Recenze rotisserie pro grily Big Green Egg

To, že jsou keramické grily Big Green Egg perfektním pomocníkem při venkovním vaření, ať se jedná o grilování, pečení, dušení a dokonce i zauzování je stará známá věc. Nově ale můžete vaše zelené vajíčko použít i na rožnění kuřat, větších kusů masa, špízů, a díky dalšímu příslušenství i pro dokonalé hranolky, krevety či popcorn. Pojďme se tedy podívat, co všechno takový otočný rožeň pro keramické grily Big Green Egg dokáže.

Recenze rotisserie pro grily Big Green Egg

Pokud milujete kuře dozlatova opečené ze všech stran, nebo vás nebaví oblíbené špízy na vašem Big Green Egg každých pár minut otáčet ručně, otočný rožeň je přesně to, co hledáte.

Elektrikou napájený rožeň jednoduše zapnete stisknutím tlačítka a maso už se samo točí, peče a voní. Vy si mezi tím můžete se sklenkou v ruce vychutnávat příjemné okamžiky s rodinou a přáteli! Otočný rožeň je praktická novinka pro vajíčka a je to parádní způsob, jak oživit váš grilovací arzenál.

Pro jaké modely je rotisserie Big Green Egg určena?

Rotisserie je výrobcem dována pouze pro modely grilů Big Green Egg Large a Big Green Egg XLarge:

Pro bezpečnou přepravu je pak rotisserie zabalena v pevné kartonové krabici. 

Recenze rotisserie pro grily Big Green Egg

Rotisserie pro zelené vajíčko velikosti Large má rozměr 56 x 56 x 11 cm a váží 6 kg, rotisserie pro vajíčko velikosti XL má má 69 x 69 x 11 cm a váží o 2 kila více. Manipulace se sadou při těchto rozměrech a hmotnosti není nijak složitá a pohodlně si jí domu převezete i v menším kufru auta. 

Recenze rotisserie pro grily Big Green Egg

Sestavení otočného rožně a jeho zprovoznění je brnkačka, která snad nestojí ani za řeč. Stačí jen upevnit grilovací jehly na středovou tyč. Položit nástavec na gril, přišroubovat motůrek a zapojit ho do elektřiny. Stejně musíte postupovat vždy, když napichujete ingredience na grilovací jehly.

Recenze rotisserie pro grily Big Green Egg

Grilovací jehly jsou vyrobeny z masivní nerezové oceli a dají se po grilování umýt v i myčce nádobí. Jsou poměrně velké, a tak je třeba dělat větší kusy masa nebo zeleniny. To samozřejmě není vůbec na škodu.

Abychom nemluvili jen tak do větru, sestavili jsme si rotisserii pro Big Green Egg L a ugrilovali jsme na zkoušku špízy. Na jehlách se tentokrát točilo kuřecí maso, slanina, klobása, paprika a cibule. 

Recenze rotisserie pro grily Big Green Egg

Výsledek byl ohromující, jak tomu už ze zakouřeného vajíčka bývá zvykem. A aby byla chuť ještě o trochu kouřovější, přihodili jsme na rozpálené uhlí hrst třešňové štěpky od BGE

Recenze rotisserie pro grily Big Green Egg

Rotisserii ale můžete využít na spousty různých způsobů. Hodí se pro přípravu kuřat, rolády gyrosu, větších kousků masa, ale třeba i ananasu, paprik, cibule a cukety. Prostě čehokoliv, co se dá jednoduše napíchnout na jehly.

O rovnoměrné propečení se pak postará elektrický motor, který je navzdory své síle tichý a nebude Vás rušit při grilovací party ani při klidné večeři ve dvou.

K Rotisserii se mohou dokoupit ještě grilovací koše. Aktuálně si můžete vybrat ze dvou možností - plochý nebo kulatý:

Oba jsou vhodné na menší kusy zeleniny, brambor, hranolek, kebabu a kulatý dokonce na velmi malé kousky jako je třeba popcorn, plody moře nebo velmi drobné potraviny.

Recenze rotisserie pro grily Big Green Egg Otočný rožeň lze používat s ConvEEGtorem i bez něj. Keramický ConvEEGtor je umístěn tak nízko v grilu, že při rožnění nijak nepřekáží.

Recenze rotisserie pro grily Big Green Egg

Doufáme, že vás tahle recenze přivedla k dalšímu grilování a že jste se dozvěděli něco nového. Jak jste mohli vidět rotisserie vám dost usnadní práci a dodá grilovačkám zase jiný rozměr.

Budeme se na vás těšit u dalšího článku, kde zase prozkoumáme a otestujeme něco na grilování. Mějte se fajn a grilování zdar! Big greenům zvlášť!

 

počet hlasů: 13
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.