Grilované koktejly ?!

Kolem grilování si s kamarády užijete spoustu legrace. Možná se vám stává, že většinou skáčete hlavně kolem dětí, ale na sebe zapomínáte. To jsou samé hamburgery a kuřecí křidýlka...a pak večer pokročí, děti jdou spát a je čas pořádně to rozjet. A abyste letos přišli s něčím novým, máme tady typy na grilované “koktejly”! Ale nebojte se nebude se grilovat alkohol, ale jen některé ingredience...hasičský přístroj mějte samozřejmě vždy po ruce, ale v tomto případě ho určitě potřebovat nebudete!

Následující recepty na grilované koktejly obecně obsahují grilované ovoce a jalapeño papričky. Základní postup je takový, že se na středním ohni grilují jednotlivé ingredience dokud nezměknou a nechytnou trochu šmak a lehce kouřovou chuť. Pokud používáte černé uhlí a komín, budete potřebovat dát ingredience z dosahu uhelného kouře, aby ten šmak nebyl až moc! Taky si dávejte pozor, abyste nedali jídlo na příliš rozpálený gril. Vybírejte spíše okrajová místa grilu. Ovoce prostě grilujte do té doby, než chytne příjemnou barvu. Samozřejmě by nemělo zčernat! Cukr který ovoce přirozeně obsahuje na povrchu hezky zkaramelizuje a vytvoří křupavou kůrčičku. Když ovoce tepelně upravíte zvýrazní se právě sladká chuť a to dodá koktejlům zajímavý šmrnc. A navíc grilované ovoce vypadá ve sklenicis pitím báječně!

Recepty obsahují ingredienci známou jako “jednoduchý sirup”. Tento syrup se jednoduše vyrobí z cukru a vody a je základem všech sladkých koktejlů. Možná jste si všimli, že když zamícháte cukr do pití, tak se většinou nerozpustí a v podstatě tak pijete krystaly cukru. Se syrupem se vám toto nemůže stát! V následujícím popisu vám dáme návod, jak na jeho jednoduchou přípravu:

  • Dáme vařit dva hrnky vody do mikrovlnky, dokud se voda nezačne vařit.
  • Do vařící vody přidáme hrnek cukru, opatrně ho rozmícháme a dáme opět vařit do mikrovlnky zhruba na minutu.
  • Vyndáme z mikrovlnky a přidáme ještě jeden hrnek cukru a postup opakujeme, zamícháme v cukerném roztoku a na jednu minutu dáme vařit do mikrovlnky.
  • Pokud se na dně objeví nerozpuštěný cukr, ještě vaříme další půl minuty, než se rozpustí a získáme husty cukerný sirup.
  • Vzniklý sirup necháme vychladnout a buď hned použijeme nebo si ho dáme do ledničky do budoucna.

Grilovaná limonáda s vodkou

Limonáda je klasické letní pití – studené a osvěžující. Když se pohybujete v zakouřenémprostředí kolem grilu je takové pití holá nezbytnost. A tady máte návod: Vezměte šest citronů a nakrájejte je na půlku. Ještě jeden citron si nakrájejte na ozdobení na plátky. Posypte citrony cukrem a grilujte je, jak už jsme si dříve popsali. Po několika minutách budou citrony krásně zkaramelizované. Vymačkejte půlky citronů přes sítko do džbánku a naplňte ho tímto citronovým džusem. Kolečka ogrilovaného citronu si nechte vedle na ozdobu. Do džbánku k vymačkanému citronu přidejte dva hrnky cukrového sirupu. Ke směsi přidejte 2 hrnky ledové vody a půl hrnku vodky. Přidejte led a všechno to pořádně promíchejte, než budete nalévat.

Grilovaná Jalapeño Margarita

Margarita patří mezi klasické mexiské koktejly. A co je více mexické než papričky jalapeño? Tato kombinace je ideální s mexickým jídlem jako jsou quesadillay nebo tacos. Než rozpálíte gril, navlhčete trochu okraje skleniček v limetkové šťávě a okraje potom otiskněte do soli, aby se na okrajích zachytila. Lehce osmahněte tři papričky v oleji a na grilu je hezky opečte. Po odebrání z grilu je rozkrájejte na malé kousky. Do šejkru dejte led a 3 rozkrájené papričky, 3 panáky tequily, 2 panáky limetkové šťávy, 1 panák cukrového sirupu a 1 panák Cointreau. Pořádně obsah šejkru protřepejte a podávejte ve skleničkách se solí po obvodu.

Grilované červené pomeranče s whisky

Kdo by neměl rád whisky? Tahle bude trochu jiná, protože její chuť bude vycházet z grilovaných pomerančů. Kombinace těchto chutí je dokonalá, i když to tak možná na první poslech nezní. U tohoto receptu pamatujte na to, že jeden pomeranč je průměrně potřeba na jednu skleničku.Pomeranče překrojte na půlku a posypte cukrem. Opět si jeden pomeranč nakrájejte na plátky na oblohu. Okraje skleničky v tomto případě namočte do pomerančové šťávy a obalte v cukru. Opatrně ogrilujte pomeranče kůrou nahoru. Šťávu ze dvou půlek poeranče vymačkejte do šejkru, doplňte ho ledem. Přidejte jeden a půl panáka whisky, půl panáka cukrového sirupu a půl panáka čerstvě vymačkané citronové šťávy, jednu kompotovou třešni a jednu lžíci šťávy z kompotu. Pořádně všechno promíchejte a podávejte v připravených skleničkách.

Grilované ananasové ledové daiquiri

Na výrobu tohoto koktejlu budeme potřebovat eektrický mixér, protože potřebujeme vytvořit ledovou tříšť, kterou se daiquiri charakterizuje. Dominantní chuť koktejlu ale obstará grilovaný ananas! Z ananasu okrajíme kůru a prostředek nakrájíme na rovnoměrné plátky. Lehce opečeme na oleji na mírném ohni. Až budou plátky hezky do zlatova, vezmeme mixér a rozmixujeme ananas na ananasovou kaši. Ke kaši přidáme šťávu z ananasu, led, hrnek rumu a č panáky limetkového džusu. Menšími plátky ananasu, který jsme si nechali stranou, koktejl dozdobíme. Mixujeme všechno do hladka a příjemné konzistence. Nestačí než říci: “Na zdraví!”

počet hlasů: 0
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.