Venkovní kuchyně není zahradní gril

Je to tady... Teploty pomalu a jistě rostou...možná si říkáte, že už bylo na čase!? A máte pravdu, že letos si dávalo teplé počasí pěkně na čas. O to delší třeba bude. Doufat můžeme vždycky! Už jste začali s grilováním? Nepřemýšleli jste letos o nějaké novince? O něčem, co byste si mohli za odměnu pořídit na své oblíbené grilování? A nechcete se pustit do něčeho rozsáhlejšího? Možná patříte mezi ty, kteří mají dostatečné zkušenosti a na svém grilu už jste zkusili lecos a chtěli byste postoupit zase o krůček dál? A co takhle rovnou zahradní kuchyně? Nemysleli jste už taky na ní? Rádi trávíte čas venku a to neustálé přebíhání z domu na dvůr ke grilu vás nebaví? Přicházíte tak o cenné chvíle s nejbližšími. Tak se na léto přestěhujte ven. Třeba máte dost velkou pergolu nebo přístavek, kam by se kuchyně hravě vešla. A my jsme tady s radami, na co určitě nezapomenout a co si určitě pořídit!

Už to taky vidíte v jasných barvách? Krásný letní podvečer, kdy zapadající Slunce barví přírodu všemi odstíny žluté a oranžové, všechno se sklidňuje...jídlo na grilu se pomalu dodělává a spokojení hosté nebo rodinní příslušníci sedí koem stolu v družném hovoru nebo třeba na hrací deskou nějaké společenské hry? No, není to lákavá představa? Nemusíte si hned pořizovat takovou tu obrovskou kuchyň, kterou známe z amerických seriálů.

Několik grilů, obrovský stůl, houpačka a spoustu doplňků a serepetiček nejlépe kolem velkého bazénu, kam se dá skočit rovnou od stolu... Zůstaňme ale na zemi a v našich zeměpisných šířkách. Nám může stačit skromná pracovní deska uvnitř pergoly nebo částečně obezděného přístavku ale hlavně s kvalitním grilem!!! To je totiž naše první rada Hlavní by měl být každopádně dobrý gril, který bude srdcem celé kuchyně! Ostatní si udělejte podle svého vkusu a potřeby, aby se vám hlavně dobře pracovalo na grilu. Klidně si postavte zahradní kuchyni podobně jako kuchyni domácí, pokud jste s ní spokojení a rozestavení vám vyhovuje! A klidně si pořiďte i novější typ grilu. Nechte si poradit od odborníků! Přece jen by to chtělo něco většího, pokud už nemáte takový gril! Pořádně to promyslete protože se tayk může stát, že se vás najednou sejde větší množství a gril nebude stíhat, jak se tak hezky česky říká!

Musíte sami vědět, kolik kamarádů k vám obvykle zajde a jaký gril se u vás tedy nejvíce užije! A to ostatní... Zahradní kuchyně ale samozřejmě není jen o grilu. I to okolo je k dotvoření atmosféry důležité. Nejdřív je potřeba zařídit kuchyni po funkční stránce, aby tam bylo všechno, co k vaření a grilování potřebujeme. Nádobí, příbory a všemožné pomůcky. Můžeme si to udělat podle svého. Moc hezky vypadají takové ty rádoby vesnicky vypadající pomůcky, jak z kuchyně od babičky. V dnešní době se toho prodává mnoho a je to i finančně celkem dostupné. A můžeme si zajít i do nějakého antikvariátu, které jsou plné různých krás! A v neposlední řadě musíme myslet i na pohodlí naše ale hlavně našich blízkých a návštěvníků. Takže na řadu přijde určitě kvalitní zahradní nábytek, na tom bychom šetřit neměli, aby splňoval funkci a dlouho vydržel.

Vybírat musíme i podle toho, jestli má nábytek zůstat venku přes celý rok i v zimě. Tady bychom neměli být lehkovážní a opravdu se na výběr soustředit a nelitovat i času, abychom si někam zajeli a všechno pořádně prohlédli! Vybírat můžeme z materiálů i z provedení. Zahradní nábytek může být ze dřeva, z kovu i plastu. Všechno by mělo být kvalitní, účelné pohodlné, ale taky by to ideálně mělo hezky zapadat do celkové atmosféry celé kuchyně. Všechno by to mělo být hezky sehrané, abychom se v prostoru cítili co nejlépe a s námi i naši hosté! A teď už nezbývá nic jiného než popřát dobrou chuť a spoustu krásně strávených chvil!

počet hlasů: 0
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.