Jak zazimovat gril, aby byl na jaře zase v top formě

Protože letošní zima se oproti těm loňským tváří mnohem drsněji a vyzývavěji a o sníh a mráz není nouze, připomene si pár základních tipů, jak se postarat o svůj zahradní gril, aby i příští grilovací sezónu byl v perfektním stavu a vy jste mohli s úderem prvního jarního dne rozpálit gril a pustit se do svých oblíbených steaků, hamburgerů apod.

Desatero rad a tipů jak správně zazimovat gril

  1. V prvé řadě je potřeba zbavit váš zahradní gril veškerých nečistot po posledním grilování a samozřejmě i všech ostatních. Gril by měl být k zimnímu spánku uložen v co nejčistším stavu.
  2. Přesvědčte se hlavně, jestli jste odstranili veškeré zbytky jídla. Připálený tuk nebo zbytky masa by se mohly stát pro zvířata hledající úkryt pro zimní spánek. A přítomnost spícího zvířete vašemu grilu opravdu ničím neprospěje.
  3. Pro čištění grilu doporučujeme použít jak mechanické, tak chemické prostředky. Ideální jsou různé kartáče s nerezovými štětinami a speciální čistící přípravky, které jsou dostupné v provedení pro různé povrchy (smalt, nerezová ocel, litina).
  4. Pokud máte plynový gril, odpojte ještě před čištěním plynovou bombu.
  5. Když máte gril vyčištění, můžete jej připravit na skladování. Pokud jej budete mít uschovaný venku, připojte opět plynovou lahev ke grilu.
  6. Pro skladování venku doporučujeme gril schovat alespoň do nějakého výklenku nebo pod stříšku.
  7. V opačném případě, tedy pokud budete mít gril uschovaný například v garáži nebo v kůlně, plynovou bombu ke grilu nepřipojujte.
  8. Gril překryjte ochranným obalem, plachtou nebo celtou, aby se od něj držel dál sníh, déšť, vlhkost, prach a jiné nečistoty.
  9. Z bezpečnostních důvodů také nedoporučujeme skladovat plynovou v domě, garáži nebo v kůlně. Lepší bude, když ji uskladníte venku.
  10. Pokud se řadíte mezi otužilce a bez grilování se neobejdete ani v zimě, doporučujeme po každém zimním grilování opět gril důkladně vyčistit, podle místa uskladnění znovu připojit/nechat odpojenou bombu a gril přikrýt ochranným obalem, celtou nebo nějakou plachtou.
počet hlasů: 0
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.