Slanina na grilu 10x jinak

Slanina je u nás velmi oblíbená potravina. V Česku je obecně vepřové maso hodně oblíbené a taky se tu asi griluje nejvíc. Slanina je ideální potravina na gril, protože je tak akorát prorostlá tukem a na grilu se změní v krásnou křupavou lákavou ingredienci, která se hodí do salátů i hamburgerů. My jsme si dali práci a vybrali pro vás 10 skvělých receptů, ve kterých slanina hraje hlavní roli. Není tady jen jako příloha. Snad vás některým receptem inspirujeme a zařadíte ho do jídelníčku na rok 2020.

  1. Bourbon se slaninou
    Tohle je náš oblíbený koktejl Ale taková slanina se skvěle hodí i k různým omáčkám a marinádám. Je to zkrátka úžasná zatočená křupavá slanina k oblíbenému alkoholu. Není to úplně zdravá ale určitá alternativa brambůrek nebo slaných tyčinek
  2. Datle s grilovanou slaninou
    Úžasná sladko slaná záležitost. Kombinace sladkých datlí a slané slaniny, no, nezní to dobře? A je to tak jednoduché! Pro fajnšmekry máme ještě vylepšení sýrem s modrou plísní.
  3. Kandovaná slanina
    Nezní vám to zrovna lákavě? Zkuste osladit slaninu javorovým syrupem nebo třtinovým cukrem a nestačíte se divit, jak se po slanině zapráší!
  4. Slaninovo, šunkové a sýrové kuřecí stehýnka
    Vykoštěná kuřecí stehýnka, naplněná sýrem a šunkou, pomazaná hořčicí a zabalená ve slanině, to je celý recept. A je to velká dobrota! Vyzkoušejte si to sami! Tenhle recept si navíc můžete udělat v mnoha různých variantách s různými druhy sýrů a salámů.
  5. Slaninová "marmeláda"
    Zužitkujte i zbytky ze slaniny, které okrájíte, rozsekejte je na drobno. Taková slaninová "marmeláda" je úžasná na hamburgery nebo do sendvičů.
  6. Krab, jalapeňos a slanina
    Papričky jalapeňos naplníte krabím masem a zabalíte do plátků slaniny. Z talíře zmizí v mžíku a možná se nedostanou ani na ten talíř a záhadně zmizí rovnou z grilu.
  7. Salám zabalený ve slanině
    Toto není zrovna zdravý recept, ale je to strašně dobré!
  8. Slaninovo, cibulová a bramborová pizza
    Toto je mimochodem úžasná kombinace potravin, které můžete připravovat a kombinovat i jinak naž pizza.
  9. Cibulové kroužky s javorovým syrupem a slaninou
    Silnější kroužky cibule potřete javorovým syrupem a obalíte slaninou.
  10. Zmrzlinový pohár se slaninou
    Zmrzlinový pohár ozdobíte místo trubičky grilovaným proužkem slaniny.
počet hlasů: 0
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.