Recenze grilů Big Green Egg - půlkruhový litinový rošt IV

Myslíme si, že každého z Vás jsme již přesvědčili o tom, že litinové rošty prostě ke kamado grilu Big Green Egg patří. Půlkruhový litinový rošt Big Green Egg se stal naším oblíbeném příslušenstvím. Pojďme se podívat, jak více ho lze v zeleném vajíčku využít. Co třeba použít dva půlkruhové litinové rošty najednou? Půjde to?

Půlkruhový litinový rošt Big Green Egg

K čemu je to dobré?

Litinové rošty mají naprosto jiné vlastnosti než rošty nerezové, lépe vedou teplo a i teplo po mnohem delší čas drží. Steaky, hamburgery i jiné potraviny připravené na "litině" jsou chutnější a díky mřížce jsou i lákavější pro oko. Půlkruhový nerezový rošt Big Green Egg jsme do zeleného vajíčka díky nerezovému koši pro convEGGtor umístili buď na spodní okraj nerezového koše nebo na horní okraj. Závisí to na potravinách, které chceme na grilu připravit. Zda je třeba umístit potraviny blíže topeništi a vystavit je tak vyšším teplotám nebo dále od topeniště s nižší teplotou.

Co ale kdybychom chtěli v grilu Big Green Egg připravit steaků či hamburgerů více? Díky nerezovému koši pro convEGGtor naprosto pohodlně umístíme dva půlkruhové litinové rošty do spodní části koše. Tím máme dostatek místa pro pořádnou nálož masa, které se bude grilovat blízko topeništi při vysoké teplotě. Dva půlkruhové litinové rošty nám zaberou pouze polovinu grilovací plochy a na horní okraj můžeme umístit například standardní nerezový rošt a popř. jej doplnit půlkruhovým pečícím kamenem.

Půlkruhový litinový rošt Big Green Egg

Při přípravě masa na spodních roštech můžeme naprosto hravě připravit pečivo na pečícím kameni v horní části nerezového koše pro convEGGtor. Díky nerezovému koši pro convEGGtor navíc můžeme celý obsah grilu vyjmout ven v jeden okamžik. Poslouží nám k tomu uši na nerezovém koši a samozřejmě nezapomeneme na rozpálený nerez použít vhodné silikonové rukavice.

  • grilování na litinovém roštu k přípravě pokrmů, které vyžadují vysokou teplotu
  • dva půlkruhové litinové rošty umístěné ve spodní části nerezového koše pro convEGGtor zaberou pouze 1/2 grilovací plochy
  • za pomoci pečícího kamene dostatek místa pro upečení pečiva na horním okraji nerezového koše
  • možnost vyjmutí celého obsahu grilu v jeden okamžik

Keramický gril Big Green Egg

Co potřebujeme?

  • 1x gril big Green Egg Large
  • 1x nerezový koš pro convEGGtor
  • 2x půlkruhový litinový rošt

Půlkruhový litinový rošt je výrobcem dodáván pouze do keramických grilů Big Green EGG Large a Big Green EGG XLarge. Do menšího typu grilu bohužel jej umístit nelze. Do grilu Big Green Egg jej umístíme pomocí nerezového koše pro convEGGtor Big Green Egg.

Keramický gril Big Green Egg

Čím ještě doplnit?

I tentokrát budeme pro práci s grilem Big Green Egg Egg potřebovat vhodné grilovací nářadí a pomůcky. Stejně jako u ostatních kombinací budeme jistě potřebovat

  • sadu grilovacího nářadí s kleštěmi
  • funkční grilovací rukavici ve které se nespálíte při manipulaci s příslušenstvím v grilu
  • pro bezproblémové vyjmutí litinového roštu z grilu použijeme zvedač litinových roštů
  • a na přípravu potravin nám báječně poslouží týkové prkénko Big Green Egg
počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.