Recenze grilů Weber Genesis - 1. díl (možnosti rozšíření roštů u modelu E-310)

Plynové grily Genesis jsou velmi rozšířeným a oblíbeným modelem značky Weber. Při grilování experimentujeme se širokou škálou pokrmu a variacemi receptů, proto si ne vždy si vystačíme se základním litinovým roštem obsahujícím vyndavací mřížku GBS. V dnešním článku se podíváme, jak lze rošty vyměnit a zkombinovat, abychom dosáhli co nejširších možnostech využití.

Na fotce na fotce níže vidíte standartní řešení roštů u grilu Weber Genesis E–310 GBS

Weber Genesis E-310

Veškeré části roštů jsou snadno vyjmutelné a kombinovatelné. Takhle vypadá vana grilu s flavorizéry bez roštů

Gril Weber Genesis E-310

Skvělým pomocníkem, který je navíc velmi univerzální je litinová plancha Weber. S tímto kusem výbavy Vás nezastaví ani grilování zeleniny, ani závan středozemního moře při grilování chobotniček nebo lahodných ústřic. Bohužel plancha sama o sobě vám nezapadne do grilu a je potřeba nejdříve vyndat rošt s GBS středem a místo něj dokoupit poloviční litinový rošt.

Litinový rošt grilu Weber Genesis E-310

Díky tomuto roštu Vám zůstane po ruce klasická litina pro všestranné grilování. Již zmíněná plancha pro grily Weber Genesis se usadí hned vedle a rázem máte další kombinace možností a receptů. Není nad to si při krásném sobotním ránu udělat na zahrádce vajíčka se slaninou, ta vůně určitě potěší nejednoho souseda.

Luxusní plancha Weber

Na závěr jsme si pro Vás nechali možnost litinového roštu Sear Grate pro grily Weber Genesis. S tímto doplňkem budete mít steaky s onou krásnou pravidelnou mřížkou, ale zároveň máte k dispozici klasický litinový rošt.

Litinová plancha Weber pro grily Genesis

Pro opravdové nadšence do steaků je možnost použít dvakrát litinový rošt Sear Grate. Tento příklad je na druhou stranu omezujícím, protože ztratíte zmiňovanou variabilitu pro přípravu více různorodých jídel.

Litinová mřížka Sear Grate pro grily Weber Genesis

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.