražené ořechy, v udírně se spálí. Také pokud jsou solené, skončíte s opravdu slanou uzenou ořechovou směsí.

Můžete udit jakékoliv ořechy, kešu ořechy, půlky pekanových ořechů, půlky vlašských ořechů, mandle (se slupkou, aby na nich koření lépe drželo), arašídy, makadamové ořechy, pistácie atd.

Než si je vychutnáte, nechte je zcela vychladnout. Po vychladnutí se jejich struktura změní z měkké, když jsou horké z udírny, na jedinečnou křupavou.

Vychladlé uzené ořechy uložte do vzduchotěsné nádoby. Při pokojové teplotě je můžete skladovat až dva týdny. Můžete je také skladovat v mrazničce po dobu 2-3 měsíců.

Pokud nemáte udírnu, můžete je jednoduše ugrilovat nebo upéct v troubě a postupovat při tom podle stejných teplot a pokynů. Pokud chcete kouřovou příchuť, můžete do nich přidat i trochu tekutého kouře. Nebo ve svém zahradním grilu použít pro uzení ořechů nerezový udící box Rösle

Recept na uzené ořechy s BBQ kořením Burnt Finger BaconHledáte-li rychlé a snadné občerstvení, předkrm nebo pohoštění, které si můžete vzít s sebou kamkoliv jsou uzené ořechy skvělou možností. Také je to skvělý dárek, o který se můžete podělit se svými blízkými, zejména o svátcích. 

Další skvělou příležitostí k jejich přípravě je, když máte společnost na sledování sportovních utkání. Zdá se, že pivo a ořechy jdou vždycky dohromady.

Dobrou chuť!

počet hlasů: 3
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.