Jak skladovat grilovací pelety

Tento článek je samozřejmě primárně určen pro majitele grilů na pelety. Ale může fungovat i jako tip pro nerozhodnuté k tomu, aby si takový gril koupili. Na trhu je velice široký výběr a čert, aby se v tom vyznal. Tady se můžete inspirovat podle toho, jak složité nebo jednoduché je skladovat pelety. Pořád se vedou i polemiky, jestli jsou pelety levnější než jiné palivo do grilů, ale to je sezona od sezony. A výhody a nevýhody peletových grilů bychom mohli rozebírat i dál a na větším prostoru. Ale tady se budeme držet skladování pelet.

Grilovací pelety

Hned na začátku je potřeba zmínit, že za rok grilování spotřebujete opravdu velké množství pelet. Záleží to samozřejmě na tom, jak často grilujete. Ale obecně platí, že pelet budete potřebovat hodně. Ale to se dá říct u každého paliva. Grilování na tom stojí, prostě pracujete s energií a potřebujete jí hodně.

Skladování pelet není žádná věda. Neexistuje žádné speciální zařízení, ve kterém se musí skladovat. Nebudete do skladování investovat žádné velké částky. Chceme vás tímto inspirovat, jak by to taky šlo, ale pokud máte vlastní způsob, který je lety prověřený, neříkáme, že je to špatně.

Určité zásady ale dodržet musíme vždy, abychom koupené pelety mohly použít i rok po zakoupení. Pelety můžeme skladovat venku i uvnitř, ale nikdy tak, aby se k nim dostala jakákoliv vlhkost. Například skvělá je suchá zima, kdy se pelety skladují jedna radost.

Pelety byste neměli nechávat ležet přímo na zemi. Nejlepší je pelety dát jednoduše na paletu. To je takový nejpřístupnější způsob. Důvodem je opět to, aby se zabránilo zvlhnutí pelet, které by je znehodnotilo. Kromě palety můžete použít poličku nebo cokoliv jiného.

Pytel s peletami otevřete až před samotným použitím. Samozřejmě se může stát, že hned nevyužijete celý obsah a budete mít pytel otevřený i s peletami. Ale pokud to není nutné, nedělejte to. Opět je to z důvodu, aby se na ně nedostala vlhkost a časem pelety mohou ztratit strukturu a nemají takovou výhřevnost a nemanipuluje se s nimi dobře.

Pokud máte větší množství pytlů a musíte je skladovat na sebe. Skládejte je vždy střídavě. Díky tomu nebude tak velký tlak na jednotlivé pytle a nebudou v nich vznikat vzduchové bubliny.

Pokud se obáváte, že vaše police tu váhu nevydrží, můžete si koupit některé speciálně určené na skladování pelet, které tu váhu vydrží. Na trhu máte nepřeberně možností. Stačí si vybrat a třeba se i inspirovat na fórech majitelů grilů na pelety.

počet hlasů: 0
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.