Recenze grilu Ultimate Griddle Plancha 4B Pit Boss

Dalším grilem, který před začátkem letošní sezóny přistál na naší prodejně s grily a udírnami v Tachlovicích je plynový gril Ultimate Griddle Plancha 4B od amerického výrobce Pit Boss. 

Výrobce, který se již dlouhá léta specializuje na peletové grily nyní přichází s novinkou v podobě plynové grilu s masivní grilovací deskou umístěnou nad robustními nerezovými hořáky. 

Pojďte se s námi podívat, jestli by zrovna plynový gril Ultimate Griddle Plancha 4B Pit Boss nebyl to správnou volbou pro Vaše letošní grilování.  Koneckonců, tyto úžasné kousky jsou tak trochu větší investicí a Vy si přeci nechcete koupit gril a o měsíc později litovat, že jste se nerozhodli pro jiný.

Recenze plynového grilu Plancha Pit Boss

Specifikace a funkce grilu Plancha Pit Boss

Než se budeme věnovat výhodám a nevýhodám grilu Pit Boss, projdeme si konkrétní údaje o tomto grilu se čtyřmi nerezovými hořáky:

  • celková grilovací plocha: 4,174 cm
  • výkon: 13.5 Kw
  • tloušťka planchy: 4,5 mm
  • hořáky: 4 nerezové 
  • přepravní hmotnost: 71 kg 
  • rozměr grilu: 160 x 94 x 74 cm 
  • materiál grilu: ocel 
  • typ grilovací plochy: litina + keramika

Vlastnosti grilu Plancha Pit Boss 4 Burner Ultimate Griddle: 

  • díky funkci odnímání z vozíku je tento gril snadno přenosný a poslouží perfektně i jako stolní či cestovní gril
  • dvě sklopné boční police s vestavěnými háčky na grilovací nářadí
  • lapač tuku v předu – nemusíte se natahovat přes celý gril, abyste mohli vyprázdnit nádobu na odkapávající šťávy
  • dvě kolečka s aretací a dvě kolečka ve stylu in-line pro snadnou manipulaci s grilem
  • mezi další velmi praktické funkce patří otvírák na láhve z nerezové oceli, držák na papírové utěrky a držák na pytle na odpadky

Recenze plynového grilu Plancha Pit Boss

Co se mi na grilu Plancha Pit Boss Ultimate líbí:

Klady a zápory jsou samozřejmě dost osobní záležitost. Co já vidím jako klad, vy můžete vnímat jako zápor. Proto je důležité zvážit, jak budete gril používat. Budete gril brát na kempování? Budete často vařit pro davy lidí? Bude jen stát na jednom místě na terase? A jaké funkce jsou pro vás nejdůležitější?

  • Gril je relativně bezúdržbový

Pokud chcete po dvou týdnech nepoužívání grilu prostě vyjít ven a zapnout ho, pak můžete... aniž byste se museli starat o seškrabávání rzi nebo o opětovné zapékání grilu ještě předtím, než začnete grilovat. Pokud po každém použití provedete jednoduchý úklid, pak je připraven k dalšímu použití.

Recenze plynového grilu Plancha Pit Boss

  • Při grilování můžete použít méně oleje

Vzhledem k tomu, že keramický povrch planchy Pit Boss Ultimate Griddle je nepřilnavým, je při grilování potřeba mnohem méně oleje. Další olej pak ušetříte při údržbě grilovací plochy, protože keramický povrch nevyžaduje žádný proces ošetření před dalším grilování. 

  • Díky funkci odnímání je velmi dobře přenosný

Kromě snadného používání a údržby grilovací plochy je dalším významným kladem grilu Pit Boss Ultimate Griddle funkce lift-off.

Celý gril lze sejmout z podstavce na kolečkách, takže si gril můžete snadno vzít s sebou na cesty, ať už při kempování, nebo na výlet. Stačí odpojit propanbutanovou láhev, odjistit závěsy na obou stranách a horní část grilu je připravena k odjezdu.

Recenze plynového grilu Plancha Pit Boss

  • Nižší boční police pro lepší využití

Může se zdát, že nižší umístění bočních stolečků na boku grilu je pro vyšší dospěláky zcela nepraktické, zejména proto, že se člověk musí více ohýbat. Ve skutečnosti je umístění níže o grilovací plochy praktičtější. Na některých modelech grilů  je téměř polovina polic prakticky nepoužitelná. Stolečky se totiž v těsné blízkosti grilovací plochy více zahřívají. Kolik plastových misek se už takto roztavilo, poněvadž je někdo postavil na boční stolek příliš blízko grilovací plochy.

Recenze plynového grilu Plancha Pit Boss

  • Držák papírových utěrek u grilu Plancha Pit Boss

Držák na papírové utěrky je příjemný doplněk. Je velmi pohodlné sáhnout dolů pro papírovou utěrku, kterou budete při grilování používat často. Zatímco otvírák na láhve nebo držák na sáčky na odpadky jsou často méně používané, držák na papírové utěrky je rozhodně užitečnou funkcí.

Recenze plynového grilu Plancha Pit Boss

  • Robustní a dobře postavený gril Plancha Pit Boss

Už po sestavení grilu jsem si všiml, jak je pevný. Vozík není nijak nestabilní, sám gril se vůbec nekýve a kolečka, víko, nohy i police jsou pevné a dobře navržené. Celkově vzato je to skvělý gril, který můžete vlastnit.

Co se mi na grilu Plancha Pit Boss Ultimate Griddle nelíbí!

Přestože bych gril Plancha Pit Boss doporučil každému, kdo hledá gril s nízkými nároky na údržbu, který je vhodný i pro začátečníky tak zkušené grilmistry, jsou na něm některé věci, které se mně osobně nelíbí. Stejně jako u každého grilu, který si koupíte, i zde kromě spousty kladů najdou i nějaké zápory.

  • Nelze používat kovové náčiní

Kovové náčiní může poničit nebo poškrábat keramickou vrstvu, protože kov je tvrdší než keramická vrstva. Keramické povrchy jsou obecně nepřilnavé a snadno se čistí, ale poškrábáním mohou vzniknout rýhy, v nichž se zachytávají potraviny a povrch se hůře čistí. Kromě toho mohou škrábance odhalit podkladový kov a vést ke rzi nebo jiným formám koroze.

Chcete-li zachovat dlouhou životnost a výkonnost plochy s keramickým povrchem, je nejlepší používat nádobí ze silikonu, plastu nebo dřeva, které je měkčí a méně náchylné k poškození. Na povrchy s keramickým povrchem nepoužívejte kovové náčiní, jako jsou špachtle, kleště nebo vidličky.

  • Nepodsvícené knoflíky u čtyřhořákového grilu

Pětihořákový model grilu Plancha od Pitbossu je vybaven velmi atraktivním podsvícením ovládacích knoflíků na rozdíl od námi sestaveného - čtyřhořákového. Tyto ovládací knoflíky tak vypadají efektněji a při nízkém osvětlení mohou pomoci s ovládáním. Je to velká škoda, protože konstrukce obou modelů je stejná.

Recenze plynového grilu Plancha Pit Boss

Závěrečné hodnocení grilu Plancha Pit Boss 4B

Celkově je Pit Boss Ultimate Griddle skvělým grilem, pokud hledáte snadno použitelný a snadno udržovatelný gril, který byste mohli přidat na svou terasu.

Má své nedostatky? Ano, podle mých zkušeností mají všechny grily svá pro a proti. Ale když na to přijde, snadné používání a čištění, malé množství nutné údržby a solidní konstrukce grilu Pit Boss z něj u mě dělají vítěze.

Recenze plynového grilu Plancha Pit Boss

počet hlasů: 3
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.