Co grilovat v listopadu?

Grilování v listopadu je zcela jedinečnou volbou pro všechny, kteří milují maso. Máme tu už celkem studené a hlavně propršené dny. Mnozí z nás už pomalu ukládají svoje zahradní grily k zimnímu spánku, ale stále je víc a víc těch, kteří grilují během celého roku bez ohledu na teploty a počasí. Pro ty z vás tady máme inspiraci na zajímavé listopadové recepty jídel, které si můžete připravit na jakémkoliv typu grilu.

Listopad je měsíc, který nikdo nemá moc v oblibě. Končí teplé barevné podzimní dny a pomalu nastupuje zima. Dny jsou mlhavé, vlhké a začíná být opravdu sychravo. Kdybyste se ale zeptali třeba v takových Spojených státech, budete asi překvapeni, protože listopad tu mají moc rádi. Je to měsíc, kdy probíhá Díkuvzdání s jejich tradičním pečeným krocanem a předzvěstí Vánoc. Možná bude letos listopad měsícem díkuvzdání i pro nás. Pokud se nám podaří zamávat s koronavirem a trochu si oddechnout.

Recepty na listopad:

1. Listopadové palačinky

lívance na grilu

Nejlepší začátek dne hlavně pro vaše děti. Ale proč si neudělat v tomto chmurném čase radost a nedat si něco sladkého. Recept je tradiční a jednoduchý. Stačí Vám vajíčka, mouka, cukr a mléko. Co si dáte na palačinku, to už je úplně na Vás - marmeládu, skořici, maliny a jahody nebo i nutellu. Dejte prostor Vašim chutím.

2. Cibulové kroužky se slaninou a javorovým sirupem

Cibulové kroužky si usmažíte, jak jste zvyklí a servírovat je budete zabalené ve slanině a polité javorovým sirupem. Je to výborná chuťovku k něčemu ostřejšímu nebo jako součást oblohy grilovaných hamburgerů.

3. Pečená jablka se šalvějovou omáčkou

Jablka na grilu

Listopad je měsíc jablek. Když je sezona, začínáme řešit, co s těmi, která nejsou vhodná ke skladování, protože jich máme plné košíky a příbuzenstvo už je taky zásobeno. Kromě klasických receptů, můžete letos vyzkoušet pečená jablka na grilu s podzimními bylinkami a šalvějí. Vůně dřeva dodá pečeným jablkům to správné kouzlo. Pečená jablka můžete servírovat samostatně na sladko jako dezert, ale taky poslouží jako příloha k masům.

4. Pečený krocan s bylinkovou-koňakovým máslem

Toto už je jeden z receptů typických právě pro toto období amerického svátku "Thanksgiving". Každá rodina v Americe má ten svůj nejlepší rodinný recept na pečeného krocana. My nabízíme něco opravdu speciálního. Na krocana nakrájíte bylinkové máslo s koňakem, které se během grilování rozpustí a vytvoří úžasnou omáčku, kterou si oblíbíte.

5. Kuře s kořenovou zeleninou

kuře na grilu

Toto je jednoduché jídlo, které sem zařazujeme z toho důvodu, že kořenové zeleniny je teď všude dostatek a je potřeba ji zařazovat do jídelníčku co nejvíce. Může to být menší alternativa k pečenému krocanovi pro menší skupinu lidí.

6. Nákyp z chleba a uzených hub

Dalším sezonním jídlem měsíce listopadu jsou i houby, pokud samozřejmě rostou. Opečte si je na grilu s bylinkami. Namočte toastový chleba a zamíchejte houby, dochuťte a dopečete na grilu. Takový nákyp můžete jíst samotný nebo jako přílohu ke kuřeti nebo krocanovi.

 

počet hlasů: 2
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.