Jak správně využít gril Big Green Egg - 12. díl

V minulém díle našeho seriálu jsme na kamado grilu Big Green Egg připravovali celé menu v jeden okamžik. Nerezový koš pro convEGGtor jsme naplnili příslušenstvím, že jsme v jednom okamžiku mohli připravovat jak maso na nerezovém roštu, tak mořské plody na půlkruhovém perforovaném roštu a současně smažit lívance na litinové plotně.

Dnes se vrátíme zpět pouze ke grilování na přímo a to za pomoci 2-dílného víceúrovňového roštu. Použijeme z něho jen jednu část. Pojďme se podívat proč.

nerezový rošt Big Green Egg

K čemu je to dobré?

Když už 2-dílný víceúrovňový rošt máme, tak proč jej nezkusit využít i trochu jinak. V předešlých dílech jsme jej umisťovali v grilu Big Green Egg nad standardní nerezový rošt. Zkusili jsme, zda by šel obrátit a umístit i pod nerezový rošt. Jedinou a velkou výhodu v tomto umístění pod nerezovým roštem vidíme v tom, že uši 2-dílného víceúrovňového roštu vyčnívají přes nerezový rošt. Celý nerezový rošt za ně tedy vyjmeme z grilu naprosto pohodlně i s jeho obsahem. Výhodu to má jistě při grilování potravin, které je třeba vyndat z grilu všechny v jeden okamžik.

  • grilování na nerezovém roštu
  • možnost vyjmutí celého obsahu grilu v jeden okamžik

keramický gril Big Green Egg

Co potřebujeme?

  • 1x gril big Green Egg Large nebo XLarge
  • 1x 2-dílný víceúrovňový rošt
  • 1x nerezový rošt

2-dílný víceúrovňový rošt je výrobcem dodáván pouze do keramických grilů Big Green EGG Large a Big Green EGG XLarge. Do menšího typu grilu bohužel jej umístit nelze.

nerezový rošt Big Green Egg

Čím ještě doplnit?

I tentokrát budeme pro práci s grilem Big Green Egg potřebovat vhodné grilovací nářadí a pomůcky. Stejně jako u ostatních kombinací budeme jistě potřebovat

  • sadu grilovacího nářadí s kleštěmi
  • funkční grilovací rukavici ve které se nespálíte při manipulaci s příslušenstvím v grilu
  • a na přípravu potravin nám báječně poslouží týkové prkénko Big Green Egg

Dnes jsme se vrátili ke grilování na přímo. V příštím díle se podíváme jak jinak ještě můžeme 2-dílný víceúrovňový rošt využít.

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.