Recenze plynového grilu Napoleon LE3 485

Mezi ostatními plynovými grily Napoleon ho jen tak nepřehlédnete, díky fešnému kabátku z nerezové oceli na vás bude házet prasátka jen, co se přiblížíte na dohled. Ale nenechte se tímhle rošťáckým úvodem odradit, Napoleon LE3 485 není žádný uličník, ale moderní plynový gril, který se může bez ostychu poměřovat s plně vybavenou profesionální kuchyní.

 

Silný gril s velkým roštem

Plynový gril Napoleon LE3 485 dosahuje výkonu 22,2 kW. Starají se o něj tři trubkové hořáky z nerezové oceli umístěné pod grilovacím roštem a jeden zadní keramický infra hořák. Díky velkému grilovacímu roštu (68 x 46 cm) z nerezové oceli je plynový Napoleon LE3 485 vhodný i pro velké grilovačky a není problém na něm připravit pohoštění pro 10-12, ale i víc lidí. Mřížky grilovacího roštu mají zvlněný tvar, což má přispět k tomu, aby jím nepropadávaly menší kousky jídla. Nevím jak velký rozdíl to je oproti klasickému rovnému roštu, ale jedNad základním grilovacím roštem je navíc umístění menší ohřívací rošt, který může sloužit k ohřívání vystydlých jídel, ale osvědčí se i při rozpékání pečiva, například hamburgerových housek a také se na něm dobře dopékají steaky, hamburgery a další jídla. Uživatelské rozhraní ještě víc rozšiřuje boční hořák s nerezovým roštem zabudovaný do pravého bočního pultíku. Hořák lze přiklopit a pultík využívat jako odkládací plochu.

 

Záleží i na příslušenství

Dobrý gril ale netvoří jen velký rošt a výkonné hořáky. Moderní trendy směřují k tomu, aby gril de facto suploval venkovní kuchyni, a tomu odpovídá také základní vybavení grilu. Plynový Napoleon LE3 485 v tomhle směru rozhodně nezůstává pozadu. Naopak, může se pochlubit bohatým příslušenstvím a celou řadou zajímavých vychytávek, které grilování zjednodušují a celkově zpříjemňují. Například pod grilovací vanou je prostorná skříňka s nerezovými dvířky, která slouží jako úložný prostor na plynovou bombu a nejrůznější grilovací pomůcky.

Kdybych byl úplný začátečník, asi bych dokázal ocenit i teploměr s ciferníkem, který je zabudovaný do víka a ukazuje, jaká je aktuální teplota uvnitř grilu. Protože to ale není můj první plynový gril, vystačím si se svým instinktem. Ale jako úplný zelenáč bych si takovou vychytávku pochvaloval. Naopak jsem si vyloženě pochvaloval podsvícené knoflíky na ovládání přívodu plynu. Protože trefit v noci napoprvé ten správný, je zvlášť po nějaké té deci vína docela oříšek. Díky modrým LED žárovičkám je to ale hračka, i kdyby člověk vypil sedmičku červeného tramínu. Navíc osvětlený je i grilovací rošt, takže i když bude venku černočerná tma, žádný steak nebo hamburger se vám na roštu neztratí. Radost udělají i takové drobnosti jako je miska na led a krájecí prkénko skryté v levém bočním pultíku.

 

Žádné velké mouchy nemá, ale snadno se poškrábe

Během grilování jsem žádné neduhy, kterými by LE3 485 snad měl trpět, nezaznamenal. Je to maximálně výkonný stroj, na kterém se báječně griluje jak úplnému začátečníkovi, tak ostřílenému veteránovi. Ale s čím jsem moc nepočítal, byla náchylnost nerezového pláště na poškrábání. Měl jsem gril sotva pár dní a už na něm bylo tolik škrábanců, že jsem začínal podezřívat naší kočku, že si o gril brousí drápky nebo že mi gril někdo objel klíčem. Přitom si řeknete…nerezová ocel, to je panečku materiál. Jako jo, hezky se na to kouká, ale stačí se něj trochu nešikovně otřít nebo na něj ledabyle odložit třeba obracečku na maso a škrábanec je na světě. Na funkci to naštěstí nemá vliv, takže to žádná tragédie není, ale člověka to prostě štve, už z principu.

 

Výhody

  • velký grilovací rošt, na kterém připravíte hromadu steaků
  • vše máte po ruce, nemusíte od grilu odcházet
  • skříňka na bombu je super věc
  • bohaté příslušenství
  • silný výkon

 

Nevýhody

  • snadno se poškrábe
  • nemá kolečka, hůře se přenáší

 

Děkujeme Sašovi za zapůjčení :-)

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.