Recenze plynového grilu Napoleon Prestige PRO665

Nejlepší, nejdražší a největší plynový gril Napoleon, to je co se všude dočtete o plynovém grilu Napoleon Prestige PRO665. Je to pravda? A vyplatí se ho koupit za tu cenu? Čtěte dál a dozvíte se to a mnohem víc!

Nerezové monstrum

Napoleon Prestige PRO665Napoleon Prestige PRO665 je opravdu obrovský gril. Tomu jak je veliký tak musí být uzpůsobená i konstrukce a tak tu nehledejte žádné tenké, nekvalitní plechy, vše je mohutné a robustní. Gril se nijak nekýve ani nehýbe, když nechcete. Ale i když chcete, tak se moc nehýbe. Je těžký, váží asi 150kg. Naštěstí jsou na jedné straně veliká plastová kolečka, která manipulaci s grilem dost usnadňují. Stejně ale budete mít co dělat, abyste gril posunuli, obzvlášť pokud nemáte vydlážděnou nebo jinak zpevněnou podlahu na terase. Stejně se ale u největšího Napoleona nepředpokládá, že byste s ním nějak výrazně pohybovali, takového obra stejně nikam neschováte.

Je to vůbec gril?

Napoleon Prestige PRO665Na první pohled vás na největším plynovém Napoleonovi zaujme neuvěřitelné množství knoflíků, až si skoro říkáte jestli to je ještě gril nebo nějaká vesmírná loď. Opravdu je to gril, zrak vás neklame. Všechny knoflíky jsou podsvícené ostrou, modrou barvou. Záleží na vkusu každého, jestli se mu to líbí, mně osobně to nevadí a přijde mi to lepší než suché, bílé světlo. Nevýhoda, a to poměrně značná, je, že gril musí být kabelem připojen k 220V zásuvce, tím přijdete o mobilitu grilu, ale kdo by s takovou velkou krávou hýbal. Navíc tím ale ztratíte ten celkový elegantní vzhled, protože z grilu bude čumět černý kabel.

Boční stolky, na které se dá i něco položit

Napoleon Prestige PRO665Napoleon Prestige PRO665Z obou stran jsou k hlavnímu tělu přimontovány robustní stolky. Jeden, ten na levé straně, je vybaven ještě plynovým hořákem, na kterém se při ideálním použití rychle udělá šťavnatý hovězí steak a pak se nechá dojít uvnitř v grilu, přesně jak se to má dělat. To je bomba, konečně boční hořák, který k něčemu je. Na druhé straně se ve stolku nachází malý úložný prostor, cca 25x37cm, do kterého v případě potřeby schováte nějaké malé grilovací náčiní, nože nebo jiné věci, které chcete mít pořád u grilu. Taky je zde schované bílé, plastové prkénko, takže nemusíte při každém grilování tahat prkýnko z kuchyně.

Grilovací plocha je fakt obrovská

Napoleon Prestige PRO665Uvnitř grilu je samozřejmě rošt na grilování masa, steaků nebo jiných pokrmů. A že jich tu uděláte opravdu hodně a pro hodně lidí. Grilovací plocha má rozměry 46x94cm, rošt je nerezový a ještě zvlněný. Vlnitost má napomáhat tomu, aby do grilu nepadaly menší kousky jídla, mně to přijde spíš jako hezký designový prvek. Proč ne, asi to ničemu nevadí. Gril je vybaven 8 hořáky, 5 je klasických na rozpálení roštu na pořádnou teplotu, další jeden je zezadu na ohřívání jídla na vyvýšeném, menším roštu, jeden z boku a jeden speciální na rozehřátí vonných šupin, které se nasypou do misky, která je ukryta pod jedním z knoflíků, u kterého nepoznáte, že to není knoflík na ovládání hořáku, ale pouze miska na lupínky. Bohužel ten jeden knoflík není podsvícen, takže při zapnutém podsvícení gril trochu rozbíjí. Hořáky se zapalují elektricky, stačí otočit knoflíkem a zmáčknout čudlík na zapálení a je to.

Dovnitř klidně i s velkou bombou

Napoleon Prestige PRO665Pod grilem je za pěknými dvířky velký odkládací prostor na veškeré věci, které můžete potřebovat. A tím velký myslím opravdu velký. Na jedné straně jsou poličky na různé drobnější věci. Můžete sem schovat třeba grilovací náčiní, vonné lupínky nebo třeba kleště na utažení plynové lahve. Ta se umisťuje na druhou stranu, kam se pohodlně vejde i 10kg plynová bomba, takže žádné výlety na benzínku po každém druhém grilování. Dvířka jsou opatřena dovíráním, takže i když s nimi fláknete, tak se nic nestane, panty je zbrzdí a tiše zavřou. Navíc v levých dvířkách je připevněn otvírák na pivo i s miskou, do které zátky spadnou, takže se vám nebudou válet zátky od Kozla po celé zahradě. Uvnitř skříňky je i osvětlení, takže nemusíte hledat baterku po domě a pak stejně zjistit, že je vybitá.

Velký teploměr pro velké grilování

Recenze plynového grilu Napoleon Prestige PRO665Ve víku grilu je zabudovaná termosonda, podle které hned poznáte, jaká teplota je uvnitř grilu. Jsou na něm teploty i ve stupních Celsia i ve Fahrenheitech, musíte si teda dávat pozor, na které číslo se zrovna koukáte. Rozlišena jsou pouze značkou °C nebo °F, žádné barevné rozlišení nebo jiná velikost písma. To je na jednu stranu super, že nejsou upřednostněny Fahrenheity, na druhou stranu to ale může být i trochu matoucí a pokud použijete otvírák na pivo ve dvířkách mockrát během grilování, tak se vám ty čísla mohou jednoduše smotat dohromady.

Finální verdikt

Jak tedy nakonec Napoleon Prestige PRO665 obstál? A je lepší než nejlepší plynový Weber gril Summit S-670? Docela dobře, za cenu necelých 114 000 korun dostanete to nejlepší, co si můžete od grilu přát a ještě něco navíc. Gril má kvalitní konstrukci, elegantní design a ještě pár vychytávek, které si u konkurence můžete jen těžko přát. Samozřejmě není bez nedostatků, jedním z nich může být třeba veliká hmotnost nebo kabel, který z grilu bude vždycky čumět.

Výhody:

  • Obrovská grilovací plocha pro spoustu lidí
  • Boční stolky, které i něco unesou
  • Veliký prostor pod grilem i na 10kg lahev

Nevýhody:

  • Hmotnost
  • Kabel koukající z grilu na podsvícení knoflíků
  • Grilovací rošt je zvlněný, to ale záleží na vkusu každého

Děkujeme Sašovi za zapůjčení :)

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.