Recenze plynového grilu Campingaz Master 3 Series Woody

Moderní grilovací trendy směřují ke stále širšímu a širšímu uživatelskému rozhraní a k co nejpestřejšímu grilování. V duchu této filozofie byl vyroben i plynový gril Campingaz Master 3 Series Woody, který je jedním ze zástupců z exkluzivní kolekce špičkových plynových grilů Master od Campingaz.Recenze plynového grilu Campingaz Master 3 Series Woody - celek

Gril pro společenské lidi

Plynový Campingaz Master 3 Series Woody není zrovna ten typ grilu, který byste si pořídili na takovéto domácí grilování ve dvou jednou za čas, když máte zrovna chuť. Naopak. Velká grilovací plocha s možností rozšíření o speciální komponenty jako je wok pánev nebo kámen na pizzu, udělá radost právě těm, kdo rádi a s chutí vaří pro své přátelé. Plynový gril Master 3 Series Woody je vybaven třemi trubkovými hořáky z nerezové oceli, které jsou zárukou rovnoměrného žáru po celé ploše grilovacího roštu. Navíc jsou chráně speciálními kryty, které zabraňují vypečenému tuku a grilovacím šťávám skapat do trysek hořáků. Je tak zcela minimalizováno riziko vzplanutí tuku a grilovacích šťáv. Griluje se na litinovém roštu o velikosti 61 x 45 centimetrů, což je grilovací plocha, na které zvládnete připravit jídlo až pro 12 lidí najednou. Gril campingaz Master 3 Series Woody je tak dobře připraven i na chvíle, kdy k vám přijdou nečekaní hosté a bude třeba ugrilovat o pár steaků navíc.

Recenze plynového grilu Campingaz Master 3 Series Woody - pánev

Jeden rošt nestačí

Kromě klasického grilovacího roštu je Master 3 Series Woody vybaven také dvěma menšími vyklápěcími ohřívacími rošty, které jsou zavěšeny nad hlavní grilovací plochou. Protože nejsou vystaveny tak silnému žáru, jsou přímo ideální pro ohřívání vychladlých pokrmů, k dopékání steaků nebo k rozpékání hamburgerových housek a jiných druhů pečiva.

Recenze plynového grilu Campingaz Master 3 Series Woody - wok

Maličkosti, které potěší

Plynový Woody Campingaz Master 3 Series získává kladné body za celou řadu maličkostí, které na první pohled nevypadají tak důležitě, ale rozhodně udělají radost a celé grilování zpříjemní. Řeč je například o fešných pultících z akátového dřeva, které jsou po obou stranách grilu a slouží jako odkládací plocha pro různé grilovací nářadí, kořenky, misky s marinádou a další drobnosti, které se obvykle při grilování běžně používají. Boční odkládací pultíky mají nosnost až 50 kg, takže na ně bez obav můžete odkládat i těžší grilovací pomůcky. Příjemným benefitem jsou také regulační kohoutky podsvícené LED žárovkami, které umožňují gril bezproblémově používat i v pozdních večerních nebo nočních hodinách. Potěší také šikovný teploměr s ciferníkem zabudovaný do víka grilu. Při grilování tak stačí jen mrknout na ciferník a podle potřeby buď přidat, nebo ubrat plyn.  V tomhle jsou nové grily Campigaz Master prostě fajn, a značka se tím jasně odpoutala od nálepky výrobce laciných, ale ne moc praktických grilů. Recenze plynového grilu Campingaz Master 3 Series Woody - ovládání hořáků

Pryč s mastnotou?

Žádný problém Čištění grilu, respektive odstraňování mastných skvrn od připáleného tuku patří k nejméně oblíbeným činnostem spojeným s grilováním. S grilem 3 Series Woody z kolekce plynových grilů Master od Campingaz se namáhavého drhnutí nečistot bát nemusíte. Díky funkci InstaClean je údržba grilu doslova procházka růžovým sadem. Funkce spočívá v tom, že grilovací vana je složená z několika dílů, které se dají po skončení grilování z grilu snadno kus po kuse vyjmout a umýt v klasické myčce na nádobí. Odpadají tak galeje v podobě drhnutí nekonečného kvanta skvrn od připečené mastnoty a místo toho za vás pracuje moderní technika.

Recenze plynového grilu Campingaz Master 3 Series Woody - rošty

Mobilní gril s úložným prostorem

Master 3 Series Woody se řadí k větším grilům a i díky masivnější konstrukci je docela těžký (necelých 65 kg). Proto je opatřen bytelnými kolečky, která usnadňují manipulaci s grilem a jeho případné stěhování z místa na místo. Komfortnost Master 3 Series Woody navyšuje také praktická skříňka s dvoukřídlými dveřmi zabudovaná do konstrukce grilu. Může sloužit i uschování plynové bomby nebo různého grilovacího nářadí a příslušenství.

Recenze plynového grilu Campingaz Master 3 Series Woody - plnyová lahev uvnitř

Velký gril, to je závazek

Pořídit si takovýto gril je svým způsobem určitý druh závazku. Potenciál grilu je vysoký a i vzhledem k výši pořizovací ceny by byla škoda jej nenaplnit. Master 3 Series Woody je určen především těm, pro které je grilování velký koníček a chtějí se mu opravdu věnovat. Nemá cenu pořizovat si takhle nadupanou mašinu, když se ke grilování dostanu jenom v sezóně o víkendu nebo o dovolený. Na druhou stranu, pokud si chci z grilování udělat hlavního koníčka, je Master 3 Series Woody od Campingaz skvělá volba. Čistě po funkční a výkonnostní stránce se jedná o prvotřídní gril, se kterým se nemusíte bát žádné kuchařské výzvy, žádného jídla.
Recenze plynového grilu Campingaz Master 3 Series Woody  -rošty

Shrnutí recenze plynového grilu Campingaz Master 3 Series Woody

Výhody

  • vidíte na něj i v noci , je super osvětlený
  • velký grilovací rošt se spoustou možností jak jej využít
  • snadné ovládání i pro začátečníky
  • spousta drobných vychytávek, které nejsou nutné, ale potěší
  • úložní prostor a odkládací plocha

Nevýhody

  • vyšší pořizovací cena - tedy na poměry Campingazu
  • poměrně vysoká spotřeba plynu
  • než se gril smontuje, chvíli to trvá
  • nerezový plášť víka grilu se může snadno poškrábat
  • komplikovaná a zdlouhavá montáž
počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.