Recenze teploměru Meater 2 Plus: Přesnější a ještě odolnější bezdrátový teploměr na maso

Teploměry na maso jsou nesmírně užitečné, ať už vaříte uvnitř domu nebo venku v přírodě. Pomohou vám zajistit, to že rodině a přátelům nedáte nedopečené kuře nebo přepečený steak. Zatímco většina klasických teploměrů používá kabelové sondy, sondy Meater jsou zcela bezdrátové. To znamená, že se nemusíte vyhýbat kabelu při obracení nebo přesouvání pečených lahůdek na grilu. Snadněji se také používají při pečení velkých kusů masa, jako je vepřové trhané maso nebo bůček, které potřebujete při grilování obalit alobalem.

Recenze teploměru Meater 2 Plus

Nový Meater 2 Plus sice vypadá velmi podobně jako předchozí modely Meateru a stále používá nabíječku jako zesilovač dosahu Bluetooth, ale je zde několik významných vylepšení. Kromě dalších výrobce přidal další senzory pro přesnější měření teploty a zároveň zvýšili tepelnou odolnost a celkovou životnost. A podařilo se to bez drastického zvýšení ceny.

recenze teploměru Meater 2 Plus

Největší změna se u modelu Meater 2 Plus odehrála uvnitř. Přibyli další čtyři vnitřní teplotní senzory - celkem jich je v nové sondě pět. Na opačném konci je stále čidlo okolní teploty, které sleduje teplotu uvnitř grilu či udírny během přípravy jídel. Výrobce uvádí, že pět vnitřních senzorů nabízí "skutečnou teplotu jádra masa", což prý může pomoci snížit případné nevyhovující výsledky způsobené chybou v umístění sondy. Všech pět senzorů dokáže měřit teplotu s přesností na půl stupně.

recenze teploměru Meater 2 Plus

Aplikace Meater zobrazuje nejnižší teplotu z pěti senzorů v hlavním zobrazení a podle této teploty se řídí všechny nastavené cíle. Kromě toho můžete zobrazit teploty všech pěti snímačů v reálném čase klepnutím na aktuální teplotu masa. Stejně jako dříve nabízí mobilní aplikace doporučení pro cílové teploty na základě požadovaného stupně propečení. K dispozici je spousta možností pro různé druhy masa, ale můžete také zvolit plně manuální režim, pokud děláte něco jako ohřívání zbytků nebo přesně víte, co chcete. V každém případě aplikace vypočítá odhadovanou dobu dokončení na základě vnitřní teploty a teploty okolí. Upozorní vás také, když zbývá pět minut do dosažení cíle, když dosáhnete cílové teploty a když uplyne požadovaná doba odležení (pokud nějaká je).

recenze teploměru Meater 2 Plus

Meater do své aplikace přidal také novou funkci Master Class (bohužel zatím pouze v angličtině), která nabídne více než 50 videokurzů, v nichž se naučíte techniky vaření, jako je přímé a nepřímé grilování, reverzní metodu a další. Ukázky krok za krokem budou obsahovat kontrolní seznamy ingrediencí a nástrojů pro snadné nakupování. K dispozici budou také podrobné písemné pokyny, abyste nemuseli neustále procházet videa.

 recenze teploměru meater 2 plus

Další novinkou je vylepšená tepelná odolnost a vyšší životnost:

  1. Meater 2 Plus odolá otevřenému ohni při teplotě až 500 stupňů Celsia. To umožňuje udržet sondu v mase i během smažení. Aplikace Meater vás navíc upozorní, když se sonda příliš zahřeje.
  2. Meater 2 Plus má také posunutou hranici o pět stupňů u nejvyšší možné vnitřní teploty, které sonda odolá bez poškození. Ta nyní dosahuje 105 stupňů.
  3. Meater 2 Plus je plně vodotěsný, takže jej můžete použít i ke smažení nebo přípravě pokrmů Sous-Vide. A když skončíte s pečením, můžete ji jednoduše vložit do myčky nádobí.

recenze teploměru Meater 2 Plus

Možnost využití vyšší teploty při grilování a vodotěsnost jsou díky nové celokovové konstrukci sondy. Meater 2 Plus je o 30 % tenčí než původní model teploměru - Meater Plus. Nový keramický pásek ze zirkonu navíc umožňuje vyzařování signálu Bluetooth ze zařízení. Díky "vysoce výkonné anténě" a "optimalizovanému RF designu" speciálně vyladěnému pro vysoké teploty nabízí Meater 2 Plus rozšířený dosah až na 75 metrů. To je více než 50 metrů u předchozího modelu, ale to samozřejmě vyžaduje přímou viditelnost a žádné RF rušení.

recenze teploměru Meater 2 Plus

To většina našich zahrad neumožní a vy si přece jen někdy zajdete do domu pro sklenici dobrého pití či něco k zakousnutí. Stejně jako ostatní produkty Meater, i Meater 2 Plus spolupracuje s Meater Link pro Wi-Fi a Meater Cloud, které poskytují neomezený dosah, ačkoli pro tyto funkce musíte Meater 2 Plus připojit k jinému telefonu, tabletu nebo notebooku.

Meateru se také zlepšila účinnost nabíjení. Plně nabitá sonda stále vydrží v nepřetržitém provozu přes 24 hodin, než ji budete muset nabít. To se oproti modelu Meater Plus nezměnilo. Sonda Meater 2 Plus se však na 50 % nabije za pouhých 15 minut, což stačí na 12hodinovou grilovací seanci. A jak výrobce zdůrazňuje, o nabíjení se nebudete muset starat, pokud budete mít sondu v době, kdy ji nepoužíváte, v doku.

recenze teploměru Meater 2 Plus

Sondu Meater 2 Plus jsem zatím testoval při třech vařeních a u všech jsem byl jejím výkonem ohromen. Je naprosto skvělé, že můžu Meater hodit do myčky, místo toho abych strávil několik minut drhnutím sondy, jak to obvykle dělám u svého Meateru Plus. Vrcholem je samozřejmě zvýšená přesnost, díky které máte detailnější přehled o tom, co se během pečení děje. Zvláště praktické to bylo při uzení krůtích prsou, kdy jsem se mohl ujistit, že střed je bezpečný ke konzumaci, a zároveň sledovat zbytek, zda příliš nepřekročil kýženou hranici 74 °C. Neměl jsem problémy ani při grilování při vysokých teplotách, i když většina mého testování probíhala při teplotách pod 180°C, a především při metodě low&slow a uzení.

 

Podívejte se přímo na produktovou kartu teploměru Meater 2 plus

 

 

počet hlasů: 10
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.