Recenze grilů Big Green Egg - pečící kámen

Keramické grily Big Green Egg jsou perfektním pomocníkem při grilovaní masa či jiných potravin, ale mají své využití i jako venkovní pec. Gril na pec jednoduše přestavíme díky keramickému convEGGtoru nebo pomocí dvou půlkruhových pečících kamenů (optimální náhrada za standardní convEGGtor), kterými vytvoříme bariéru mezi připravovanými potravinami a otevřeným ohněm.

Speciální konstrukce convEGGtoru zajistí správné proudění vzduchu a vedení tepla. Výborně se hodí pro jídla, která ke své přípravě potřebují nižší teplotu a mnohem delší čas - grilování metodou Low and slow. Další možností využití je pečení na pečících kamenech.

Big Green Egg

K čemu je to dobré?

Pečící kámen Big Green Egg je vyrobený z bílé keramiky. Je vhodný na pečení pizzy, chleba, různých druhů pečiva i sladkých koláčů. Pečení v grilu Big Green Egg zpravidla probíhá za pomoci convEGGtoru, který odcloní žár z rozpáleného uhlí a vytvoří tím z grilu dokonalou pec. Výsledkem Vaší práce pak bude pečivo s křupavou kůrkou nebo pizza s křehkým těstem.

My místo standardního convEGGtoru využili dvou půlkruhových pečících kamenů, které jsou spolehlivou náhradou. Pečící kámen se pak v grilu Big Green Egg pokládá na standardní nerezový rošt, který je součástí každého zeleného vajíčka.

pečící kámen Big Green Egg

Půlkruhové pečící kameny je možné umístit do grilu BiG Green Egg pouze za použití nerezového koše pro convEGGtor. Pečící kameny vložíme do spodní části nerezového koše, do horní části pak položíme standardní nerezový rošt.

Půlkruhové pečící kameny jsou výrobcem dodávány pouze do grilů Big Green Egg Large a Big Green Egg XLarge. Do menších modelů grilů je třeba použít standardní convEGGtor. Veškeré příslušenství grilů Big Green Egg jsme testovali na zeleném vajíčku velikosti L, proto jsme mohli využít jak nerezový koš pro convEGGtor tak i půlkruhové pečící kameny.

pečící kámen Big Green Egg

Díky námi použitému nerezovému koši pro convEGGtor navíc můžeme celý obsah grilu vyjmout ven v jeden okamžik. Poslouží nám k tomu uši na nerezovém koši a samozřejmě nezapomeneme na rozpálený nerez použít vhodné silikonové rukavice.

  • pečení pizzy, koláčů, různých druhů pečiva
  • použití keramického pečícího kamene na nerezovém roštu
  • umístění dvou půlkruhových pečících kamenů do spodní části nerezového koše pro convEGGtor
  • možnost vyjmutí celého obsahu grilu v jeden okamžik

Co potřebujeme?

  • 1x gril big Green Egg Large
  • 1x nerezový koš pro convEGGtor
  • 2x půlkruhový pečící kámen - náhrada za standardní convEGGtor
  • 1x nerezový rošt
  • 1x pečící kámen

Pečící kámen Big Green Egg je výrobcem dodáván do všech velikostí grilů Big Green Egg. Rozdíl je pouze ve velikosti pečící plochy kamene v závislosti na velikosti grilu.

keramický gril Big Green Egg

Čím ještě doplnit?

I tentokrát budeme pro práci s grilem Big Green Egg potřebovat vhodné grilovací nářadí a pomůcky. Stejně jako u ostatních kombinací budeme jistě potřebovat

  • sadu grilovacího nářadí s kleštěmi
  • funkční grilovací rukavici ve které se nespálíte při manipulaci s příslušenstvím v grilu
  • pro bezproblémové vyjmutí roštu z grilu použijeme kleště na rošt Big Green Egg
  • a pro pohodlné odstranění popela z grilu využijeme pohrabáč pro grily Big Green Egg
počet hlasů: 2
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.