Jednoduché recepty na dětská jídla na grilu

Možná máte podobný problém a už nevíte, co dětem doma uvařit. Chceme vám poradit, co byste si mohli ugrilovat a aby si na tom pochutnaly i Vaše děti. Spojíte příjemné s užitečným, strávíte čas u svého milovaného zahradního grilu a děti budou najezené. A ještě si možná i uklidníte nervy, ale to samozřejmě záleží na situaci. Odborníci nás ale nabádají, ať v těchto časech nezanedbáváme ani naši psychiku a pokud grilujete často a rádi, tak čas takto strávený by pro Vás mohl být takové pohlazení po duši, kdy na všechno špatné zapomenete a chvíli děláte, co máte rádi. 

Chceme Vám tady v tomto článku představit několik receptů, které si vaše děti zamilují a když dojde na nejhorší, můžete je zapojit i do přípravy nebo jim dejte za úkol nasbírat dříví v lese. Nevadí, jestli ho pak např. u elektrického grilu nepoužijete. Děti se proběhnou a třeba přinesou i nějaké houby. Nezapomínejte i na servírování jídla, pro děti je důležité i to, jak jídlo vypadá.

Domácí hamburgery na grilu

hamburger na grilu

Hamburgery mají všechny děti rádi. Určitě jim taky občas dopřejete "mňamky" z McDonalda, že? Kdo z nás to nedělá?! Možná máte problém s tím, že Vaše domácí burgery nechtějí jíst, ale zkuste si pohrát s oblohou a naservírujte jim je trochu v hravém stylu a uvidíte, třeba si je oblíbí a už nebudou chtít jiné.

Grilované Teriyaki kuře

Kuřecí maso děti mají rády, takže cokoliv z něj uděláte, sklidíte s velkou pravděpodobností úspěch. Problém s grilovaným kuřecím masem je, že se rádo vysuší a nedá se potom skoro pozřít. Musíte si dát při grilování pozor a dostatečně ho natírat omáčkami nebo omastkem, předejdete tak jeho vysušení a maso bude šťavnaté.

Grilovaná kukuřice

grilovaná kukuřice

Jednoduchý recept na grilovanou kukuřici a úspěch u dětí zaručen. Co víc si přát? Klidně si kukuřici děti můžou ugrilovat i sami a budou mít zážitek a třeba si grilování oblíbí.

Grilované dětské přílohy

My si většinou ugrilujeme kus masa a klidně si ho sníme samotné nebo s pečivem. Pro děti je ale důležitá i příloha. Především do nich potřebujeme dostat nějakou vlákninu. Grilované brambory jsou skvělé, děti si je určitě oblíbí. Můžete jim na ně nastrouhat i sýr, pokud se to bude hodit. Samotnou kapitolou jsou sladké brambory - batáty, které jsou u nás taky běžně k dostání a je to zvláštní obohacení jídelníčku a možná se to nezdá, ale je to skvělá příloha k masu.

Grilovaná zelenina je taky hodně oblíbená a každému dítěti jí můžete udělat podle jeho chuti, s kořením, které má rádo. Skvělá je i samostatná. Griluje se skoro všechno, cibule, dýně, paprika, rajčata atd. atd.

Grilované dezerty

sladké dezerty na grilu

Když už nic nezabere, zkuste dětem na grilu připravit nějakou sladkou tečku. Budou určitě překvapené, co se všechno na grilu dá udělat. Na grilu se dá upéct skoro všechno, co normálně pečete v troubě. Gril se za určitých podmínek chová stejně jako trouba. Sladký dezert z grilu ale poznáte po prvním soustu, protože v troubě nikdy takové chutě nedosáhnete. Mezi jednoduché dezerty patří například grilované broskve, které jednoduše doladíte vanilkovou zmrzlinou, posypete nasekanými pistáciemi a přelijete medem a dobrota je na světě. Z grilovaných jahod nebo banánu budete určitě překvapeni. Nic složitého, a přitom jde o výbornou sladkost.

počet hlasů: 2
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.