Recenze grilů Weber Genesis - 7.díl (možnosti rozšíření roštů u modelu E-610)

Recenze grilu Weber Genesis E-610 v oblasti možnosti výměny a kombinace roštů je poměrně bohatá. Tento gril je jedním z největších v rodinně Weber. Tím pádem nám naskýtá snad nejširší možnosti využití, se kterými jsme u grilů Weber Genesis přišli do styku.

Gril na obrázku níže je z naší výstavky v Tachlovicích. Grily řady genesis jsou vždy vybaveny litinovým roštem, s variantou pro Weber příslušenství GBS. Zkratka GBS znamená vyměnitelný střed, do kterého pasuje celá škála příslušenství např. pizza kámen, wok pánev, stojan na kuře, litinový hrnec a další.

Plynový gril weber genesis

První a nejspíše nejednoduší variantou úpravy je výměna jedné části roštu za Weber litinovou luxusní planchu. Část roštu obsahující GBS systém necháme uvnitř a vyjmeme samostatnou část. Na jejíž místo pak snadno litinový tál vložíme.

Plynový gril weber genesis

Plynový gril weber genesis

Plancha s kombinací litinového roštu, s možností vyměnitelného středu nám už dává slušnou várku možností, jak grilovat a vařit. Tato sestava uspokojí spoustu z nás.

Nicméně my se toho nebojíme a vezmeme to pěkně od podlahy. Při psaní tohoto článku nás napadlo zaexperimentovat co všechno se do toho grilu vejde. Takže jdeme na to. Začneme klasicky vyndáním roštů z grilu do následující podoby.

plynový gril weber genesis

Jako první nás napadlo: Co takhle rozšířit rošt o možnost dalšího GBS středu? Žádný problém! Drobnou nevýhodou je, že původní rošt v tomto případě nelze využít kvůli jeho šířce, ale lze zakoupit užší litinový rošt Weber s GBS systémem. Tyto rošty se Vám do grilu vejdou pohodlně dva vedle sebe. Už teď si umím představit jak se na velké rodinné oslavě hřeje v jednom litinovém hrnci výborný hovězí gulášek a ve druhém hned vedle zvěřinový. Kombinovat můžete opravdu cokoli - dva pizza kameny, wok pánev i stojan na kuře.

Plynový gril weber genesis

V případě, že dva litinové rošty s GBS systémem nejsou to pravé ořechové pro Vás, šířka grilovací plochy nám umožnuje další kombinaci. Tentokrát si rozdělíme grilovací plochu na třetiny a každou zaplníme jinou částí. V tomto případě nám perfektně poslouží standardní litinový rošt Weber, litinová mřížka Sear Grate a luxusní litinová plancha.  S touto silnou trojící, si troufám říci, že ugrilujete cokoliv.

plynový gril weber genesis

Poslední varianta, kterou jsme vyzkoušeli je kombinace litinových Sear Grate roštů. Gril Genesis E-610 pojme tři tyto rošty zaráz. Na jednu stranu ztrácíme možnost uvařit cokoli jakkoliv. Na druhou stranu s touto sestavou proměníte gril na továrnu na steaky. V žádném případě bych se nebál s grilem vyrazit pod stánek a prodávat ty nejlepší steaky široko daleko v okolí.

plynový gril weber genesis

počet hlasů: 0
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.