Grilování v kempu

Jak to tak vypadá, nebude to dlouho trvat a budeme se moci vypravit do přírody, do kempů anebo venkovních tábořišť. Jistě se na to všichni těšíme, po měsících karantény uvnitř panelových domů nebo měst bude výlet do přírody zasloužilým odpočinkem. Pro ty, kteří milují grilování, ale jaksi neměli kde si něco ugrilovat, protože srocování většího počtu lidí bylo zakázáno, tak i pro Vás máme tipy, jak opět "nastartovat" Váš zahradní gril a ugrilovat si něco dobrého.

Pro mnoho lidí teď nastanou nelehké časy a majitelé kempů Vám budou určitě velice vděční, když k nim přijedete a utratíte u nich nějaké peníze. Bude na nás všech, abychom nahradili zahraniční turisty, kteří byli pro všechny provozovatele restaurací, kempů a penzionů zásadní, co se financí týče.

Grilování v přírodě se ničím zásadním neliší od grilování doma na zahradě, proces sám o sobě zůstane stejný. Jen k němu bude potřeba jiných nástrojů a přístrojů, protože do přírody se naše obrovské grily nehodí.

Chcete si po namáhavém výšlapu do přírody užít klidného večerního grilování před stanem nebo u chatičky? Pochutnat si na grilovaném jídle společně s přáteli u praskajícího ohýnku se skleničkou něčeho dobrého? My jsme tady, aby všechno proběhlo bez problémů, abyste na něco nezapomněli a nemuseli řešit nečekané problémy.

grilování v kempu

7 nezbytností, aby grilování v kempu bylo hračka

  1. Skladování potravin - pokud chceme grilovat venku, je potřeba se zaměřit na správné skladování potravin, protože zkažené maso opravdu nikdo jíst nebude a nelze ho již nijak zachránit. Potraviny uskladňujte tak, aby byly čerstvé a zdravé. Při skladování potravin používejte uzavíratelné dózy. V Čechách se Vám nestane, že by přišel medvěd a začal se Vám v jídle rochnit, ale i zde může vůně masa přilákat jezevce, lišky i divoká prasata. A takovou návštěvu určitě nechcete.
  2. Vhodné nářadí - při ruce mějte určitě i box se základním grilovacím nářadím a nářadím na dobré opravy. Při kempování je to téměř nutnost, ať už budete či nebudete grilovat. Toto nářadí Vám mnohdy ušetří spoustu času a hlavně nervů. Jak se říká, co se má rozbít, to se taky dříve nebo později rozbije. Jsme národ kutilů a jistě většina z nás má doma nějaké to nářadí. Pokud přece jen jste kutilskými schopnostmi nepolíbeni, není problém zajít do jakéhokoli hobby marketu a obstarat si nějakou sadu vhodnou i pro kempování. Určitě nezapomeňte na otvírák na piva a konzervy.
  3. Stůl - ano, i taková věc jako je stůl Vám může znepříjemnit kempovací zážitek. Většina z nás neřeší, kde si jídlo sní, protože ono kempování je částečně i o překvapení a improvizaci. Pobyt v přírodě je částečným odepřením si pohodlí a komfortu. Proč tedy zmiňujeme i stůl? Jedná se nám opět o ono grilování. Příprava jídla si vyžádá určité místo ať už chceme nebo ne. Krájet maso na zemi, nebo balit zeleninu do alobalu v podřepu před stanem není nic příjemného. Obchody jsou plné všemožných skládacích stolečků a stolů. Je jen na nás, jak jsme schopní se uskromnit a pracovat s místem. Jsou kempy, které přímo nabízí místa pro grilování včetně laviček i stolů.grilování v kempu
  4. Výběr vhodného grilu - nebyl by to článek o grilování, kdybychom se netočili kolem grilu. I zde se o něm zmíníme. Pro kempování je vhodný přenosný skladný gril na dřevěné uhlí. Výběru kempovacího grilu věnujte dostatek času. V opačném případě se Vám to neblaze zúročí. Ptáte se, proč si brát gril, když v kempu je dostupné ohniště? Vše je o vašich preferencích, pokud Vám stačí opečený špekáček, gril nejspíše nevyužijete. Ale pokud jste fanoušek kulinářských zážitků tak určitě vyberte gril.
  5. Světlo - v kempech je často problém se světlem. Osvětlené bývají jen hlavní trasy, tábořiště nebo stanová místa osvětlené nebývají. Určitě by to nebylo ani nic příjemného být celou noc pod světlem. Při grilování je jistě příjemnější, když kolem sebe a na jídlo vidíme. Zvažte pořízení svítilny, ať už petrolejovou, nebo moderní LED diody. Nejpraktičtější jsou podle nás čelovky. Ruce Vám zůstanou volné pro obsluhu grilu a zároveň bude světlo všude, kde jej budete potřebovat. Výhodou těchto svítilen je, že je využijete nejen při přípravě jídla, ale i ve stanu, případně při cestách po kempu. Svítilna je vedle nářadí Vaše povinná výbava.
  6. Pánev na smažení - opravdu si neděláme legraci. V přírodě je pánvička opravdu neocenitelným pomocníkem. Ráno si na ni uděláte vajíčka se slaninou, k obědu fazolovou směs, večer na ní opečete čerstvě ulovenou rybu z potoka a jako dezert hravě připravíte palačinky s natrhanými jahodami nebo malinami. Pánvičku si můžete vzít jakoukoli. Perfektních výsledků dosáhnete s litinovou pánví. Trochu se pronese, ale to vaření je pak rázem o něčem jiném.
  7. Připravené jídlo - pro grilování v přírodě si doma připravte, co nejvíce můžete. Maso a zeleninu si nakrájejte do do pytlíčků ideálně uzavíratelných krabiček. V kempu Vás již nebude nic zdržovat a můžete se účastnit zábavy s ostatními.
počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.