Recenze grilů Big Green Egg - půlkruhový pečící kámen pro convEGGtor

Zelená vajíčka Big Green Egg můžete využít na různé přípravy jídel. V grilu Big Green Egg lze grilovat na přímo, ale i nepřímým grilování a možné je jeho využití i jako pec.  Pro nepřímé grilování je výborným pomocníkem právě půlkruhový pečící kámen, který je vyrobený z bílé keramiky a jeho použití je možné výhradně s nerezovým košem pro convEGGtor Big Green Egg.

Půlkruhový pečící kámen Big Green Egg

K čemu je to dobré?

Půlkruhový pečící kámen Big Green Egg nám velmi ulehčí grilování ve chvíli, kdy potřebujeme v jeden okamžik grilovat na přímo a zároveň gril Big Green Egg použít pro nepřímé grilování. Nehodí se nám tedy použít celý convEGGtor Big Green Egg, který by nám zastínil celé topeniště, ale výborně nám místo něho poslouží tento půlkruhový pečící kámen.

Nepřímé grilování je technika grilování, která je srovnatelná s pečením v troubě ve Vaší kuchyni. Používá se tedy při grilování, kdy potřebujeme potraviny vystavit mírnějšímu žáru, aby se propékaly pozvolna.

Nerezový koš pro convEGGtor s půlkruhovým pečícím kamenem

Půlkruhový pečící kámen se při nepřímém grilování vkládá do spodní části nerezového koše pro convEGGtor. Do horní části nerezového koše pak můžeme položit půlkruhový litinový rošt. Druhá polovina grilu nám tedy zůstala volná pro přímé grilování a zde do nerezového koše můžeme též vložit půlkruhový litinový nebo půlkruhový nerezový rošt. Tento můžeme umístit buď do spodní části nerezového koše pro convEGGtor pro grilování při vyšších teplotách nebo do horní části nerezového koše pro pomalejší grilování dále od rozžhaveného uhlí. V jedné polovině tedy můžeme grilovat nad rozžhaveným uhlím a pro druhou polovinu grilu použít nepřímé grilování.

Keramický gril Big Green Egg

Díky nerezovému koši pro convEGGtor navíc můžeme celý obsah grilu vyjmout ven v jeden okamžik. Poslouží nám k tomu uši na nerezovém koši a samozřejmě nezapomeneme na rozpálený nerez použít vhodné silikonové rukavice.

  • nepřímé i přímé grilování v jeden okamžik
  • grilování na litinovém roštu
  • do nerezového koše pro convEGGtor umístíme půlkruhový pečící kámen do spodní části + 2 - 3 půlkruhové litinové či nerezové rošty
  • možnost vyjmutí celého obsahu grilu v jeden okamžik

Keramický gril Big Green Egg

Co potřebujeme?

Půlkruhový pečící kámen je výrobcem dodáván pouze do keramických grilů Big Green EGG Large a Big Green EGG XLarge. Do menšího typu grilu jej bohužel umístit nelze. Do grilu Big Green Egg jej umístíme pouze pomocí nerezového koše pro convEGGtor Big Green Egg.

Keramický gril Big Green Egg

Čím ještě doplnit?

I tentokrát budeme pro práci s grilem Big Green Egg Egg potřebovat vhodné grilovací nářadí a pomůcky. Stejně jako u ostatních kombinací budeme jistě potřebovat

počet hlasů: 2
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.