Jak připravit na zimu peletový gril

Zima ještě tak úplně nezačala, tak se nemusíte bát, pokud ještě nemáte zazimovyný váš gril na pelety. Možná jste o tom tak moc neuvažovali, ale zvažte to! Mrznout třeba nebude, ale i u nás se teď prohnal orkán a určitě si nepřejete, aby se váš miláček poškodil.

Možná je to vaše první sezona s peletovým grilem a nejste si úplně jistí, co udělat. Nebo vám zazimování grilu nepřijde důležité. Prostě gril pořádně vypulírujete a dáte na stejné místo jako po každém grilování. Proto jsme tady my, abychom vám ukázali, že to je důležité a v několika krocích vám poradíme, co udělat.

Gril by se měl čistit po každém grilování z mnoha různých důvodů, ale po posledním grilování na konci sezony by to mělo být opravdu důkladné. Nikdo si nepřejeme na začátku sezony najít v grilu nějaké nepěkné překvapení.

  1. krok údržby bude návštěva obchodu a zakoupení výkonného vysavače, který už na nic jiného nevyužijete. Gril důkladně vyluxujte. Důležité je, aby vysavač nebyl na pytlíky. Samozřejmě musíte luxovat zcela vychladlý gril.
  2. krok zbavte gril všech zbytků jídel a mastnoty. Bude vám na to stačit měkký hadr.
  3. krok zkontrolujte, že ventily jsou otevřené, aby mohl kyslík hezky proudit. Vyčištěte všechno, co by toto mohlo blokovat. Naopak pokud vám gril nefunguje, tak jak by měl, toto je většinou kritické místo, které byste měli zkontrolovat mezi prvními. Někdy je problém banální. Často se do těchto míst nastěhuje hmyz nebo pavouci.
  4. krok zkontrolujte všechny pomůcky a nástroje. Ujistěte se, že máte všechno na grilování připravené, ať nejste nepříjemně překvapeni a máte klidnou dušičku. Zkontrolujte, že všechno v pořádku přežilo sezonu a pokud ne, kupte nové kleště nebo teploměr. Snad ani nemusíme zmiňovat, že máte doplnit zásobu pelet. A v neposlední řadě doplňte zásoby oblíbených omáček a koření.
  5. krok je kontrola těsnění víka grilu. Výměna těsnění není žádná drahá položka, ale pokud si těsnění nezkontrolujeme, může se nám to vymstít.
počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.