Recenze keramického grilu Monolith Classic Pro-Serie 2.0

Je téměř konec března a nám do Tachlovic dorazila další zásilka nových keramický grilů. Právě včas, grilovací sezóna totiž co nevidět začne a my v GrilyKrby.cz na ni chceme být perfektně připraveni. Tento týden nám dorazila zásilka keramických fešáků z Německa! Nebojte se, nejde o trpaslíky, které si naši němečtí sousedé tak rádi vystavují na svých zahradách. Máme samozřejmě na mysli německé keramické grily Monolith, které se díky moderní černé barvě budou vyjímat na každé zahradě. Grily jsme hned po dodání smontovali, abychom je pro Vás mohli vystavit v našem obchodě s grily a udírnami v Tachlovicích. Montáž keramických grilů není nijak složitá. Pojďme se na to společně podívat.

keramický gril monolith classic

Montáž keramického grilu Monolith CLASSIC Pro Serie 2.0 

Gril Vám přijde v pevné kartonové krabici vyložené polystyrenovými deskami a je posazený na dřevěné paletě. Montáž těchto grilů Vám skutečně po vybalení z krabice zabere pouze několik desítek minut. Nejdříve všechny součásti vyjmeme z krabice, ty křehčí jsou navíc uložené uvnitř komory grilu. 

montáž keramického grilu Monolith classic

Takto vypadal gril pro vybalení. Ze zkušenosti víme, že je dobré si jednotlivé díly přehledně rozložit na zem, abyste je měli po ruce hned, jak na ně přijde při sestavování řada. 

montáž keramického grilu Monolith classic

Nejdříve se pustíme do montáže stojanu s robustními kolečky s aretací. Bez koleček by se díky své váze keramický gril přesouval jen těžko. Pro Monolith CLASSIC PRO-Serie 2.0 to platí dvojnásob, jelikož se jedná o druhý největší gril z nabídky výrobce. 

montáž keramického grilu Monolith classic

Komoru grilu pak ve dvou lidech vložíme do připraveného stojanu. Před usazením grilu ve stojanu se ujistěte, že má stojan zajištěná kolečka.

montáž keramického grilu Monolith classic

Do grilu pak vkládáme jednotlivé části podle návodu. Na úplné dno kotle patří popelník s držákem ohniště. Ohniště je ve všech grilech Monolit PRO-Serie na rozdíl od původních modelů dělené na pět částí. Spodní část ohniště pak tvoří litinový palivový rošt. 

montáž keramického grilu Monolith classic

Do ohniště vložíme nerezový koš na dřevěné uhlí. Tento můžeme využít celý nebo díky nerezové přepážce můžeme využít pouze jeho polovinu. 

montáž keramického grilu Monolith classic

Jako další do grilu vložíme SMART GRID Systém - což je zjednodušeně držák dalšího příslušenství a roštů. Podle potřeby pak vkládáme keramický deflektor, odkapávací misky, apod.

montáž keramického grilu Monolith classic

Nakonec položíme na držák nerezový rošt, který má v tomto případě průměr 44 cm. Součásti vkládáme do grilu podle zamýšleného způsobu grilování. Celkem máte na vybranou čtyři způsoby úpravy -  přímé grilování, nepřímé grilování, uzení a pečení.

montáž keramického grilu Monolith classic

Součástí balení grilu Monolith Junior jsou i dva boční bambusové stolečky. Ty naprosto jednoduše nasadíme na připravené úchyty. V případě potřeby je možné oba stolečky sklopit. 

montáž keramického grilu Monolith classic

Jak už jsme na začátku zmínili - v keramickém grilu je možné i udit. Ve středu vany grilu je pro to speciální otvor, kterým se do grilu za pomoci podavače přidávají udící lupínky a štěpky. Ty jak dobře víme je dobré předem alespoň na 30 minut namočit do studené vody. Tím získá Vaše maso to správné kouřové aroma. 

montáž keramického grilu Monolith classic

Po grilování je potřeba z grilu odstranit popel - k tomu využijete lopatku s bambusovým úchytem, která je též součástí balení grilu. 

montáž keramického grilu Monolith classic

Jako poslední umístíme na horní víko regulační klapku, kterou uvnitř grilu společně s regulátorem ve spodní části grilu řídíme proudění vzduchu a teplotu uvnitř komory. Při otevření klapek začne uvnitř grilu proudit více vzduchu, tím se uhlí více rozhoří a zvýší se i teplota. Po grilování můžeme obě klapky uzavřít, tím dojde k uhašení uhlí, které můžeme využít při dalším grilování. 

montáž keramického grilu Monolith classic

Otvor, který je umístěn z boční strany spodní části grilu, slouží pro použití technologie BBQ guru. Ten za pomoci ventilátoru udržuje teplotu v grilu v požadované výši. To oceníte hlavně u nepřímého grilování, které trvá i několik hodin. Když zrovna BBQ guru nepoužíváme, uzavřeme otvor platovou krytkou. 

montáž keramického grilu Monolith classicA takto vypadá sestavený gril Monolith Classic se svým větším bráškou v naší prodejně s udírnami a grily v Tachlovicích. Přijďte se i Vy podívat a vybrat si tu správnou velikost pro Vás. 

 

počet hlasů: 2
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.