Recenze vpichového teploměru INKBIRD IHT-1P

Při grilování větších i menších kusů masa neposlouží nic lépe než dobře provedený teploměr s okamžitým měřením teploty. Kromě základních věcí, jako je dobrý gril či udírna, dobře vysušené dřevo či kvalitní dřevěné uhlí a výborné maso k přípravě, je teploměr nejjednodušším způsobem, jak zlepšit kvalitu vašeho grilování, uzení i domácího pečení.

Používání vpichového teploměru do masa Inkbird IHT-1P je snadné, zábavné a celkově teploměr odvádí skvělou práci. Pokud se už nechcete zabývat výměnou baterií a máte rádi dobíjecí teploměry, je tento teploměr skvělou volbou.

vpichový teploměr do masa Inkbird

Digitální teploměr Inkbird IHT-1P 

Inkbird IHT-1P je dobře zpracovaný skládací teploměr na maso s okamžitým odečtem teploty. Díky velkému teplotnímu rozsahu a rychlému odečtu skvěle slouží k rychlému měření teploty čehokoli, co právě vaříte.

Co se mi na teploměru Inkbird  IHT-1P líbilo:

  • rychlé a přesné měření
  • silné podsvícení
  • automatické vypnutí pro úsporu baterie
  • vodotěsnost (IP5X)

Co se mi na teploměru Inkbird IHT-1P nelíbilo:

  • nevyměnitelná baterie

Díky dobíjecí baterii o kapacitě 250 mAh není k dispozici žádná odnímatelná část baterie a v důsledku toho působí teploměr opravdu robustně. Pevná konstrukce má navíc tu výhodu, že tento teploměr je téměř zcela vodotěsný. Nedoporučuji s ním chodit plavat, ale sem tam by měl vydržet i nějaké to ošplouchnutí.

vpichový teploměr inkbird

Zadní strana teploměru je zcela plochá bez jakýchkoli tlačítek. Magnet je ukryt uvnitř teploměru a dá se bezpečně připevnit na ledničku nebo jakýkoli magnetický povrch, jako je skříňka nebo mikrovlnná trouba. Nedoporučuji jej připevňovat na boční stranu udírny či nerezové víko grilu, protože povrch se může příliš zahřát na to, aby to plastové pouzdro zvládlo, zatímco sonda je konstruována pro situace s vysokou teplotou, pouzdro nikoli.

vpichový teploměr inkbird

Displej je velký, výborně čitelný a je umístěný uprostřed těla teploměru. Aktivuje se automaticky při otevření sondy. K dispozici je pouze jedno tlačítko, které slouží jako funkce podržení teploty a také jako volič formátu teploty umožňující přepínat mezi stupni Celsia a Fahrenheita. Teploměr po zavření sondy automaticky vypne, což je super. Samotný displej je velký a jasný, se silným oranžovým podsvícením, které je ideální při slabém osvětlení nebo měření ve tmě při večerním grilování.

Jak se používá vpichový teploměr Inkbird IHT-1P?

Po vybalení z obalu byl teploměr téměř plně nabitý, ale rozhodl jsem se ho dobít a připojil jsem ho pomocí přiloženého nabíjecího kabelu USB a nabíječky kterou jsem měl po ruce.

vpichový teploměr inkbird

Tlačítko, které slouží jako funkce podržení teploty je velmi užitečné, protože jsem mohl rychle provádět měření, aniž bych musel příliš často nahlížet do grilu. Rychlejší odečty znamenají, že gril nechám otevřený kratší dobu, což vede ke kratším teplotním ztrátám, které mohou zpomalit proces pečení.

Skládací jehla byla více než dostatečně dlouhá, aby dosáhla do středu vepřové plece, a naměřené hodnoty byly opravdu pohotové. V průběhu pečení jsem měřil několik různých údajů a celkově trvalo v průměru 5,5 s, než se teplota ustálila. Ačkoli 5,5 s je na horní hranici rozmezí 3-5 s, které výrobce teploměru Inkbird uvádí, počáteční údaje byly neuvěřitelně blízko konečnému číslu teploty.

Díky obrovskému teplotnímu rozsahu od -50 °C do 300 °C je teploměr Inkbird IHT-1P skvělý pro mnohem více než jen grilování a uzení. Pokud se zajímáte o domácí vaření nebo rádi děláte cukroví či doma smažíte, IHT-1P bude perfektně fungovat i při těchto úkonech. Jen se ujistěte, že jste mezi jednotlivými pečeními sondu důkladně očistili, aby nedocházelo k tomu, že cukroví bude chutnat jako bůček.

počet hlasů: 3
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.