Ženské grilování

 Jak grilují ženyPro ženy je grilování skvělou společenskou příležitostí. Pozvat kamarády nebo rodinu na zahradu a přitom něco ugrilovat. Určitě je to příjemnější než návštěvy během zimy nebo nepříznivého počasí. Zahrada poskytuje možnost na chvíli si od společnosti vzdálit a v klidu trávit dobré jídlo. Nebo si zahrát nějakou hru s kamarády. Nebo poodejít s kamarádkou a probrat něco důležitého, co ale nesmí slyšet ostatní.

Tak to jsme se trochu zasnili a teď bychom se měli vrátit k našemu tématu. Ženy obecně mají rády spíš bílá masa a zeleninu. To je známá věc. Oblíbené jsou také grilované chleby zapečené s nejrůzněji zpracovanou zeleninou. Součástí jídelníčku je pečivo, které donedávna zavánělo exotikou, ale teď už jsou součástí našeho jídelníčku. Na mysli máme taková jídla jako „crostina“ či „bruschetta“. Zní cizokrajně, ale jejich příprava je docela jednoduchá a rychlá. A nakonec si je můžeme připravit i z potravin domácího původu.

  •  Crostiny s grilovanou zeleninou
    Toustový chleba zlehka opečený, zeleninová směs jsou drobně nakrájená rajčata, papriky a cuketa lehce ogrilovaná, celé to korunujeme rozteklým parmazánem navrchu 
  • Bruschetta se zeleninou
    „Obyčejný“ chleba nebo opět toustový chleba, který potřeme česnekem a pokapeme olivovým olejem, zeleninová směs rajčat, šalotky, česneku a čerstvé bazalky 
  • Špíz
    Vykostěná kuřecí stehna naplněná sýrovou grilovací klobáskou, vše ogrilujeme na špízu. Dochutíme oblíbenou omáčkou. 
  • Grilovaný měšec
    Sýr v jakékoliv podobě i na grilu je u nás hodně oblíbený. A nejoblíbenější je asi hermelín. Do alobalu dáme rozpůlený hermelín, který obložíme orestovanými kousky klobásy, jednoduše to celé zabalíme a dáme na gril. Na závěr podáváme s oblíbeným pečivem.

Ženské grilováníA když už rozebíráme ženy u grilu, neměli bychom alespoň stručně zapomenout i na muže. Jejich přístup ke grilování je totiž zcela jiný. Dalo by se říct, že grilování je mužská parketa. Panuje dokonce mýtus o tom, že pro muže je grilování něco archetypálního. Práce muže s ohněm. Při grilování se vrací ke svým pravěkým kořenům, kdy na obrovských ohních grilovali kusy masa. Takže chlapi grilují samozřejmě hlavně maso a v podstatě je nic jiného nezajímá. Pohybují se hlavně v kategorii pěkně velký steak. V tomto ohledu se muži a ženy hezky doplňují. Jedni udělají maso a druzí přílohu!

Jak ženy vybírají gril

  • snadné zapalování grilu a práce s ním ženy nemají zrovna v lásce vláčet velké pytle s dřevěným uhlím nebo koše se dřevem, když není silný muž po ruce, raději by uvítaly jednodušší zapalování, ideální pro ně tím pádem mohou být plynové nebo elektrické grily, existují i všelijaké technické vychytávky, které zapalování grilu hodně zjednoduší a když je žena nebo její partner šikovný, poradí si nakonec i s těmi těžkými pytli, když si třeba vyrobí šikovný přidavač paliva
  • multifunkční gril, který peče, griluje a nejlépe se v něm dá připravit i pizza takových grilů je naštěstí na trhu nepřeberné množství, nejsou omezeny ani jednotlivým typem, takže tady je pole velice různorodé
  • gril musí dobře vypadat, výběr souvisí s podobou zahrady a domu podoba grilu a barva je samozřejmě velice důležitá, muže se nad tímto většinou ušklíbají, ale ženy už prostě takové jsou, výběr auta se v tomto nijak neliší od výběru grilu, naštěstí firmy už na toto slyší a na trhu jsou k mání mnohé barevné kombinace i všelijaké desénové lahůdky, které musí uspokojit snad každého
  • ekologičnost je to prostě moderní trend a na ty slyší především ženy, přece jen se o tom hodně mluví a třídit jsme se taky naučili, při grilování ať chceme nebo nechceme pracujeme s ohněm a spalování není vždycky úplně ekologické, můžeme tomu ale pomoci právě výběrem vhodného grilu

Ženy u griluDalší oblast, kde se priority liší, je samotný gril. Ženy řeší snadnost zapalování, design grilu a umístění grilu. Muži samozřejmě upírají pozornost na gril, který musí být dostatečně veliký, aby se tam vešlo všechno to maso. A důležité je pro ně i palivo grilu, potažmo typ grilu. Tam už záleží na zaměření konkrétního jedince. V této oblasti se nějaký obecný jev vypozorovat nedá.

Zásady správného grilování. Kterých by se měli držte bez rozdílu muži i ženy 1. Volte pouze čerstvé potraviny. Měli bychom vybírat kvalitní jídlo, vhodné na gril. Nic z mrazáku! 2. Grilujte v žáru sálajícího z dřevěného uhlí nebo dřeva. Nikdy negrilujte přímo v plameni!!! 3. Maso neopracovávejte paličkou, jen ho poklepejte lehkým tlakem dlaně. 4. Tuk masa by nikdy neměl odkapávat do ohně! Zabránit tomu můžeme tak, že z masa tuk před grilováním ořežeme. Nebo grilované maso položíme na alobalovou misku. 5. Solit by se mělo až na konci procesu, protože z masa vytahuje zbytečně šťávu

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.