Recenze keramického grilu Monolith Avantgarde Classic se stojanem

Grily, potažmo ty keramické, a jejich testování se postupem let staly nejen naší náplní práce, ale i koníčkem. Proto nikoho nemůže překvapit, že dalším keramickým grilem, který jsme si vzali na paškál je novinka letošní grilovací sezóny - gril Monolith Avantgarde Classic se stojanem

V keramických grilech se topí výhradně dřevěným uhlím, což může někoho odrazovat, ale hotová „flákota“ na uhlí je to to nejlepší co se dá na grilu vykouzlit.

keramický gril monolith avantgarde classic

Vezmeme to od podlahy a v našem případě, tedy od montáže. Celá sestava se vejde do třech pevných kartonových krabic. Keramika je křehký materiál a proto je fajn, že jsou jednotlivé díly bezpečně uložené, zejména proti mechanickému poškození během přepravy.

Recenze keramického grilu Monolith Avantgarde Classic se stojanem

Montáž keramických grilů nebývá zpravidla nijak složitá. Jednak nebývá u těchto typů grilů zdaleka mnoho dílů jako u grilů plynových či peletových. Druhak není moc co montovat, protože samotný gril je téměř zkompletován.

Nejdříve je potřeba sestavit stojan s přídavnými stolečky, na který se následně posadí spodní část grilu. Stojan se v tomto případě skládá ze dvou kruhových částí. Dále čtyři nohy s kolečky a čtyři vzpěry, které drží samotnou vanu grilu. Vše na sebe dobře pasuje a při montáži nevznikl žádný problém. Recenze keramického grilu Monolith Avantgarde Classic se stojanem

Zbývá pouze ke konstrukci přimontovat kovové držáky, na které se nasadí boční sklopné stolky z bambusu. Ty vám perfektně poslouží při odkládání grilovacího náčiní i při samotném servírování. 

Recenze keramického grilu Monolith Avantgarde Classic se stojanem

Následuje samotné usazení spodní části grilu do stojanu. Vzhledem k hmotnosti a křehkosti doporučujeme vzít pro tento úkon někoho na pomoc. Pak už začneme plnit vanu vnitřními částmi, což je koš na dřevěné uhlí, spodní palivový rošt, deflektor, nerezový rošt, odkapávací miska.

Recenze keramického grilu Monolith Avantgarde Classic se stojanem

Tato činnost se bude opakovat při každém čištění grilu a proto je dobré se jí naučit hned s čistými komponenty. Přišroubujeme svítící madlo a je hotovo. Celá montáž nezabere více jak hodinku.

Výhody, funkčnost, parametry keramického grilu Monolith Avantgarde Classic se stojanem

Od montáže, volně přejdeme k výhodám, funkčnosti a informacím o grilu. Monolit Avantgarde Classic je vyroben z masivní keramiky, která udržuje teplo jako žádná jiná. Díky tomu dosáhnete opravdu vysokých teplot - až přes 400° C a udržíte je po velmi dlouhou dobu.

Gril stojí v robustním stojanu, který je stabilní a díky robustním kolečkům se s ním snadno manipuluje. S hmotností 115 kg to není žádný drobeček, ale podvozek je bytelný a kolečka jsou vybavena brzdami. Takže, pokud jsou kola zabrzděná, gril se nepohne ani o centimetr. Recenze keramického grilu Monolith Avantgarde Classic se stojanem

Grilovací rošt je vyroben z nerezové oceli a je dostatečně velký na to, aby se na něm ugriloval pořádně velký kus masa nebo zeleniny pro několik osob najednou. Průměr roštu je 44 cm. Grilovat navíc můžete ve dvou úrovních. Na spodním roštu můžete grilovat přímou metodou a vyvýšený rošt použít na pečení nebo nepřímé grilování. Nerez je super, protože se snadno čistí a vydrží i ty největší teploty. 

recenze keramického grilu monolith avantgarde se stojanem

Další skvělou vychytávkou je keramický deflektor, který umožňuje nepřímé grilování a potažmo i zauzování. Pomocí něho dojde uvnitř grilovací komory k rozložení žáru z dřevěného uhlí  a nehrozí tak spálení potravin na přímém ohni. Deflektor je také z keramiky a tudíž má stejné tepelné vlastnosti jako grilovací komora.

Recenze keramického grilu Monolith Avantgarde Classic se stojanem

Monolith Avantgard Classic má také praktický zásobník na udící štěpku, což je super věc právě při zauzování grilovaného masa. Díky němu se udící štěpka snadno přidává i během grilování. Nemusíte otevírat víko grilu a tím ztrácet teplotu uvnitř grilu. Výsledkem je skvělá chuť uzeného masa.

Recenze keramického grilu Monolith Avantgarde Classic se stojanem

Přesnou regulaci teploty a proudění vzduchu uvnitř komory zajišťuje komínek v horní části grilu. Víčko na komínku zabraňuje úniku tepla a kouře a udržuje stabilní teplotu uvnitř grilu. Keramický gril Monolith Avantgarde je velmi univerzální. Díky tomu můžete snadno nastavit ideální podmínky pro různé typy vaření jako je grilování, uzení, pečení, vaření a dokonce i příprava pizzy. Keramická konstrukce zajišťuje, že teplota je konstantní, což je klíčová vlastnost pro rovnoměrné grilování a efektivní spotřebu paliva. V tomto případě dřevěného uhlí.

Recenze keramického grilu Monolith Avantgarde Classic se stojanem

Gril je vybaven odklápěcím víkem s pantem a pružinami, teploměrem s budíkem, bambusovým madlem s integrovaným LED světlem, které nádherně svítí ve tmě a oceníte jej místo baterky při nočním grilování. V základním příslušenství je i praktická lopatka na popel, zvedač roštů, dva bambusové sklápěcí stolky s háčky a dávkovač udících štěpek.

Recenze keramického grilu Monolith Avantgarde Classic se stojanem

Závěrem o grilu Monolith Avantgarde Classic

Pokud hledáte gril, který vám poskytne širokou škálu možností a skvělý výkon, Monolith Avantgarde Classic je tou správnou volbou. Je investicí do kvality a výkonu. Je vhodný pro vášnivé grilovací nadšence, kteří chtějí dosáhnout profesionálních výsledků. Ideální pro rodinné grilování, oslavy nebo jen pro radost z dokonalého grilování.

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.