Snídaně na grilu
Už jste unavení z věčně opakujícího se chleba s máslem a sýrem, chleba s máslem a salámem nebo z cereálií s mlékem…prostě z typické české snídaně a chtěli byste zkusit něco jiného?Máme pro vás tip na skvělou snídani na grilu!
Taková pěkná sytá snídaně, která vás nakopne na celý den…ideální na dlouhé víkendové dny, kdy máte spoustu aktivit venku, ať už s dětmi jedete na výlet nebo jdete do lesa nebo jedete s celou rodinou na kole. Pro vás je přesně určena tato snídaně, protože vám dodá dostatek energie na všechny tyto kratochvíle! Tady máte pár receptů:
Snídaně na grilu pro čtyři
Ingredience:
- 1 lžíci avokádového oleje 6 plátků choriza nebo kořeněného italského salámu, nakrájený na čtvrtky kolečka
- ½ lžičky česneku na jemno 1 velká cibule nakrájená na jemno 4 střední brambory, uvařené a nakrájené
- 1 plechovka nakrájených rajčat 2 lžíce balsamikového octa 1 lžíce oregana
- Sůl podle chuti 4 velká vejce
Postup na grilu - Rozpalte gril na střední teplotu kolem 190 °C
- Rozpalte olej na velké pánvi a nakrájejte salám na nudličky a osmažte je do křupava. Salám sundejte z pánve na později.
- Dejte česnek, cibuli a brambory na pánev. Povařte asi 5 minut nebo do zlatova.
- Dejte salám zpátky do pánve a přidejte rajčata, ocet, oregano a sůl. Zamíchejte a poduste 8-10 minut
- Rozdělte jíslo na čtyři části a rozklepněte vejce na každou část. Přiklopte pokličkou a duste 3-4 minuty, než se vejce udělají. Servírujte na teplém toustu s máslem.
Grilovaný snídaňový sendvič
Ingredience
- bochník staršího chleba 4 lžíce chutney 12-16 plátků čedaru 8 plátků slaniny, grilované na čipsy
- 1 rajče nakrájené 1 cibule nakrájené na kroužky
- Sůl podle chuti Pepř podle chuti 4 velká vejce Máslo
Postup
- Nakrájejte chleba na 8 krajíců. Ujistěte se, že je máte všechny stejně silné na všech stranách. Nesmí být ani tenké ani příliš tlusté.
- 4 krajíce si rozložte na podložku a potřete je rovnoměrně s chutneym.
- Položte na všechny krajíce plátek sýra, 2 kousky slaniny, plátek rajčete a kroužek cibule. Než přiklopíte obložený krajíc druhým krajícem namazaným máslem, osolte a opepřete ten první.
- Rozpalte gril na 190 °C a připravte pánev s rozpáleným máslem na osmažení vajíček.
- Když je gril připravený, položte na něj sendviče a po obou stranách ho opečte 2 a půl minuty. Když je sendvič hotový, rozklepněte vajíčka na pánev. Smažte 3-5 minut než se udělají. Vajíčko přidejte do sendviče a ještě ho dopečte na grilu, až bude chleba do zlatova a sýr bude rozteklý.
Hovězí a Chorizo snídaňový kotlík
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje 2 střední červené cibule na čtvrtky 2 stružky česneku
- nakrájené cca 1 ½ kila předního hovězího ½ kila chorizo, nakrájeného na půlkolečka
- 1 plechovka nakrájených rajčat 4 lžíce sladká cibulová omáčka 1 plechovka fazolí, okapaných ½ lahvička papriček jalapeño, nakrájených
- 8 středních vajec ½ hrnku nastrouhaného čedaru Sůl podle chuti Čerstvý namlety černý pepř
Postup na gril
- Rozpalte gril na 200 °C
- Do velkého hrnce nalijte olej. Cibuli a česnek osmažte do zlatova..
- Přidejte hovězí a chorizo. Povařte dokud nebude hovězí zhnědlé.
- Nalijte rajčata a cibulovou omáčku. Povařte 5 minut a v případě potřeby podlijte trochou vody.
- Přidejte fazole a jalapeños, všechno smíchejte. Rozklepněte vejce o hrnec, promíchejte rovnoměrně obsah hrnce. Hrnec přikryjte pokličkou a duste dalších 5 minut.
- Když jsou vejce vařená, posypte obsah hrnce čedarem a osolte a opepřete. Servírujte s teplými rohlíky.
Dobrou chuť! Pokud máte nějaký další nápad na snídani na grilu, napište nám a my recept zveřejníme i pro ostatní.