Elegance v matné černi: Recenze plynového grilu Napoleon Prestige Phantom 500

V naší recenzi se zaměříme nejen na proces sestavení, ale také na kvalitu materiálů, funkčnost, výkon a celkový uživatelský zážitek, který plynový gril Napoleon Prestige Phantom 500 nabízí. Od robustního matně černého designu až po pokročilé funkce jako je SIZZLE ZONE pro dokonalé zatažení steaků a efektivní JET-FIRE systém zapalování. Plynový gril Napoleon Prestige Phantom 500 je grilem, který si podle nás určitě zaslouží podrobné představení.

recenze plynového grilu Napoleon Prestige Phantom 500

Úvodní představení plynového grilu Napoleon Prestige Phantom 500

Otevření krabice odhalilo Napoleon Prestige Phantom 500, vrchol moderního plynového grilování. Jeho matně černý povrch dodává grilu sofistikovaný a elegantní vzhled, který okamžitě zaujme. S rozměry 169 x 67 x 121 cm tento gril nabízí nejen impozantní vzhled, ale také dostatek prostoru pro různorodé grilovací požitky.

Napoleon Phantom 500 je vybaven čtyřmi trubkovými hořáky, jedním zadním infračerveným hořákem a jedním bočním infračerveným hořákem SIZZLE ZONE, což je ideální pro dokonalé zatažení steaků při teplotě až 800 °C. Celkový výkon 25,7 kW zaručuje, že vše, co na gril položíte, bude upečeno rychle a efektivně.

Grilovací rošt je vyroben z masivního nerezového materiálu s ikonickým zvlněným vzorem WAVE, který měří 71 x 46 cm. Nejen, že vypadá skvěle, ale také zajišťuje rovnoměrné rozložení tepla. Systém zapalování JET-FIRE umožňuje snadné a rychlé zapnutí grilu, zatímco podsvícené knoflíky zlepšují viditelnost během večerního grilování.

Integrovaný teploměr v poklopu umožňuje snadné sledování teploty uvnitř grilu, a prostorný úložný prostor pod grilovací vanou poskytuje dostatek místa pro uložení 10 kg PB láhve a grilovacího příslušenství.

Design grilu je doplněn o odkládací poličky s háčky na nářadí a madly pro snadnou manipulaci, stejně jako o kolečka s pojistkou pro jednoduché přemístění. Zadní strana grilu je uzavřená, což umožňuje umístění grilu kdekoli bez viditelnosti plynové láhve.

recenze plynového grilu Napoleon Prestige Phantom 500

Montáž plynového grilu Napoleon Prestige Phantom 500 

Po otevření robustní kartonové krabice na vás jako první vykoukne návod na montáž a použití grilu. Nemusíte tedy zdlouhavě lovit uvnitř i tak velkého balení grilu. Překvapilo nás, že výrobce k balení používá převážně kartonové obaly a snaží se vyhnout většímu využití plastových obalu, v plastovém sáčku najdete pouze lakované díly, které by mohli cestou k vám být, jakkoliv poškrábané. Veškeré menší součástky jsou přehledně uložené uvnitř balení a uloženy s ohledem na využití místa.

recenze plynového grilu Napoleon Prestige Phantom 500

Prostor je využit na plno tak, že i samotná grilovací komora je naplněna krabičkami.

recenze plynového grilu Napoleon Prestige Phantom 500

V jedné krabici pak nacházíme všechen spojovací materiál. Výrobce myslel na všechno a ke grilu přibalil i šroubovák kterým lze pohodlně celý gril složit dohromady. 

recenze plynového grilu Napoleon Prestige Phantom 500

Samostatná stavba základny grilu je velice jednoduchá. Kromě závěrečné části, kdy je potřeba zvednou grilovací komoru s hořáky a ovládáním, lze gril sestavit v jednom člověku. Stavba grilu začíná složením dvou bočnic k zádům grilu. Všechny části do sebe zapadají díky připraveným otvorům a zobáčkům.

recenze plynového grilu Napoleon Prestige Phantom 500

V konstrukci grilu je zajímavým prvkem i promyšlené využití spodní části, která obsahuje otvor pro umístění plynové láhve. Tento otvor je doplněn plastovým výliskem, což zabezpečuje stabilní a bezpečné umístění láhve během používání grilu.

recenze plynového grilu Napoleon Prestige Phantom 500

Tento výlisek je výškově nastavitelný a můžete tak gril přizpůsobit velikostem plynové láhve. A díky tomu můžete s grilem pohybovat i když je v něm plynová láhev. Do konstrukce jsme vložili poličku, která slouží jako držák pro odkapové misky, které usnadní čištění grilu. Obzvláště pokud do nich zakoupíte jednorázové hliníkové vložky do odkapové vany pro grily Napoleon Prestige

recenze plynového grilu Napoleon Prestige Phantom 500

Přišla na řadu dvířka grilu, která nejdříve vzdorovala, ale po chvilce přemlouvání se nám je podařilo umístit na správné místo. Dvířka drží zavřené magnet, který je dostatečně silný, aby se dvířka neotvírala při přesouvání grilu. A zároveň šla dvířka pohodlně otevírat. 

recenze plynového grilu Napoleon Prestige Phantom 500

Po usazení horní části už zbývá část poslední a tou jsou poličky. Levá polička obsahuje prskající plotýnku. Tato polička kvůli plotýnce a z toho plynoucích bezpečnostních důvodů nejde sklopit na rozdíl od té pravé. recenze plynového grilu Napoleon Prestige Phantom 500

Na složeném grilu necháváme folie, kde to jde, protože gril ještě poputuje k zákazníkovi a my nechceme, aby se cestou někde poškrábal. Stejně jako vnitřní vybavení grilu. Všechny rošty necháváme v krabici. Vám po poskládání zbývá už jediný úkol. V grilu připravit něco dobrého jako odměnu za zaslouženou práci. 

recenze plynového grilu Napoleon Prestige Phantom 500

Závěrem k plynovému gril Napoleon Prestige Phantom 500

Napoleon Prestige Phantom 500 je nejenom vizuálně poutavým grilem, ale také grilem, který stojí na pevných základech kvality a výkonu. Jeho matně černý design je stylový a zároveň praktický, odolává slunečnímu záření a přidává grilu luxusní vzhled. Systém SIZZLE ZONE a infračervené hořáky nabízí nepřekonatelnou kontrolu nad grilováním, zatímco masivní nerezový grilovací rošt WAVE zajišťuje rovnoměrné rozložení tepla a dokonalé grilovací výsledky.

Jednoduchý a spolehlivý systém zapalování JET-FIRE, spolu s podsvícenými knoflíky, činí používání grilu pohodlným i v nočních hodinách. Integrovaný teploměr a velký úložný prostor jsou dalšími plusy, které zvyšují uživatelský komfort. Všechny tyto prvky společně vytvářejí gril, který je nejenom radost používat, ale i na něj pohledět.

 

 

počet hlasů: 0
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.