Recenze nerezového grilu na dřevěné uhlí Napoleon Charcoal Professional Pro 605

Jako další letošní novinku z naší prodejny v Tachlovicích si Vám dovolujeme představit  gril na dřevěné uhlí Napoleon Charcoal Professional Pro 605. Gril, který předefinuje to, co znamená grilovat s elegancí a kvalitou. Tento gril gril na dřevěné uhlí není jen obyčejným grilem. Jeho nezaměnitelný elegantní design a prvotřídní konstrukce z nerezové oceli by se nemusely stydět ani v kuchyni pětihvězdičkové restaurace. 

Recenze grilu na dřevěné uhlí Napoleon Pro 605

Na první pohled byste si mohli myslet, že se jedná o plynový gril kanadského výrobce Napoleon, ale ve skutečnosti je to profesionální gril na dřevěné uhlí. Určitě stojí za povšimnutí, že gril je celý vyrobený z nerezové oceli. To mu dodává nejen odolnost, ale také luxusní vzhled. 

Recenze grilu na dřevěné uhlí Napoleon Pro 605

Gril je navíc vybaven nerezovým dohřívacím roštem, který je stejně jako u ostatních grilů Napoleon velmi snadno vyjímatelný. Místo něho je pak možné do zadní části grilu, na připravené závlačky, nasadit speciální koš, který plní funkci infračerveného hořáku při grilování masa na rožni. V tomto případě však není třeba elektřiny, ale stačí koš před začátkem rožněním naplnit žhavým dřevěným uhlím. Na gril poté nasadíte rotisserii a máte tak unikátní zadní infra „hořák“ jaký můžete znát z plynových grilů Napoleon. Toto je skvělá funkce pro ty, kteří milují grilování na rožni a chtějí experimentovat s různými technikami grilování.

Recenze grilu na dřevěné uhlí Napoleon Pro 605

Rošty grilu jsou vyrobeny z masivní litiny a jsou zvlněné, což je charakteristické právě pro všechny grily kanadského výrobce Napoleon. Díky tomu je kontakt potravin s rošty ještě intenzivnější.

Recenze grilu na dřevěné uhlí Napoleon Pro 605

V přední části grilu jsou nerezová dvířka, díky kterým máte snadný přístup k palivovým košům, což je ideální pro přikládání dřevěného uhlí či briket během grilování.

Intenzitu hoření dřevěného uhlí lze jednoduše regulovat pomocí páčky v levém dolním rohu grilovací vany. Tou je možné otevřít či přivřít průduchy, které nasávají vzduch a tím ovlivňují žár z uhlí. 

Recenze grilu na dřevěné uhlí Napoleon Pro 605

Topeniště v podobě palivových košů lze u toho grilu nastavit do šesti různých výšek, což Vám dává obrovskou flexibilitu při grilování různých druhů jídel. Můžeme tak nastavit gril na větší či menší „výkon“. A co se skrývá pod topeništěm?

Recenze grilu na dřevěné uhlí Napoleon Pro 605

Za nerezovými dvířky grilu se schovává výsuvný zásobník na popel. Ten lze snadno vysunout a vysypat. To nám umožňuje mít snadný přístup k popelu a udržovat gril v čistotě.

Recenze grilu na dřevěné uhlí Napoleon Pro 605

Výhody a nevýhody grilu na dřevěné uhlí Napoleon Charcoal Professional Pro 605:

Výhody grilu na dřevěné uhlí Napoleon Charcoal Professional Pro 605:

  • robustní konstrukce z nerezové oceli
  • masivní litinové rošty
  • výškově nastavitelné topeniště
  • snadno vyjímatelný popelník
  • možnost přidávat uhlí během vaření bez vyndávání všeho z grilu

Nevýhody grilu na dřevěné uhlí Napoleon Charcoal Professional Pro 605:

  • díky své konstrukci je těžký a může se hůře přesouvat
  • malý otvor na přidávání na uhlí, musí se používat kleště

Celkově musíme říci, že gril na dřevěné uhlí Napoleon Charcoal Professional Pro 605 je skvělým grilem, který nabízí mnoho funkcí a je ideální pro všechny, kteří shání nový gril za svůj starý gril nebo teprve uvažují o svém prvním, ale nestandardním grilu na dřevěné uhlí. 

počet hlasů: 3
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.