Elektrická udírna Bradley - konečně funkční automat

Značka Bradley je rodinná firma, jejíž historie sahá do sedmdesátých let, a všechno to začalo kvůli zvědavosti. Jeden muž se chtěl naučit, jak se chytají lososy a jiný, jak se dá vyudit. Tihle dva se potkali, vyměnili si znalosti a jeden z nich se stal zakladatelem značky Bradley. Věděl sice, jak chytat lososy, ale o uzení neměl páru, takže udělal dohodu s tím, který uměl udit, ale zase neuměl rybařit. To už je ale historie. Dnes je tato značka jedna z nejpopulárnějších značek udíren a má zákazníky po celém světě. Produkuje velice kvalitní a technologicky dokonalé elektrické udírny, které vám zajistí skvělé uzené jídlo, ať jste profesionál nebo naprostý začátečník. Lidé, kteří stojí za touto značkou, ví, že nejdůležitější částí celého procesu uzení je kontrola kouře a proto se zaměřují na dobrou výkonnost každé udírny, kterou vyrobí. Bradley vyrábí 3 hlavní modely elektrických udíren, které vám v tomto článku představíme. Zjistíte tady všechno důležité, abyste se mohli rozhodnout, jestli je tato udírna pro vás ideální. Bradley nemají mnoho modelů, ale to neznamená, že jsou jejich udírny špatné. Každý jejich model má různé varianty a verze, které jsou trochu modifikované od základního modelu. Pokusíme se vám pomoci vyznat se vevšech těchto modelech udíren. Popíšeme vám všechna pro a proti jednotlivých typů udíren značky Bradley.

Udírny Bradley

Elektrická udírna Bradley Original

Tato udírna je udírna, která na první pohled vypadá užasně a jako technologický zázrak, ale zároveň je s ní velice jednoduchá práce. Bradley udírny vypadají stejně, ale každá nabízí něco jiného. Tato elektrická udírna má 14 metrů čtverečních pracovní plochy a 4 odnímatelné rošty. Tato udírna je zajímavá jedním rysem. Má dva tepelné prvky. Ten na vaření a na uzení. Na vaření je to výkon 500 wattů a na uzení 125 wattů. Toto je to, co odlišuje udírnu značky Bradley od jiných udíren jiných značek a to jí dělá naprosto unikátní a zajímavou pro zákazníky.

S dvěma tepelnými zdroji, které v této udírně máte k dispozici, můžete udit na studeno i na teplo, ale zároveň jí můžete použít jako troubu a sušičku. A to ještě pořád není jediný rys, který tuto udírnu odlišuje od jiných udíren, které jsou na trhu.

Zaprvé je potřeba vyzdvihnout design udíren značky Bradley, který je naprosto charakteristický a na první pohled rozpoznatelný. Firma Bradley vsadila na design, který je podobný lednici a tento tvar je prověřený jako nejlepší na uzení, kdy z jídla dostanete tu nejlepší chuť. Zajímavou součástí těchto udíren je zařízení, které se nachází na straně udírny. Je to podavač briket, který brikety dávkuje v určitém limitu, jak si sami navolíme. To znamená, že podavač naplníte, navolíte rychlost a nemusíte se o uzení dál starat. Jelikož se brikety pálí ve stejném množství za stejný čas je zaručeno, že v udírně bude stále stejné množství kouře. Je to unikátní způsob, jak kontrolovat množství kouře v udírně.

Generátor kouře podává brikety každých 20 minut, takže kouř je v udírně nepřetržitě. Všechno, co se týká kouře, můžete regulovat na generátoru kouře. Můžete ho zavírat a otevírat a regulovat teplotu.

Jediná nevýhoda, kterou udírny Bradley a konkrétně podavač briket, má, že funguje a je vyroben pouze na originální brikety vyráběné právě jen pro značku Bradley. To může zákazníky lehce odradit, protože je tady vždy obava, že ty originální brikety nebudou k dostání nebo se nedej bože z nějakého důvodu přestanou vyrábět. Ale to se určitě v dohledné době nestane. Nic tomu nenasvědčuje.

A pokud by se to přece jen stalo, určitě se toho někdo chytne a začne vyrábět stejné tvary, tak aby se daly do těchto udíren použít. Na trhu je těch udíren spousta a určitě by se to dalo nějak zařídit. Ale brikety nejsou hlavním tématem tohoto článku, takže se pojďme vrátit zpátky k udírně.

Tento typ udíren má ještě různé verze, které vám dále v textu ještě předvedeme, ale teď bychom se chtěli zaměřit na něco naprosto cool. Každá udírna má na dveřích originální kresbu a to je dalším charakteristickým rysem, že to není obyčejná černá nebo ocelová.

Pojďme se teď přesunout k interiéru udírny a představme si ho. Vnitřek udírny je izolovaný, což znamená, že kouř zůstává uvnitř. Jediná cesta kudy může kouř z udírny odcházet je ventil nahoře v udírně, který můžeme sami regulovat. A druhým způsobem jsou otevřené dveře. Automatický podavač briket umožňuje, aby se jídlo mohlo udit až 8 hodin a vy jste nemuseli být ve střehu.

Interiér udírny je vyroben z nerezové oceli a odnímatelné rošty umožňují jednoduchou a rychlou údržbu. Stejně tak i plech je odnímatelný a odkapávací miska, takže udírnu je jednoduché umýt odspodu až nahoru.

Tato udírna není digitální, což znamená, že má jediný ručičkový teploměr na dveřích. Pokud chcete měřit teplotu přesněji, doporučujeme koupit další vpichovací teploměr na maso. Ale to není věc, kterou musíte udělat.

Jak jsme si už řekli, Bradley udírna není jen udírna, ale taky trouba a sušička. Na první pohled se může zdát, že udírna Bradley je dražší, ale právě nabízí mnohem větší škálu možností na přípravu jídla, takže když to vezmete kolem a kolem platíte si odpovídající kvalitu. Tuto udírnu bychom určitě doporučili lidem, kteří se rádi učí nové věci a zajímají se o uzení, protože tato udírna jim toho může hodně nabídnout.

The Realtree® Bradley Original Udírny

Třetím typem této řady je Realtree udírna, která je produkovaná se vzorem Camo pro jakoukoliv outdorovou aktivitu. Je to ideální udírna na chatu, když nemáte čas stát u uzení, ale potřebujete dělat něco jiného. Tato verze je BS611, což znamená, že základní charakteristika je stejná jako u základního modelu. Ale kromě jiného dekoru dveří má přece jen nějaké další odlišnosti. Tuto udírnu si můžete vybrat ve dvou různých velikostech, se 4 a 6 rošty. Takže udírna se 4 rošty je to pracovní plocha 14 metrů čtverečních a se 6 rošty dokonce se 16 metry čtverečními.

Udírna Bradley Outdoor Original

Tato udírna má nejzákladnější podobu ze všech doposud zmíněných udíren. Je stejná jako základní model této řady a všechny rysy jsou stejné. Nejsme si ani jistí, proč nese označení "outdor", když je jedinou odlišností černý design dveří. Konkrétně dveře jsou celé černé, pouze logo "Bradley" je umístěno pod teploměrem ve dveřích.

Bradley Digital Elektric Smoker

Druhým modelem další řady udíren Bradley je digitální udírna. Tato řada nabízí taky několik verzí základního modelu. Ten si nejdříve představíme a pak si popíšeme i jednotlivé verze této udírny.

Bradley digitální udírna je velice podobná jako Bradley original udírna, ale všechno si to zrekapitulujeme a všechno si popíšeme znovu od začátku.

Tato digitální udírna má 14 metrů čtverečních pracovní plochy a 4 odnímatelné rošty. Udírna je výhodná v tom,že jí můžete použít jako udírnu, ale taky jako troubu. Má dva tepelné prvky. Ten na vaření a na uzení. Na vaření je to výkon 500 wattů a na uzení 125 wattů. V této udírně můžete dosáhnout maximální teploty 138 °C a minimální záleží na počasí a podmínkách kolem udírny.

Stejně jako originální čtyř roštová udírna, má i tahle udírna speciální podavač briket. Který dodá do udírny briketu každých dvacet minut. Jediný rozdíl je, že je kontrolovaný digitálně. Na první pohled obsluha vypadá komplikovaně, protože součástí udírny je velká obrazovka s 8 tlačítky, ale obsluha je velice jednoduchá. U každého tlačítka je vysvětlení, k čemu je. Můžete díky nim zapnout nebo vypnout udírnu, načasovat a určit teplotu udírny. To samé platí i pro funkci trouby. Je to jednoduché na jedné straně jsou tlačítka na ovládání udírny a na druhé straně na ovládání trouby. Teplotu si navolíte pod obrazovkou. Všechno, co si navolíte se na obrazovce objeví, nemůžete se splést.

Zvenku má tato digitální udírna prachovou epoxidovou ocelovou úpravu, která je velice odolná proti nepřízní počasí. Vnitřek udírny je z nerezové oceli. Všechno je odnímatelné a proto je manipulace jednoduchá a udírna se jednoduše čistí.

Exteriér je celkem nudný ve srovnání s Bradley Original udírnami. Digitální udírny jsou celé černé se stříbrnými dveřmi bez jakékoliv dekorace. Vlastně je tu ještě jedna věc. Logo na dveřích udírny.

Je tu jedna věc, kterou by měl vědět každý potencionální zájemce o udírny Bradley. Může se stát, že udírna vyprodukuje příliš kouře, občas se to u těchto udíren stane. Proto bychom v žádném případě nedoporučovali používat tuto udírnu uvnitř budov. Maximálně v garáži, ale nejlepší je mít udírnu venku. Uvědomte si, že je to udírna a ne gril.

Zároveň si uvědomte, že při užívání udírny v extrémních mrazech, například v lednu, je velice složité dosáhnout maximálních teplot. Udírny prostě v takto studených teplotách nefungují tak, jak by měly.

Tyto digitální udírny bychom doporučili především pro rodiny, protože jejich obsluha je jednoduchá a není třeba se udírně během uzení věnovat. Díky digitální kontrole udírna pracuje sama a jediná vaše povinnost je v podstatě navolit čas a teplotu. Prot to je udírna perfektní pro začátečníky, ale zároveň i pro zákazníky, kteří se zajímají o uzení za studena i za tepla.

I tato řada udíren Bradley se vyrábi v různých verzích a myvám je představíme. Nejdříve si připomeneme základní charakteristiku této řady udíren, Bradley Digital udírny. A pak se zaměříme na různé verze tohoto základního typu.

Bradley 4-roštová Digitalní udírna

Toto je základní model, který jsme si popsali už dříve. Je to udírna se 14 metry čtverečních pracovní plochy a 4 odnímatelnými rošty. Má dva tepelné prvky. Ten na vaření a na uzení. Na vaření je to výkon 500 wattů a na uzení 125 wattů. Digitální kontrola udírny je umístěna v jednotce, která podává brikety do udírny každých dvacet minut, takže nemusíte hnout prstem.

Bradley 6-roštová Digital udírna

Toto je větší verze 4-roštové udírny výše. Podle názvu je jasné, že 6 roštů nabízí větší pracovní plochu asi 16 metrů čtverečních. Tato udírna je tedy určena pro ty, co rádi připravují jídlo pro velké rodiny, kamarády a jiné hosty. Pokud raději udíte pro menší skupinu, vyberte si menší udírnu.

Bradley Jim Beam 4-roštová Digital udírna

Třetí verze digitální elektrické udírny je speciálně vyrobena ve spolupráci s firmou Jim Beam, jak název napovídá. Jim Beam vyrábí jeden z nejoblíbenějších burbonů na světě. Tato udírna je pro milovníka Jima Beama a jediná odlišnost této udírny je v tom, že má na předních dveřích logo Jim Beam. Je na místě, kde je jinak logo Bradley.

Digitální udírna Bradley Smart

Poslední model udírny Bradley, kterou vám představíme je tato Smart udírna. Jaká tato udírna je, si můžete představit už podle označení "smart", ale nechceme vám kazit překvapení a všechno vám prozradíme v tomto textu.

Nejdříve se podíváme na obsah udírny.Toto je největší udírna z celé rodiny udíren firmy Bradley. Základní kapacita je přes 15 metrů čtverečních pracovní plochy se šesti rošty, ale je možné koupit i verzi s dalšími čtyřmi rošty, protože v udírně na to místo je. Nakonec můžete skončit až s deseti rošty, což znamená další metr čtvereční pracovní plochy navíc. Takže dohromady můžete získat až 17 metrů čtverečních plochy, což je dostatek na sebevětší rodinu, kamarády a jejich hosty.

Součástí udírny jsou dva barevné teploměry, takže si můžete být jistí, jaká teplota je vespod a jaká v horní části udírny. Tato udírna je opravdu velká a jeden teploměr by teplotu v celé udírně nezachytil. Jelikož je tato udírna větší než zbytek udíren, začala se dodávat s dvěma koly, na kterých udírnu můžete posouvat a umístit díky čtyřem nohám.

I tato udírna má dva tepelné zdroje, jeden pro troubu a druhý pro udírnu, stejně jako další elektrické udírny Bradley. Stejné je taky to, že podávání briket je kontrolováno speciálním generátorem, který posílá briketu každých dvacet minut.

A teď se konečně dostáváme k tomu označení "smart", což v našem případě odkazuje na smart technologii. Protože tato udírna se dá kontrolova přes dotykovou obrazovku, která jde synchronizovat s vaším smartphonem. Tento program se jmenuje iSmoke® Technology a používá se přes bluetooth, které propojuje telefon s udírnou. Funguje s iPhonem i Androidem, ale má pouze jednu zástrčku. Funguje se všemi iPhony, ale pouze s některými Androidy, jejichž seznam najdete na stránkách firmy Bradley.

Tato udírna je proto velice zajímavá pro lidi, kteří milují nové technologie a tady je můžou propojit s další zálibou, s uzením.

BRADLEY náhradní díly a příslušenství k udírnám

Udírny Bradley jsou speciální, což znamená, že univerzální díly, které jsou k dostání na trhu, nebudou s těmito udírnami kompatibilní a nebudou vám k vaší Bradley udírně pasovat. To samozřejmě nemusí být zrovna dobrá zpráva, protože když se vám pokazí generátor neseženete ho hned, ale pokud budete potřebovat například tepelný zdroj, určitě ho seženete v každém lepším obchodě s udírnami. Předpokládáme, že budete dostatečně tvrdohlaví a hledaný díl seženete. Každopádně udírny Bradley mají dlouho záruční dobu a v té se o všechno postarají dodavatelé, takže nemusíte mít o udírnu strach.

Jedna část je ale u udíren velice důležitá a je potřeba čas od času jí vyměnit, tepelný zdroj. Tato součástka je ve všech udírnách, v té se čtyřmi i šesti rošty. Tato součástka přijde s podrobnými instrukcemi, takže se nemusíte instalace bát.

Firma Bradley nabízí i spoustu příslušenství, které vám může usnadnit a vylepšit vaše uzení. Navíc se přiučíte novým věcem a získáte nové zkušenosti. Například můžete udírnu hezky schovat před nepřízní počasí a špínou. Udírna by měla být odolná, takže byste měli mít originální Bradley kryt.

Další velkou kapitolou jsou brikety, protože Bradley udírny fungují pouze s jedním speciálním typem briket, které jsou vyráběny pro tuto značku. Ale nemusíte se bát, jsou normálně na trhu k dostání. Neexistuje pouze jeden druh briket, mají několik variant podle použitého dřeva, které má samozřejmě vliv na chuť uzeného jídla. Mezi odborníky se těmto briketám říká "puky", protože je tvarem připomínají. To je i taková pomůcka, když nemůžete sehnat Bradley brikety, zkuste Bradley puky.

Udírny Bradley jsou plné různých dílů a příslušenství, jako jsou stojany, tácy, háky a police. Pokud něco z tohoto potřebujete, najdete to právě v udírnách Bradley. Pokud máte zájem o další informace a zkušenosti s běžnými součástmi udíren, podívejte se dál na naše stránky a různá internetová fóra uživatelů těchto udíren.

 

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.