Recenze plynového grilu Napoleon Prestige Pro500

Chcete grilovat na úrovni a se vší parádou? Pak je pro vás plynový gril Napoleon Prestige Pro500 trefou do černého. Luxusní plynový gril Napoleon z nerezové oceli, který se svou vybaveností může směle měřit i s kuchyněmi profesionálních kuchařů. Přesvědčte se sami.

 

Nerezový kolos se šesti hořáky

První co vás na grilu Napoleon Prestige Pro500 upoutá je jeho robustní provedení a blýskající se nerezový plášť. Plynový gril Prestige Pro500 je vybaven čtyřmi trubkovými hořáky z nerezové oceli a jedním zadním infra hořákem. V levém bočním pultíku je navíc zabudovaný boční hořák Sizzle Zone s nerezovým roštem o velikosti 37 x 27 centimetrů. Celkově dosahují hořáky výkon 25,7 kW a jsou zárukou rovnoměrného šíření tepla po celé ploše grilovací roštu. Griluje se na nerezovém roštu o velikosti 71 x 46 centimetrů, což je dost velká plocha na to, abyste na ní připravili pohoštění klidně pro celou fotbalovou jedenáctku i s trenérem a náhradníky.

Vedle hlavního grilovacího roštu je k dispozici ještě ohřívací rošt, který je podstatně menší a je umístěn na hlavním roštem. Zpravidla se používá k rozpékání hamburgerových housek, dopékají se na něm steaky, hamburgery apod., nebo se na něm ohřívají jídla, která už stihla vychladnout. Gril se uvádí v provoz pomocí elektrického zapalování. Díky tomu zapálíte gril pouhým stisknutím knoflíku a pootočením regulačního kohoutku. K napájení se používá klasická plynová bomba na propan-butan. Plynové hořáky jsou chráněny speciální nerezovými kryty, které zabraňují, aby se do trysek hořáků dostal vypečený tuk ne grilovací šťávy. Díky tomu nedochází ke vzplanutí tuku a při grilování tak nedochází ke vzniku karcinogenních látek a grilování je hned ráze zdravější.

 

Maximálně komfortní gril

Kromě silného výkonu a velkého grilovacího roštu, na kterém připravíte hromady jídla, se nerezový gril Prestige Pro500 může pochlubit také celou řadou šikovných vychytávek, které zpříjemňují grilování a celkově zvyšují komfortnost grilu. Skvělou vychytávkou je například osvětlení uvnitř grilu, díky kterému se dá na Prestige Pro500 grilovat i když se zábava protáhne do pozdních večerních a nočních hodin. A podsvítit si lze i regulační knoflíky. Užitečná je také skříňka pod grilovací vanou, která je ideální pro odložení plynové bomby a různého grilovacího nářadí a pomůcek. Pivaři si budou pochvalovat zabudovaný otvírák na lahve. Skříňka má navíc antikorozní úpravu a samodovírací dvířka.

V pravém bočním pultíku je navíc zabudována miska na led (v levém je boční hořák s nerezovým roštem). Další vychytávku ocení zejména méně zkušení grilovací nadšenci, v poklopu je totiž zabudovaný teploměr s ciferníkem, který ukazuje jaká je uvnitř grilu teplota. Při grilování stačí mrknout jedním okem na ciferník a hned víte, jestli ještě „přitápět pod kotlem“ nebo naopak ubrat plyn. Poklop je navíc dost vysoký, takže umožňuje i grilování celé drůbeže nebo větších kusů masa jakou jsou různé pečeně, rolády, žebra nebo vepřové koleno. Protože je gril Napoleon Prestige Pro 500 poměrně slušný cvalík (váží bez mála rovný metrák), je konstrukce grilu opatřena bytelnými kolečky s pojistkou, díky kterým je gril mobilní a při přes značnou hmotnost se s ním snadno manipuluje.

 

Výhody

  • velká plocha pro grilování
  • spousta malých i velkých vychytávek, které dělají grilování jednodušším a zábavnějším
  • podsvícená grilovací plocha a regulační knoflíky
  • robustní provedení – gril je opravdu velmi bytelný, pevný a stabilní
  • gril zapnete pomocí jednoho čudlíku

 

Nevýhody

  • robustní provedení je hezká věc, ale gril díky tomu váží 100 kg
  • nerezový plášť je náchylný na poškrabání
  • žrout času, na takovém grilu prostě musíte pořád grilovat

 

Děkujeme Sašovi za zapůjčení :-)

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.