Recenze grilů Big Green Egg - convEGGtor Big Green Egg

Jak jsme se již přesvědčili,  keramické grily Big Green Egg mají skutečně široké využití. Gril můžeme použít pro přímé i nepřímé grilování a dnes se podíváme na to, jak se dá tento keramický gril předělat na dokonalou venkovní pec. Pomůže nám k tomu keramický convEGGtor Big Green Egg. Do větších grilů - Big Green Egg Large a Big Green Egg XLarge jej můžeme použít v kombinaci s nerezovým košem pro convEGGtor, do menších grilů ho pohodlně umístíme na horní prstenec  bez nerezového koše.

ConvEGGtor Big Green Egg

K čemu je to dobré?

ConvEGGtor Big Green Egg vytvoří v grilu bariéru mezi grilovanými jídly a rozžhaveným uhlím v topeništi. Vytvoříme díky němu z keramického grilu plnohodnotnou venkovní pec. Konstrukce convEGGtoru totiž zajistí správné proudění vzduchu a vedení tepla. Výborně nám tedy poslouží při pomalém grilování, kdy se grilované potraviny připravují po delší dobu a při nižších teplotách. Při jeho použití můžeme potraviny připravovat naší oblíbenou grilovací metodou Low and slow.

Pro jeho vyzkoušení jsme si vybrali keramický gril Big Green Egg Large, ke kterému výrobce dodává i nerezový koš pro convEGGtor. Dále jsme k němu pro grilování vybrali dva půlkruhové litinové rošty. Grilování na litinových roštech má též své výhody. Litina lépe vede teplo a také teplo drží mnohem delší dobu než "obyčejné" nerezové rošty. Samozřejmě lze použít i nerezový rošt.

ConvEGGtor Big Green Egg v nerezovém koši

Pro pomalé grilování či pečení tedy jednoduše vložíme convEGGtor Big Green Egg do spodní části nerezového koše pro convEGGtor a na horní část nerezového koše položíme dva litinové rošty Big Green Egg. Tím vytvoříme perfektní plochu pro pomalé pečení. Litina dokonale vede teplo a tudíž můžeme využít celou plochu roštů a potraviny budou pečené rovnoměrně na všech místech v grilu.

Díky námi použitému nerezovému koši pro convEGGtor navíc můžeme celý obsah grilu vyjmout ven v jeden okamžik. Poslouží nám k tomu uši na nerezovém koši a samozřejmě nezapomeneme na rozpálený nerez použít vhodné silikonové rukavice.

  • díky convEGGtoru vytvoříme z grilu venkovní pec
  • grilování na litinovém roštu
  • do nerezového koše pro convEGGtor pohodlně umístíme convEGGtor + 2 půlkruhové litinové či nerezové rošty
  • možnost vyjmutí celého obsahu grilu v jeden okamžik

Keramický gril Big Green Egg

Co potřebujeme?

  • 1x gril big Green Egg Large
  • 1x nerezový koš pro convEGGtor
  • 1x convEGGtor Big Green Egg
  • 2x půlkruhový litinový rošt

ConvEGGtor Big Green Egg je výrobcem dodávám do všechny velikosti keramických grilů Big Green Egg. Možnost použití s nerezovým košem pro convEGGtor je bohužel jen v grilech Big Green EGG Large a Big Green EGG XLarge. Do menších grilů jej umístíme na horní prstenec grilu.

Keramický gril Big Green Egg

Čím ještě doplnit?

I tentokrát budeme pro práci s grilem Big Green Egg potřebovat vhodné grilovací nářadí a pomůcky. Stejně jako u ostatních kombinací budeme jistě potřebovat

  • sadu grilovacího nářadí s kleštěmi
  • funkční grilovací rukavici ve které se nespálíte při manipulaci s příslušenstvím v grilu
  • pro bezproblémové vyjmutí litinového roštu z grilu použijeme zvedač litinových roštů
  • a pro pohodlné odstranění popela z grilu využijeme pohrabáč pro grily Big Green Egg
počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.