Jak správně využít gril Big Green Egg - 8. díl

V dnešním díle našeho seriálu o keramických grilech Big Green Egg odložíme všechny rošty a podíváme na využití keramického grilu Big Green Egg tak trochu jinak. Zkusíme si za pomoci nerezového koše pro ConvEEGtor v kombinaci s karbonovou wok pánví Big Green Egg připravit vynikající čínu, paelu či obyčejný guláš.

Nerezová wok pánev Big Green Egg s nerezovým košem pro ConvEGGtor

K čemu je to dobré?

Karbonová wok pánev Big Green Egg je aktuálně největší wok pánví, kterou u nás můžete pořídit. Průměr pánve je celých 40 cm a hloubku 11,5 cm. Se svým úctyhodným objemem celých 9 litrů dokáže nasytit nemalou partu lidí. K pánvi dále náleží velká bambusová špachtle pro snadnou manipulaci s vařenými potravinami. Můžeme se tedy bez problémů pustit do přípravy čínských směsí, paely či jiných masových směsí.

Wok pánev Big Green Egg do grilu umístíme pomocí našeho oblíbeného nerezového koše pro ConvEGGtor. Perfektně pasuje jak do nerezového koše pro ConvEGGtor velikosti L i nerezového koše pro ConvEGGtor XL. Rozdíl je pouze v tom, že při umístění do nerezového koše velikosti L musíme provléknout uši pánve do uší nerezového koše, aby do něho správně zapadla. Při vyndavání pánve z grilu musíme být opatrní, abychom jídlo z pánve při naklonění nevylili do topeniště. Druhou možností je vyndat ven celý nerezový koš pro ConvEGGtor i s karbonovou wok pánví. Servírování z wok pánve umístěné v nerezovém koši pro nás pak bude ale méně pohodlné. Nicméně i za těchto podmínek v pánvi dokážeme připravit výborné masové směsi či paelu. V tomto ohledu nás to nijak neomezuje.

Wok pánev Big Green Egg v nerezovém koši pro ConvEGGtor

Jestliže vlastníme keramický gril Big Green Egg XLarge, máme v tomto případě vyhráno! Do nerezového koše pro ConvEGGtor XL wok pánev krásně zapadne i s ušima. Při umisťování i při vyndavání z grilu nemusíme vyndavat celý nerezový koš pro ConvEGGtor, za použití grilovacích rukavic ji naprosto pohodlně z grilu vyndáme.

  • pefektní na přípravu masových směsí, paely i guláše
  • prodáváno včetně bambusové špachtle

wok pánev Big Green Egg v grilu Big Green Egg Large

Co potřebujeme?

  • 1x gril big Green Egg Large nebo XLarge
  • 1x nerezový koš pro ConvEGGtor
  • 1x wok karbonová pánev s bambusovou špachtlí

Výrobce i tentokrát pamatoval pouze na majitele keramických grilů Big Green EGG Large a Big Green EGG XLarge. Do menšího typu grilu bohužel karbonovou wok pánev Big Green Egg umístit nelze. Samozřejmě u menšího grilu je možné umístění wok pánve na nerezový rošt, bohužel víko grilu s pánví uvnitř nezavřeme.

Keramický gril Big Green Egg Large

Čím ještě doplnit?

I tentokrát budeme pro práci s grilem Big Green Egg Egg potřebovat vhodné grilovací nářadí a pomůcky. Stejně jako u ostatních kombinací budeme jistě potřebovat

  • sadu grilovacího nářadí s kleštěmi
  • funkční grilovací rukavici ve které se nespálíte při manipulaci s wok pánví v grilu
  • a na odložení pánve mimo gril či přípravu masa nám báječně poslouží týkové prkénko Big Green Egg

Wok pánev Big Green Egg ve nerezovém koši pro convEEGtor

Dnes jsme si v grilu Big Green Egg užili vaření v karbonové wok pánvi, ale co když k tomu chceme ještě něco málo ugrilovat? Například jako přílohu k masové směsi ugrilovat brambory v alobalu. Půjde v jeden okamžik grilovat na nerezovém roštu a současně vařit masovou směs ve wok pánvi? Vyzkoušíme to hned v příštím díle našeho seriálu.

počet hlasů: 2
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.