Valentýnské  dárky na grilování

Blíží se svátek všech zamilovaných, tak jsme tady s tipy na jedlé dárky,které si můžete připravit na grilu. Jednoduše tak spojíte příjemné s užitečným. Máte příležitost rozpálit svůj gril a svojí milované polovičce uděláte velkou radost. A to za to stojí, ne? Vlatnoručně vyrobené dárky jsou vůbec ty nejlepší a to nemluvíme o jedlých dárcích.

Dáme vám radu, jak takové dárky vyrobit. Vybere si určitě každý. Jsou tady vyloženě jednoduché tipy, slané, sladké, jednoduché i složitější. Máme něco pro muže i ženy, prostě pro každého něco! Posuďte sami, vybrali jsme kandované jalapeňos, čokoládové sušenky, uzenou salsu, sůl a sýr. Zní to dobře, nemyslíte!?

Domácí omáčky na grilování

Sklenice domácí omáčky bude nejlepším dárkem pro každého, kdo rád griluje především maso. Uděljte pro každého tu jeho oblíbenou nebo vytvořte svůj osobitý originál, který každému vytře zrak. Sklenice domácí omáčky je jednoduchý, ale výborný dárek, kterým můžete udělat radost třeba sousedům, se kterými se setkáváte u grilu.

Receptů na omáčku je na internetu nepřeberné množství. Najděte si ten, co vás nejvíc zaujme. Určitě už jste sami nějakou tu omáčku zkoušeli. Pokud si nejste jisti, použijte za základ nějakou kupovanou a dochuťte ji něčím originálním. Sklenici hezky ozdobte a dárek je na světě.

Čokoládové sušenky na grilu

Tenhle dárek je spíše pro kamarádky a určitě udělá radost i malým dětem. Tyto naše sušenky se dělají stejně jako cookies, které jsou už i u nás velice oblíbené. Kdo by neměl rád pořádnou porci čokolády. A my navíc ještě přidáme takovou dobrotu jako jsou pekanové oříšky. Taky už se vám sbíhají sliny jako nám? Určitě se stanou oblíbenými pro všechny obdarované a už od vás nebudou chtít nic jiného.

Čokoládové sušenky se na grilu udělají opravdu rychle, takže se nemusíte bát, že bude cítit charakteristická chuť grilovaného jídla. Nebudou chutnat úplně jako ty z trouby, něco navíc, něco charakteristického tam bude, ale slovy se to skoro popsat nedá. Prostě to zkuste a uvidítě sami!

Uzená sůl

Říkáte si, co je tak světoborného na soli? Nepřipadá vám to jako dobrý dárek? No,tak si vzpomeňte na pohádku Sůl nad zlato a přestaňte ohrnovat nos. Sůl používáte při každém grilování nebo jiné přípravě jídel. To znamená, že takový dárek se bude hodit opravdu každému.
Možná ještě pochybujete o chuti této soli. Ale věřte nám, uzená sůl je opravdu jiná než ta obyčejná. Jídlu dodá charakteristickou chuť, úžasně se hodí do masitých jídel, ale nebojte se jí použít i do dezertů. Možná budete překvapeni, jaké zajímavé chuti dosáhnete. Výhodou takového dárku je jednoduchost výroby. Jednodušší už to snad ani nemůže být. Uzená sůl si žádá dlouhou přípravu, aby získala požadovanou chuť a vůni. Určitě použijte nějaké aromatické dřevo, aby chuť byla opravdu výrazná. Doporučujeme dřevo jabloně, to dodá jemnou ovocnou chuť.
Uzenou sůl hezky naaranžujte do sklenice.

Náš tip: Zkuste vyrobit více typů "příchutí" soli, která bude mít různé barvy a nasypte takovou sůl střídavě, aby vytvořila mozaiku, jednu vrstvu za druhou a krásný dárek i na pohled je tu!

Kandované Jalapeňos

Tento dárek je pro opravdové fajnšmekry a ty, kdo vyhledávají pikantnější jídla. Češi nakládají kdeco, tak proč se nepustit i do těchto ostrých papriček. Ke grilovanému masu se hodí dokonale a potěší jazýček každého drsného muže. Přidat je ale můžete i do salátů nebo sendvičů. Jalapeňos krásně vyniknou v průhledné sklenici. Papričky jsou různě barevné, tak si s nimi pohrajte, ať vznikne hezká galerie barev a tvarů. Ne nadarmo se říká, že se jí hlavně očima. Udělejte to tak, aby se už jen při pohledu na skleničku s jalapeňos začaly obdarovanému sbíhat sliny.

Uzená salsa

Toto je opět jeden z těch jednodušších dárků. Čerstvá rajčata, jalapeňos, cibule a česnek vyudíte, potom dochutíte bylinkami a kořením a dárek je na světě. Všechno to smícháte do horkého koktejlu chutí, vůní a barev.

  • Náš tip, jak darovat takovu salsu
  • uzené salsy si udělejte pořádnou dávku, ať máte dost pro sebe i na dárky po vychladnutí
  • salsu nalijte do průhledných sklenic
  • k salse se skvěle hodí tortilové chipsy, tak jich dost nakupte a přidejte k salse, aby se mohla rovnou otevřít a ochutnat

Uzené skořicové mandle

To je dárek pro mlsaly, kteří rádi zkouší něco nového. Skvělý dárek pro děti, manželky, kolegyně z práce nebo učitelky. Nedávno bylo vysvědčení a oblíbené učitelky si určitě zaslouží nějakou tu dobrotu. Mandle si opražte, obalte ve skořicovém cukru a vyuďte. Hotové, vychladlé mandle můžete darovat ve skleničce, krabičce nebo pytlíku dozdobeném mašličkou nebo i papírovou cedulkou s přáním a tipem, k čemu mandle servírovat. Použijte cokoliv máte při ruce, vaší fantazii se meze nekladou.

Uzený sýr

Uzený sýr, to je klasika, která se objevuje na pultech obchodů, ale my si ho můžeme taky vyrobit sami. Ocení ho každý milovník mléčných výrobků a sýra. Výroba uzeného sýra vyžaduje dodržení přesného postupu, je tak trochu složitější, ale nemusíte se bát, není to tak složité, jak by se mohlo zdát. Uzený sýr darujte hezky zabalený a nazdobený, aby nevypadal jako obyčejný sýr. Můžete přidat nakládané brusinky nebo krekry.

Sušené maso

Tento dárek určitě udělá velkou radost každému muži, dobrodruhovi a cestovateli, který se chystá na dalekou cestu,na které je každý ušetřený gram váhy více než vítaný. Sušené maso (jerky)je už i u nás hodně oblíbené jako doplněk stravy. Je to pochutina plná chuti, proteinů, vitamínů a dalších důležitých živin. Maso sušili naši předci u ohně, tak to určitě zvládnete i vy na vašem grilu. Je to dlouhá a pomalá procedura, ale budete obměněni dostatečně.

počet hlasů: 0
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.