Recenze grilů Big Green Egg - convEGGtor pro grily Big Green Egg II.

Keramický gril je dokonalou věcí na grilování potravin na přímo na nerezových či litinových roštech přímo nad rozžhaveným uhlím. Díky convEGGtroru Big Green Egg z něho ale naprosto jednoduše obratem ruky vytvoříme perfektní venkovní pec.

K čemu je to dobré?

ConvEGGtor Big Green Egg je vyrobený z bílé keramiky. Umístěný v grilu vytváří bariéru mezi připravovaným jídlem a otevřeným ohněm v topeništi grilu. Navíc speciální konstrukce zajistí správné proudění vzduchu a vedení tepla. Je tedy perfektní na přípravu jídel, která na svou přípravu vyžadují nižší teplotu a nepřímý žár z rozžhaveného uhlí. Metoda pomalého grilování Low and slow již i v našich končinách nachází čím dál více fanoušků. Maso se sice griluje po mnohem delší dobu, ale trpělivost se vyplatí - takto připravené maso je dokonalo měkké, až se samo rozpadá. Výborně se hodí například jako trhané maso do housek či jen k zeleninovým salátům.

conveggtor big green egg

ConvEGGtor Big Green Egg je možné umístit přímo do grilu na horní prstenec grilu nebo za použití nerezového koše pro convEGGtor. Nerezový koš je výrobce dodáván pouze ke grilům Big Green Egg Large a Big Green Egg XLarge, v menších modelech grilů umístíme convEGGtor do otvorů pro něj připravených v horním prstenci grilu. Veškeré příslušenství grilu jsme testovali na zeleném vajíčku velikosti L, proto jsme si i tentokrát mohli dovolit využít nerezového koše pro convEGGtor.

ConvEGGtor naprosto jednoduše umístíme do spodní části nerezového koše pro convEGGtor, který následně vložíme do grilu Big Green Egg. Na horní okraj nerezového koše pak můžeme umístit příslušenství dle našeho výběru. Tentokrát jsme se rozhodli otestovat conEGGtor se standardním nerezovým roštem, který je součástí každého grilu.

nerezový koš pro covnveggtor big green egg

Díky námi použitému nerezovému koši pro convEGGtor navíc můžeme celý obsah grilu vyjmout ven v jeden okamžik. Poslouží nám k tomu uši na nerezovém koši a samozřejmě nezapomeneme na rozpálený nerez použít vhodné silikonové rukavice.

  • pomalé grilování masa metodou Low and slow
  • grilování na nerezovém roštu
  • umístění convEGGtoru do spodní části nerezového koše pro convEGGtor
  • možnost vyjmutí celého obsahu grilu v jeden okamžik

conveggtor big green egg

Co potřebujeme?

  • 1x gril big Green Egg Large
  • 1x nerezový koš pro convEGGtor
  • 1x convEGGtor pro gril BGE Large
  • 1x nerezový rošt Big Green Egg

ConvEGGtor Big Green Egg je výrobcem dodáván do všech velikostí grilů Big Green Egg. Navíc do grilů Big Green Egg Large a Big Green Egg XLarge jej můžeme umístit pomocí nerezového koše pro convEGGtor Big Green Egg.

gril big green egg

Čím ještě doplnit?

I tentokrát budeme pro práci s grilem Big Green Egg potřebovat vhodné grilovací nářadí a pomůcky. Stejně jako u ostatních kombinací budeme jistě potřebovat

počet hlasů: 2
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.