Jak správně využít gril Big Green Egg - 13. díl

V posledním díle našeho seriálu jsme se vrátili opět jen ke grilování na přímo pouze za pomoci držáku z 2-dílného nerezového roštu a standardního nerezového roštu. Dnes se podíváme na to, jak to v grilu Big Green Egg bude vypadat, když použijeme 2-dílný víceúrovňový rošt trošku jinak a doplníme jej ještě o půlkruhový nerezový rošt.

kamado gril Big Green Egg

K čemu je to dobré?

V předešlém díle jsme si vyzkoušeli, že můžeme držák 2-dílného víceúrovňového roštu umístit do grilu obráceně. Dnes v této pozici v grilu využijeme obě části 2-dílného víceúrovňového roštu a budeme tedy grilovat hodně nízko, téměř těsně nad rozžhaveným uhlím. Můžeme tak připravovat maso, které při grilování vyžaduje pozici blízko nad topeništěm.

Gril Big Green Egg ještě doplníme o půlkruhový nerezový rošt, který umístíme do horní části grilu. Na tomto roštu můžeme mezitím ugrilovat zeleninu nebo přílohu ke grilovanému masu. Držák z 2-dílného nerezového roštu je opět umístěn ušima vzhůru a tak i v tomto případě platí, že celý obsah grilu jde z vajíčka vyjmout v jeden okamžik.

víceúrovňový rošt Big Green Egg

  • grilování na nerezovém roštu těsně nad topeništěm
  • grilování zeleniny či přílohy na půlkruhovém nerezovém roštu ve střední části grilu
  • možnost vyjmutí celého obsahu grilu v jeden okamžik

Co potřebujeme?

  • 1x gril big Green Egg Large nebo XLarge
  • 1x 2-dílný víceúrovňový rošt
  • 1x půlkruhový nerezový rošt

2-dílný víceúrovňový rošt i půlkruhový nerezový rošt je výrobcem dodáván pouze do keramických grilů Big Green EGG Large a Big Green EGG XLarge. Do menšího typu grilu bohužel jej umístit nelze.

kamado gril Big Green Egg

Čím ještě doplnit?

I tentokrát budeme pro práci s grilem Big Green Egg Egg potřebovat vhodné grilovací nářadí a pomůcky. Stejně jako u ostatních kombinací budeme jistě potřebovat

  • sadu grilovacího nářadí s kleštěmi 
  • Funkční grilovací rukavici ve které se nespálíte při manipulaci s příslušenstvím v grilu
  • a na přípravu potravin nám báječně poslouží týkové prkénko Big Green Egg

Dnes jsme opět grilovali v kamado grilu Big Green Egg pouze na přímo. Za použití 2-dílného víceúrovňového roštu a půlkruhového roštu Big Green Egg jsme dnes opět zvládli připravit celý hlavní chod.

počet hlasů: 0
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.