Bezpečné grilování ve stavu nouze 

Bohužel se naplňují ty nejčernější scénáře a co bylo slíbeno, neplatí, protože nakažených koronavirem bohužel přibývá příliš rychle a bylo nutné přistoupit k tvrdým opatřením. Dotkne se to samozřejmě i shromažďování většího počtu lidí. Ale není to zatím tak přísné jako na jaře a můžeme se sejít ve skupině alespoň šesti lidí. Karanténa má neblahé psychické vlivy na každého z nás. Jelikož je zakázáno a ukončeno veškeré umění a zavřené jsou i restaurace, nenechte si vzít alespoň možnost sejít se u zahradního grilu s několika přáteli. Je potřeba udržovat společenské styky a neklesat na mysli. Je období, kdy se zkracuje den a začínají podzimní plískanice, do toho pandemie a podzimní deprese jsou na světě. Grilování s rodinou v tom případě je zcela vítané nebo dokonce i potřebné.

Menší množství lidí je výhodné i z toho důvodu, že můžete vybrat nejvhodnější recepty na grilování pro konkrétní skupinu lidí, vybrat si, kdo přijde a kontrolovat tak, jestli není někdo nakažený. Nejlepší bude, když celou dobu zůstanete venku na čerstvém vzduchu. Pečlivě to tedy naplánujte s ohledem na vliv počasí. Ideální je, pokud máte letní kuchyni nebo nějaký zastřešený přístavek. Všechno tak bude přímo ve Vaší režii. Můžete si rozestavit nábytek tak, aby byla dodržena dostatečná vzdálenost mezi lidmi, abyste nemuseli při sezení mít nasazené roušky. To by nebylo pohodlné ani při jídle, co si budeme povídat. Předem naplánujte a umístěte gril tak, aby se nikdo nutně nemusel přiblížit k syrovému jídlu a všichni dostali na vlastní talíř jen to, co je určeno jednomu konkrétnímu člověku. S grilovaným jídlem by měl manipulovat jen jeden člověk, který bude dodržovat všechny hygienická opatření.

Dbejte zároveň na to, aby při pohybu kolem stolů a po zahradě všichni měli nasazenou roušku nebo respirátor. Nakažených se na veřejnosti pohybuje opravdu hodně a není nutné hrát si na hrdiny a tvářit se, že nás se to netýká. Všichni to sice pořád dokola opakují, ale je to prostě pravda, že to je to nejmenší, co můžeme udělat a šíření zastavit. Další krok už totiž bude jen zákaz pohybu, a to asi nechceme, ne? Pokud jste maniak do grilování a grilujete hodně a rádi, tak poproste hosty, ať si tentokrát přinesou vlastní krabičky na odnášení zbytků. Při manipulaci s jídlem si opravdu dávejte pozor!

počet hlasů: 2
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.