Recenze grilů Big Green Egg - půlkruhový litinový rošt II

Ač v základní výbavě kamado grilu Big Green Egg je nerezový rošt, každý fanoušek grilování s námi musí souhlasit, že litinové rošty do zeleného vajíčka prostě patří! Navíc půlkruhový litinový rošt lze použít ne jedním způsobem.

K čemu je to dobré?

Jak jsme si již říkali, litinový rošt na rozdíl od "obyčejného" nerezového roštu lépe vede teplo, déle drží teplotu a ugrilované maso z litiny i na oko vypadá mnohem lépe než z nerezového roštu. My patříme právě mezi milovníky grilování na "litině".  Musíme tedy vyzkoušet všechny možnosti jak by mohl půlkruhový litinový rošt do zeleného vajíčka nejlépe pasovat.

Půlkruhový litinový rošt Big Green Egg

Půlkruhový litinový rošt Big Green Egg si nás získal hlavně mnoha možnostmi využití. Sice do zeleného vajíčka nejde umístit sám o sobě, ale v tom nevidíme žádnou jeho nevýhodu. Při umístění do nerezového koše pro convEGGtor získáme více možností jeho využití. V nerezovém koši pro convEEGtor jej můžeme umístit v obou výškových úrovní bez použití jakéhokoliv jiného příslušenství.

V tomto případě jsme litinový půlkruhový rošt umístili do spodní části nerezového koše. Na této pozici na něm můžeme připravit výborné steaky, hamburgery a jakékoliv jiné potraviny, které k přípravě potřebují vysokou teplotu. Litinový rošt nám nyní zabírá pouze polovinu, vlastně čtvrtinu grilovací plochy. Vedle něho - na spodní patro nerezového koše můžeme umístit např. litinovou plotnu Big Green Egg a pořád nám zůstává horní patro nerezového koše volné. Na to můžeme umístit např. nerezový rošt a mezi tím, co se na spodním patře griluje maso, na nerezovém roštu můžeme připravit zeleninu či jinou přílohu k masu.

Půlkruhový litinový rošt

Díky nerezovému koši pro convEGGtor navíc můžeme celý obsah grilu vyjmout ven v jeden okamžik. Poslouží nám k tomu uši na nerezovém koši a samozřejmě nezapomeneme na rozpálený nerez použít vhodné silikonové rukavice.

  • grilování na litinovém roštu k přípravě pokrmů, které vyžadují vysokou teplotu
  • půlkruhový litinový rošt umístěný ve spodní části nerezového koše pro convEGGtor zabere pouze 1/4 grilovací plochy
  • možnost vyjmutí celého obsahu grilu v jeden okamžik

Půlkruhový litinový rošt v grilu Big Green Egg

Co potřebujeme?

  • 1x gril big Green Egg Large
  • 1x nerezový koš pro convEGGtor
  • 1x půlkruhový litinový rošt

Při výrobě půlkruhového litinového roštu výrobce myslel pouze na majitele  keramických grilů Big Green EGG Large a Big Green EGG XLarge. Do menšího typu grilu bohužel jej umístit nelze. Do grilu Big Green Egg jej umístíme pomocí nerezového koše pro convEGGtor Big Green Egg.

Keramický gril Big Green Egg

Čím ještě doplnit?

I tentokrát budeme pro práci s grilem Big Green Egg Egg potřebovat vhodné grilovací nářadí a pomůcky. Stejně jako u ostatních kombinací budeme jistě potřebovat

počet hlasů: 0
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.