Využití bezdrátového teploměru na maso

Mysleli jste si, že bezdrátový teploměr na maso je naprostá zbytečnost? Že poznáte, kdy je maso hotové? No my Vám ukážeme že, bezdrátový teploměr je skvělý pomocník, na kterého se můžete spolehnout. A možná, pokud jste byli dostatečně hodní, přinese Vám jeden Ježíšek pod stromeček.

bezdrátový teploměr na maso

Tento článek je možná inspirace pro všechny, kteří mají rádi maso, grilování a vše okolo toho. Bezdrátový teploměr nemá určené hranice použití. Tak jako ho využijete na zahradním grilu, udělá Vám službu i doma v kuchyni během vaření i pečení nebo při uzení ve Vaší domácí udírně.

V následujících řádcích Vám popíšeme několik receptů, při kterých je tento teploměr téměř nezbytnou součástí. Není se čeho bát, nejedná se o nic složitého. Ale možná se budete divit o jak klasická jídla se bude jednat.

1. Grilovaný krocan

V nadpise zmiňujeme krocana, nicméně nenechte se odradit, platí to pro jakoukoli drůbež, kterou budete grilovat v celku. Teploměr je zde potřeba k tomu, abyste správně zachytili čas, kdy je kůrčička už do zlatova křupavá, ale maso uvnitř je stále plné šťávy. Podávat vysušené maso není žádné umění. Ať chcete nebo ne, zde je bezdrátový teploměr prostě potřeba.

2. Hovězí žebra s karamelizovanou cibulkou na grilu

hovězí žebra na grilu

Žebírka jsou další takový evergreen. Klasické žebírka děláme velmi pomalu a při nízkých teplotách. Takže ne vždy úplně přesně poznáte, kdy jsou tak akorát hotové. Běžně se žebírka dělají i 5-6 hodin plus nějaký čas na odpočinek. Díky teploměru přesně budete vědět, jak jsou Vaše žebírka připravená a kdy je ten správný čas k servírování.

3. Celé grilované kuře

Grilované kuře s grilovací omáčkou během grilování bude mít delikátní křupavou kůrčičku. Kuře se griluje na nepřímém ohni, aby bylo hotové rovnoměrně všude. Jako pomocník nám přesný stav ukáže právě teploměr na maso. A známe to všichni nedodělané kuře, není zrovna žádná delikatesa.

4. Grilované vepřové teriaki kotlety

Trošičku exotičtější recept, nicméně stále je to neskutečná mňamka. Základem je právě vepřová kotleta a plátky ananasu. Tuto kombinaci si užijete Vy i Vaše ratolesti. Pomyslnou třešničku na dortu zde představuje teriyaki omáčka. Samozřejmě že i zde je digitální teploměr zapotřebí, protože kotletu děláme vcelku, na plátky ji nařežeme až při servírování.

počet hlasů: 2
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.