Recenze – jak se staví nerezový stolek pro udírny Borniak?

recenze nerezový stolek pro udírny borniak

Když se mi dostal do rukou nový pojízdný nerezový stůl pod udírny Borniak, neměl jsem velká očekávání, že by mě při stavbě stolu něco překvapilo. Jak já se mýlil! Už po otevření krabice na mě vykouklo spoustu malých krabiček, které byli úhledně baleny a seřazeny podle jednotlivých kroků jako jedna oblíbená, nejmenovaná, dětská stavebnice z plastu.

recenze nerezový stolek pro udírny borniak

Nejdříve se pojďme seznámit se stolkem jako takovým. Vyroben je z nerezové oceli AISI 304 a skvěle doplňuje nerezové verze udíren Borniak,  ale bude perfektně sedět i pod udírnou aluzinkovou. S nosností 120 kg unese i větší, stopadesátkové verze udíren navíc plně naložené masem, klobásami nebo čímkoliv jiným, co zrovna udíte.  

recenze nerezový stolek pro udírny borniak

Teď k samotné stavbě pojízdného stolku. V krabici jsem našel jednoduchý montážní návod pečlivě rozkreslený po jednotlivých krocích -  trošku mi to připomnělo jedno výrobce nábytku, který navíc k nábytku prodává masové kuličky.

Uprostřed balení jsem našel i speciální krabičku pouze se spojovacím materiálem. Po jejím otevření mi spadla čelist. Výrobce přidal ke stavbě stolku bílé rukavičky, takže si při montáži neumatláte celý nerezový stolek otisky prstů a nemusíte ho hned po sestavení čistit a leštit. Dále v krabičce najdete imbusové klíče potřebných velikostí. To potěší obzvláště pokud stolek stavíte například na chatě, kde nemáte přehršel nářadí. 

recenze nerezový stolek pro udírny borniak

Díky označeným krabičkám a jednoduchému návodu si stačí připravit pouze krabičky, které zrovna potřebujete. Nehrozí tedy hledání po krabici, kde je jaký díl, který zrovna v daném kroku potřebujete. Prostě sáhnete do krabice a máte. 

recenze nerezový stolek pro udírny borniak

Stavba začíná boky stolku. Jednotlivé díly do sebe zapadají, nemusíte se proto bát toho, že by stolek muselo držet víc lidí a vy mezitím šroubovali k sobě. Díky tomu je celý stolek opravdu pevný. Potřebuje pouze malé šroubky, které celou konstrukci udrží pěkně pohromadě. Nikde jsem při montáži nenarazil na to, že by díra pro šroubek byla malá nebo špatně připravený závit.

recenze nerezový stolek pro udírny borniak

Většina nerezových dílů je ještě polepená transportní folií, nehrozí proto poškrábání stolku již při montáži či přepravě na své místo - tedy pokud nestavíte stolek na hromadě štěrku.

recenze nerezový stolek pro udírny borniak

Stolek má šuplík, kam můžete schovat všechny potřebné propriety pro uzení které zrovna používáte. Štěpku na uzení bych zde nechával pouze v neotevřeném původním obalu. Otevřenou štěpku bych zde skladoval pouze za předpokladu, že ji přesypete do nějakého pevně uzavíratelného boxu. Přeci jen šuplík není vzduchotěsný a štěpka by Vám v něm mohla navlhnout.

recenze nerezový stolek pro udírny borniak

Samotná pracovní plocha, která je navíc opravdu velká (rozměry pracovní plochy jsou 62,5 cm x 62,5 cm) drží na čtyřech šroubech. Samostatný nerezový plech, který tvoří pracovní plochu, má vyrobeny výztuhy, takže není třeba obav trošku víc zabrat, pokud budete stůl používat jako přípravný pracovní. 

recenze nerezový stolek pro udírny borniak

Po namontování gumových koleček máme téměř hotovo. Zbývá postavit už jen samotný šuplík a sundat ze stolku ochranné folie. 

recenze nerezový stolek pro udírny borniak

Teď už jen drobnosti jako pověsit plech s háčky na zavěšení všech možných a nemožných pomůcek, které používáte na uzení. A po přišroubování madla šuplíku máme hotovo. Třešničkou na dortu pak je sundat všechny folie, které ukrývají krásný povrch celého nerezového stolku. 

recenze nerezový stolek pro udírny borniak

Pokud hledáte stolek pro Vaši udírnu, je tento nerezový stolek skvělým kandidátem. Nemusíte jej párovat pouze s udírnami Borniak, ale můžete na něj postavit jakoukoliv udírnu která se na něj vejde nebo stolek použít jako přípravnou pracovní plochu, kde si připravíte maso na uzení a pak s ním jednoduše dojedete až k udírně. Gumová kolečka jezdí opravdu skvěle a svojí velikostí překonají i lehčí terénní překážky. Jenom dejte pozor na převrhnutí udírny či cenného nákladu klobás a masa.

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.