Co grilovat v říjnu?

V normálních časech je říjen dobou posledního záchvěvu léta, kdy se ještě objeví dny s vyššími teplotami, kdy si můžeme prohřát těla a užít si barvy v přírodě, která se připravuje ke spánku. Je to čas uklidnění, který mají mnozí rádi proto, že jsou ještě celkem stabilní povětrnostní podmínky.

Zkuste se ale na chvíli zastavit a dny, které nás čekají a kdy mají teploty vystoupit asi naposledy v tomto roce celkem vysoko, užít a chvíli zapomenout na to, co se děje kolem. Samozřejmě za dodržování všech vládních nařízení. My ještě doporučujeme si taky něco ugrilovat a máme pro vás naprosto originální a nové tipy ještě v období října zahradní gril využít.

1. Pizza na grilu

pizza na grilu

Pizza se hodí ke každému období a téměř ke každé příležitosti. Pokaždé si jí ale můžete připravit s trochu jinými ingrediencemi a k podzimu se právě hodí zemitá chuť slaniny, cibule a brambor, kterých je teď všude dost a proč si je nedat na pizzu, že?! 

2. Dýňový krém na grilu

Čerstvé dýně nebo jiné druhy tykví ze zahrádky si ugrilujte na dřevě, uhlí, plynu nebo elektrickém grilu, to je jedno. Dýni potom rozmixujte s vlašskými ořechy, jogurtem a olivovým olejem. Krém servírujte s pita chlebem, toasty, krekry nebo se zeleninou. Náš takový tip je, že si můžete dýni na krém ugrilovat i den před samotným servírováním.

3. Losos potřený javorovo-hořčičnou omáčkou

losos na grilu

Nejde to jinak, než i na tento měsíc zařadit nějakou tu rybu, ať je spektrum chutí bohaté a pro co nejširší skupinu lidí. Lososa si jednoduše potřete majonézou, dijonskou hořčicí, koprem a javorovým sirupem. Je to jednoduché a moc dobré jídlo.

4. Čokoládová žebírka

Toto je tradiční recept aztéckých indiánů. V tomto jídle se mísí několik chutí najednou, chuť masa, slaná a zároveň pikantní chuť kvalitní čokolády.

5. Kuře pečené s podzimním kořením

kuře na grilu

Kuře se obyčejně peče, ale celý ten vtip je v koření a omáčce, kterou se potírá. Omáčka je totiž složená z piva a z koření, které se používá do dýňového koláče. Něco takového s typickou podzimní chutí už najdete jen málokde.

6. Sýrové fondue z dýně

S příchodem chladnějších dnů je teď ideální čas na grilování sýra. Na gril se hodí široká škála různých druhů sýrů od švýcarského, přes francouzsky Gruyere až po čedar. Udělejte si sýrové fondue a servírujte ho ve vydlabané dýni, abyste si udělali hezkou atmosféru a zužitkovali všechno z dýně, nejen dužinu!

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.