Ornyho recept na šílenou snídani, která Vás nasytí na celý den
Každý z nás touží po snídani, která nás nejen nasytí, ale také nás energeticky nabije na celý náročný den. Ornyho recept na šílenou snídani je skvělým spojením nečekaných chutí a ingrediencí. Červená řepa se mísí s ricottou, avokádo s limetkou a slanina s třtinovým cukrem a pomerančem. Toto vše vytváří harmonii chutí, která osloví každého gurmána. Připravte se na snídani, která vám dodá energii a zároveň potěší vaše chuťové buňky!
Suroviny na Ornyho šílenou snídani:
- Uvařená červená řepa
- Riccota
- Sůl
- Pepř
- Limetka
- Olivový olej
- Maliny
- Borůvky
- Avokádo
- Přepuštěné máslo
- Broskve
- Slanina
- Třtinový cukr
- Vajíčka
- Pomeranč
- Javorový sirup
- Balkánský sýr
- Mix salátu
- Dračí ovoce
- Klíčky
Postup přípravy Ornyho šílené snídaně:
Pomazánka z červené řepy
- Uvařenou řepu v nerezové pánvi rozmačkáme se třemi lžícemi ricotty
- Směs podle chuti osolíme a opepříme
- Důkladně promícháme a propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme
- Pokud je třeba, hustotu pomazánky upravíme přidáním ještě jedné lžíce ricotty
- Nakonec do pomazánky vymačkáme čtvrtku limetky
Ovocný salát
- Do misky nebo kastrůlku dáme tři lžíce olivového oleje
- Vymačkáme šťávu z půlky limetky
- Podle chuti osolíme a opepříme
- Následně do misky přidáme maliny, borůvky a zahradní salát nebo hotovou směs salátů
- Promícháme vše dohromady, aby se nám směs spojila
Avokádová pomazánka
- Avokádo zbavíme slupky a pecky a vložíme ho do nerezovém misky
- Pokapeme ho limetkou, aby nezhnědlo
- Přidáme olivový olej – půl lžíce
- Podle chuti osolíme a opepříme
- Nakonec přidáme zbytek ricotty
- Avokádo s ricottou společně rozmačkáme
- Vše pečlivě promícháme, aby se nám ingredience spojily
- Na plynové planche Campingaz rozehřejeme přepuštěné máslo
- Opečeme rozpůlené broskve, které jsme zbavili pecek
- Do zlatova opečeme slaninu
- Tu následně zasypeme třtinovým cukrem a zakápneme šťávou z pomeranče
- Na druhé části litinové desky uděláme dvě volská oka, která osolíme a opepříme
- Krajíce chleba opečeme na přepuštěném másle nebo výpeku ze slaniny.
Chleba s avokádovou pomazánkou, slaninou a volským okem:
- Na opečený krajíc chleba dáme avokádovou pomazánku.
- Jako druhou vrstvu přidáme opečenou slaninu.
- Na vrch toho všeho pak položíme volská oka.
Chleba s pomazánkou z červené řepy, broskví a balkánským sýrem:
- Na opečený krajíc chleba dáme pomazánku z červené řepy.
- Jako druhou vrstvu položíme na pomazánku opečené broskve.
- Celé to zalijeme javorovým sirupem a posypeme balkánským sýrem.
- Nakonec vše ozdobíme klíčky.
Chleba s lučinou, salátem z lesního ovoce a dračím ovocem:
- Chleba potřeme lučinou.
- Přidáme salát s borůvkami a malinami který jsme si připravili
- Přidáme dračí ovoce na plátky.
- Ozdobíme klíčky.
Ať už hledáte něco speciálního pro nedělní brunch nebo chcete svůj každodenní ranní rituál oživit něčím novým, Ornyho šílená snídaně je tím pravým řešením. Každý kousek chleba nabízí unikátní kombinaci chutí, která vás zaručeně nadchne. Nebojte se experimentovat s ingrediencemi a přizpůsobit recept svým preferencím. Přejeme vám dobrou chuť a nádherný start do nového dne!