Grilovací sezóna se chýlí ke konci. To však neplatí pro udírny!

Příjemných letních dní začíná ubývat a spolu s nimi i hostin u vašich oblíbených grilů. Co ovšem počasí nebrzdí jsou udírny, protože poctivě uzený párek nebo kus uzeného bůčku potěší i v sychravých podzimních dnech. Nedávno nám dorazily nové udírny, od firem Napoleon a Rösle. Pojďme se podívat v čem se tyto zbrusu nové kousky liší.udírna na dřevěné uhlí Napoleon a Rösle

Prvním rozdílem je to že udírna Napoleon Apollo AS400K se skládá z pěti dílu. Díky tomu má hned tři boční vstupy (malá dvířka) k uzenému masu. Udírna na dřevěné uhlí Rösle NO. 1 je složena pouze ze čtyř kusů, kvůli tomu je zde přístup pouze ze dvou míst. Vstupy se liší ale taky v rozměrech, Udírna na dřevěné uhlí Rösle NO. 1 jich má sice méně, ale zato jsou větší, konkrétně to je 22 x 16 cm naproti tomu vstupy u udírny Napoleon Apollo AS400K jsou velké jen 17,5 x 12,5 cm.

udírna NapoleonUdírna Napoleon Apollo AS400K

udírna na dřevěné uhlí RösleUdírna na dřevěné uhlí Rösle NO. 1 

Dále za pozornost stojí rozdíl, jakým způsobem se udírny přenášejí. Respektive u udírny od Napoleona se moc o přenosnosti mluvit nedá. Udírna totiž postrádá kolečka, takže nejjednodušší způsob, jak ji přemístit je rozebrat ji kousek po kousku. Tato komplikace, ale nehrozí u „jedničky“ od Rösle, která je vybavena dvěma plastovými kolečky na jedné straně, takže po naklonění za pomoci úchytů udírny, si ji odvezete, kam budete potřebovat.

udírna na dřevěné uhlí NapoleonUdírna Napoleon Apollo AS400K 

udírna na dřevěné uhlí RösleUdírna na dřevěné uhlí Rösle NO. 1

Fešák od Rösle má ještě jednu vychytávku. Po delším zkoumání zjistíte, že udírna ve spodní části má volnou část kloubu, která je totožná s tou, která spojuje víko udírny s jeho zbylými částmi.

udírna na dřevěné uhlí RösleUdírna na dřevěné uhlí Rösle NO. 1

udírna na dřevěné uhlí RösleUdírna na dřevěné uhlí Rösle NO. 1 

Pokud odstraníte druhou a třetí část udírny a následně spojíte víko udírny se spodkem, kde je zmíněná volná část kloubu, již nemáte udírnu, ale kotlový gril! Takže máte gril i udírnu v jednom produktu.

gril na dřevěné uhlí RösleUdírna na dřevěné uhlí Rösle NO. 1

Kdyby se Vám ani jeden z těchto kousků nezamlouval. Máme v nabídce i elektrické udírny Bradley a elektrické udírny Borniak (https://www.grilykrby.cz/udirny-borniak/). K dostání jsou také prosklené udírny (https://www.grilykrby.cz/prosklene-udirny/) od značky Louisiana a Pit Boss, ty však mají jednu velkou nevýhodu a to, že na vaše dobroty bude vidět skrze prosklenou přední část, takže doporučujeme k udírně přiobjednat ubrousky pro případ, že by se Vám sbíhaly sliny 😉. Pro více tradiční uzení u nás najdete i dřevěné udírny, které si vyrábíme sami v naší dílně v Tachlovicích.

 

počet hlasů: 2
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.