Káva na grilu

Přijde vám to přes čáru? Káva na grilu, to jako vážně? To už je moc, ne? Kávu všichni milujeme, hlavně po ránu, je to skoro povinný životabudič. Věřte, ale že i při grilování kávu upotřebíte. A v téhle době? Kávu potřebujeme pořád a všude, aby nám z té nekonečné karantény a nedostatku sociálního kontaktu nepřeskočilo. Káva je legální droga, ne?

recepty s kávou

Káva je základem snídaně, ale pro naše účely musíme zmínit taky to, že úžasně chutná s masem. Káva s hovězím masem tvoří neuvěřitelně chutnou kombinaci, kterou Vám tady chceme trochu více přiblížit. V tomto článku vám představíme recepty, které jsou prověřené. Ale můžete se inspirovat a sami pak nějaký originální recept na grilované maso s kávou vymyslet.

Ať už pražená nebo instantní, káva tvoří speciální ingredienci, kterou si určitě zamilujete. Věřte nám!

Hovězí žebra naložená v kávě

káva s grilovaným masem

Uzená žebra naložená v kávě jsou skvělá kombinace, která dodá oběma ingrediencím novu dimenzi a vystřelí vás až ke hvězdám. Pokud jste milovníky uzených žeber, tak kávou získáte novou chuť a oblíbené jídlo si něčím zase obohatíte. Chuť je intenzivní a charakteristicky kávová, to dá přeci rozum. Nebojte se ani uzení hovězích žeber v udírně, i když to trvá dlouho. Je to opravdová pochoutka a když si najdete podrobný recept anebo video s postupem krok za krokem na internetu, nemusíte se ničeho bát.

Kávová marináda ke grilovanému masu

kávová marináda

Zní to jednoduše, ale věřte, že kávová marináda je na hovězí maso úžasná. Marinádu si jednoduše připravíte doma, není to nic složitého. Kávová marináda dodá masu specifickou kořeněnou, pikantní, ale zároveň jemnou chuť, jak jsme od kávy zvyklí. Základem marinády je samozřejmě káva, to je bez diskuze. Zemitá chuť kávy se perfektně hodí k výrazné hovězí chuti masa.

Kávová grilovací omáčka

kávová grilovací omáčka

Kávová omáčka - to je spojení palčivosti, sladkosti a velice výrazné chuti. Primárně v tomto článku představujeme kávu jako skvělou k hovězímu masu, ale tuto omáčku můžete v podstatě použít na jakékoliv uzené nebo grilované maso.

Na příštím nákupu přihoďte jednu kávu navíc a zkuste to sami. Pokud jsme vás inspirovali, budeme rádi! Časem samozřejmě můžete experimentovat s různými druhy a příchutěmi káv a hledat si tu svojí oblíbenou kombinaci

počet hlasů: 2
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.